Amir: Mijn visum voor Australië kwam net op de valreep binnen

Amir Tsarfati: Shalom vanuit het kille Auckland, Nieuw-Zeeland! Het weer is hier heel anders dan in het warme Tel Aviv. Vermoedelijk komt dit omdat we de evenaar zijn overgestoken. Pastor Barry Stagner en ik zijn hier voor een Openbaringsconferentie die morgen begint en zaterdag doorgaat. Op zondagochtend geven we les over Bijbelprofetie bij Calvary Auckland.

Maandag vliegen Barry en ik naar Australië, waar we dinsdag zullen spreken op een Avond van Bijbelprofetie in Glow Church in Gold Coast. De volgende avond presenteren we nieuwe studies op een Avond van Bijbelprofetie in New Hope, Brisbane. Dan houden we op vrijdag en zaterdag, 16-17 september, een Openbaringsconferentie in Melbourne.

Dat is ons geplande schema in Australië. Maar het was nog maar de vraag of ik het land in zou kunnen. Voor Barry, als Amerikaan, was het visumproces om Australië binnen te komen heel eenvoudig. Voor mij, als Israëliër, verliep het proces echter wat moeizamer. Als gevolg daarvan verliet ik Israël zonder visum om Australië binnen te komen, en we hebben ernstig gebeden dat God op Zijn tijd zal voorzien in wat nodig is.

Een van de moeilijkste aspecten van het geloof is erop vertrouwen dat God een beter plan heeft, zelfs als je het niet ziet. Toen ik bad en wachtte op dit visum, veroorzaakte dat veel stress. Ik wilde niemand teleurstellen die plannen had gemaakt om de Australische conferenties bij te wonen. Ik wilde ook mijn goede vriend en spreekpartner, Pastor Barry, niet teleurstellen door niet met hem mee te kunnen op dat deel van de tour.

Sadrach, Mesach en Abednego

Onlangs heb ik de geschiedenis van Sadrach, Mesach en Abednego behandeld voor mijn boek over Daniël in 2024. Hun woorden van geloof brachten me wat troost in deze tijd van vertrouwen op God. Toen Nebukadnessar hen vertelde dat ze moesten buigen voor zijn gouden beeld of de vurige oven onder ogen moesten zien, antwoordden deze drie jonge mannen: “O Nebukadnessar, we hoeven u in deze zaak geen antwoord te geven. Als dat zo is, dan is onze God, die wij dienen, in staat om ons uit de brandende vurige oven te redden en Hij zal ons uit uw hand verlossen, o koning. Maar zo niet, laat het u dan bekend zijn, o koning, dat wij uw goden niet dienen en dat wij het gouden beeld dat u hebt opgericht niet zullen aanbidden.” (Daniël 3:16-18) Kijk naar hun krachtige woorden. “Wij vertrouwen erop dat God een wonder kan doen. Maar als Hij ervoor kiest om dat niet te doen, dan zullen we niet aan Hem twijfelen en ons ook niet tegen Hem keren. Hij heeft alles onder controle en Hij doet altijd wat het beste is voor Zijn plan en voor Zijn kinderen.”

Toen ik in Tel Aviv op dat vliegtuig stapte, voelde ik me een beetje als die jonge mannen. Mijn mogelijke gevolgen waren natuurlijk veel minder erg dan een vurige oven. Maar ik vertrok in de wetenschap dat God in staat was om voor een visum te zorgen als Hij dat wilde. Maar ik wist ook dat zelfs als Hij dat niet zou doen, Hij het op de een of andere manier zou oplossen tot Zijn eer.

Groen licht

Twee uur geleden, toen ik hier in Auckland zat, slechts een paar dagen verwijderd van mijn vlucht naar Australië, kreeg ik bericht dat mijn visum erdoor was gekomen. God gaf me op Zijn tijd het groene licht om af te maken waar Hij aan begonnen was. Prijs de Heer! God is goed! Het is een moeilijke reis geweest. Maar juist in moeilijke reizen wordt het geloof verdiept, dus ik dank Hem daarvoor. Ik dank ook de duizenden mensen die voor dit visum hebben gebeden. God heeft gehoord. God antwoordde. Gezegend zij de naam van de Heer!

Daniël 3:28-29

Nebukadnessar sprak en zei: “Nebukadnezar nam het woord en zei: Geloofd zij de God van Sadrach, Mesach en Abed-Nego, Die Zijn engel heeft gezonden en Zijn dienaren heeft verlost, die op Hem hebben vertrouwd, het bevel van de koning hebben weerstaan en hun lichaam hebben overgegeven, omdat zij geen enkele god wilden vereren of aanbidden dan hún God. Daarom wordt door mij een bevel uitgevaardigd dat elk volk, elke natie of taal die lasterlijke dingen zegt over de God van Sadrach, Mesach en Abed-Nego, in stukken zal worden gehouwen en dat zijn huis tot een mesthoop zal worden gemaakt, want er is geen andere god die zo redden kan.”

Terrorist steekt Israëliër neer bij Jaffapoort in Jeruzalem

Afgelopen woensdag veroorzaakte een 14-jarige Palestijnse jongen een steekpartij op een treinstation in Jeruzalem. Gisteren, slechts een week later, offerden de Palestijnen nog een van hun kinderen op toen een 17-jarige jongen nog eens twee Israëli’s neerstak en verwondde voor de Jaffapoort van Oud-Jeruzalem. Zoals de voormalige premier Golda Meir ooit zei: “We zullen pas vrede hebben met de Arabieren als ze meer van hun kinderen houden dan dat ze ons haten.” Blijkbaar hebben ze dat punt nog niet bereikt. Eerder in de week, op maandag, deed het Israëlische leger een inval in het vluchtelingenkamp in Jenin, waarbij drie leden van Hamas werden gearresteerd in een poging om het groeiende terroristische geweld in het land in te dammen.

Eritrese asielzoekers rellen in Tel Aviv

Een groot aantal van de 18.000 Eritrese asielzoekers ging zaterdag de straat op in Tel Aviv, waar ze auto’s vernielden en winkelruiten insloegen. De protesten werden al snel gewelddadig nadat de Afrikaanse vluchtelingen door een barricade van de politie waren gebroken en in botsing kwamen met veiligheidstroepen. Minstens 170 mensen raakten gewond, onder wie enkele tientallen Israëlische politieagenten. Premier Benjamin Netanyahu zei dat zijn regering overwoog om 1000 mensen die deelnamen aan de gewelddadige rellen te deporteren. Dit zette de VN meteen in vuur en vlam, net als de media die elke reden zoeken om de premier te bekritiseren. Misschien had de VN liever gezien dat Netanyahu deze asielzoekers die tientallen Israëlische veiligheidstroepen aanvielen en sloegen, had laten zitten, hen had uitgelegd waarom dit slechte manieren zijn als je te gast bent in een vreemd land, en hen had gevraagd om het alsjeblieft niet meer te doen. Ik bedoel, waarom niet? Het heeft overal gewerkt waar de VN is geweest, toch?

Israël wil Stealth-gevechtsvloot uitbreiden

Het Ministerie van Defensie van Israël heeft de VS officieel gevraagd om 25 F-35I gevechtsvliegtuigen te verkopen. De deal van 3 miljard dollar zal de bestaande vloot van de stealthjagers van de Israëlische luchtmacht aanvullen. In 2024 zullen dat er 50 zijn. De levering van de nieuwe vliegtuigen begint in 2027 en zal uiteindelijk het aantal F-35I straaljagers van de IAF op 75 brengen.

Diplomatieke tak van Israël

In een primeur reisde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen maandag naar het Koninkrijk Bahrein om de Israëlische ambassade in Manama officieel te openen. Dit is de eerste keer dat een minister van Buitenlandse Zaken de reis maakt naar een land van de Abraham Akkoorden. De volgende dag werd Papoea-Nieuw-Guinea de vijfde natie die haar ambassade in Jeruzalem opende, in navolging van de VS, Kosovo, Guatemala en Honduras. Eerder in het weekend was premier Benjamin Netanyahu in Cyprus voor een ontmoeting met de Cypriotische president Nikos Christodoulides en de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. De drie naties wilden hun vriendschap verdiepen en bespraken onderwerpen als energie, veiligheid en hi-tech.

Demonstraties tegen Bashar al-Assad nemen toe

De spanningen in Syrië blijven oplopen nu de woede zowel binnen als buiten het land toeneemt. Demonstranten in het zuiden van Syrië kwamen bijeen om op te roepen tot de verwijdering van Bashar al-Assad. De verslechterende economie is een belangrijke factor. Maar ook de rebellenbeweging draagt bij aan de toenemende spanningen. In de Druzische districten trekt de regering zich terug en laat de bevolking van het gebied alle symbolen van de terugtrekkende troepen vernietigen.

Syrische oorlog laait weer op

In de regio Deir ez-Zor in het oosten van Syrië is de strijd in volle gang. Amerikaanse straaljagers bliezen zaterdag twee militaire voertuigen op. De vrachtwagens vervoerden explosieven die bestemd waren voor rebellenmilities. Ondertussen vielen Russische gevechtsvliegtuigen tientallen militaire agenten aan van de door Turkije gesteunde Syrische rebellen die vechten tegen de door Assad gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). De spanningen tussen de Arabieren en de Koerden in het gebied zijn ook opgelaaid. Waarom is dit gebied zo belangrijk? Deir ez-Zor is de corridor waarlangs de meeste Iraanse wapens Syrië worden binnengesmokkeld. Vanuit Iran worden konvooien vrachtwagens met wapens en drone-onderdelen door Irak naar Syrië gestuurd. De meeste wapens worden vervolgens doorgesluisd naar Irans proxy-milities in Syrië, Libanon en Irak. De onderdelen van de drones worden geassembleerd en vervolgens naar het noorden gestuurd voor gebruik door de Russen in Oekraïne. Deze corridor is zo belangrijk voor Iran dat ze de Hezbollah hebben belast met de zorg en controle over de route en het toezicht op de assemblage en verzending van de drones.

Zelenskyy vervangt de Oekraïense minister van Defensie

Op maandag kondigde de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy aan dat hij van plan was om zijn minister van Defensie Oleksii Reznikov te ontslaan. Vervolgens benoemde hij zijn vervanger. Voordat Zelenskyy zijn voornemen kon uitvoeren, nam Reznikov ontslag. Tijdens zijn ambtstermijn kreeg het ministerie van Defensie een reputatie van fraude, chaos en wanorde. Rustem Umerov werd gekozen om Reznikovs plaats in te nemen.

Kim Jong Un naar Rusland voor wapenbesprekingen

Er wordt gesproken over een ontmoeting in Vladivostok volgende maand waarbij Vladimir Poetin een wapen-voor-technologie deal met Kim Jong Un zou bespreken. Rusland zou van Noord-Korea artilleriegranaten en antitankraketten ontvangen. In ruil daarvoor zou het land geavanceerde technologie voor satellieten en nucleaire onderzeeërs krijgen. De VS en andere westerse landen uitten onmiddellijk hun ongenoegen over de mogelijkheid van deze uitwisseling.

Rusland en Saoedi-Arabië verlengen verlaging olieproductie

Moskou en Riyad hebben samen besloten om hun vrijwillige olieproductiedalingen te verlengen tot het einde van het jaar. Het besef dat 1,3 miljoen vaten olie per dag uit de markt zouden blijven deed de prijzen van ruwe olie de hoogte inschieten. De nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, beloofde dat president Biden “alles binnen zijn gereedschapskist” zou inzetten om de pijn voor de Amerikaanse consument te verzachten. Helaas bevatte de laatste keer dat iemand in Biden’s gereedschapskist keek, alleen een kleine platte schroevendraaier, drie weeskoppen en een rol Pep-O-Mint Life Savers.

Ruw weer over de hele wereld

Het is een ruwe weerweek geweest. De afgelopen zeven dagen waren er zware overstromingen in Guadalajara, Mexico; Samsun, Turkije; Las Vegas, Nevada; Colombo, Sri Lanka; Madrid, Spanje; Taitung County, Taiwan; Tsarevo, Bulgarije; Volos, Griekenland; Fujian, China; Ezine en Istanbul, Turkije, en vele andere kleinere plaatsen. Hevige hagelbuien hebben vele steden overspoeld, waaronder Valpaços, Portugal, en Kakheti, Georgië. We hebben tornado’s gezien in Colombia, tyfoons in Hong Kong en orkanen in het Caribisch gebied. Als we kijken naar door de mens veroorzaakte rampen, zien we oorlogen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Er zijn nieuwe waarschuwingen over een heropleving van het virus. Arme ontwikkelingslanden krijgen geen leningen omdat ze de LGBTQ-agenda niet promoten, terwijl andere landen sancties opgelegd krijgen omdat ze geen belachelijke maatregelen nemen om de temperatuur op aarde te verlagen. Maar terwijl anderen rampspoed en chaos zien, herkennen degenen onder ons die Bijbelprofetie begrijpen wat er aan de hand is. Dit zijn geboortekriebels. Heer Jezus, kom snel!

Nieuw centrum in Galilea

Normaal gesproken hoor je van mij nooit verzoeken om financiële steun. Maar soms wordt het duidelijk dat de richting van de Heer zo duidelijk en zo krachtig is dat je weet dat het iedereen zal zegenen die er deel van wil uitmaken. Dat is wat wij geloven dat waar is voor CONNECT. Dit nieuwe centrum in Galilea zal wereldnieuws en, nog belangrijker, het Goede Nieuws delen met gelovigen en niet-gelovigen in Israël en over de hele wereld. Uw steun is zeer welkom.

Europa

Wat is er in vredesnaam aan de hand in Europa? In mijn aankomende video “Europa: Klaar voor de antichrist” leg ik uit hoe West-Europa de afgelopen 100 jaar letterlijk Babylon binnen haar grenzen heeft geïmporteerd. Nu maakt het zich klaar voor de Antichrist. Kom morgen, vrijdag, om 12:00 PM PDT naar “Europa: Klaar voor de Antichrist”!

Vrienden, dank jullie wel voor het trouw bidden voor en het steunen van Behold Israel. Jullie zijn een zegen.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Auteur: Amir Tsarfati nieuwsbrief 7 september 2023
Foto: Videostill YouTube
Meer over Amir: beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies