CHE en WUR ondertekenen overeenkomst Wetenschapsknooppunt

Op 7 juni 2023 is de samenwerkingsovereenkomst symbolisch ondertekend door Arnold Bregt (Dean of Education WUR) en Jannette Meiling (CHE directeur Educatie) voor de komende drie jaar. Bij deze bijzondere gelegenheid waren zo’n 60 basisschoolleerlingen aanwezig, die net daarvoor een Junior Science Lab hadden gevolgd, waarin ze zich een middag lang als echte onderzoekers konden gedragen.

De leerlingen werden betrokken bij een kort toneelstukje waarin Arnold Bregt een puzzelstukje van het Wetenschapsknooppunt in handen had. Hierbij ontbrak een deel, die was in handen van Jannette Meiling. Om de puzzel compleet te maken, was samenwerking nodig. Onder begeleiding van de enthousiaste kinderen slaagden ze erin om de puzzelstukjes passend in elkaar te schuiven. Dit symboliseert de essentie van de samenwerking tussen de WUR en de CHE.

De samenwerking tussen de WUR en de CHE speelt een cruciale rol in het bevorderen van wetenschapsonderwijs en het stimuleren van nieuwsgierigheid en onderzoekend leren bij leerlingen. Door onze krachten te bundelen kunnen we een breed scala aan educatieve mogelijkheden bieden die docenten ondersteunen bij het integreren van wetenschap in het basisonderwijs. We geloven sterk in het belang van wetenschapsonderwijs op jonge leeftijd en de positieve invloed die het kan hebben op de ontwikkeling van vaardigheden, kennis en interesse van leerlingen.

Meer informatie: www.che.nl
Foto: CHE

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies