Lume Ladies Light Trail brengt licht in Kampen én Sri Lanka

Op vrijdagavond 10 november organiseren vrouwen van VIDA Kampen in samenwerking met het christelijke vrouwenplatform Lume de Lume Ladies Light Trail in Kampen. Dit sportieve event by night voert symbolisch langs én door plekken van licht in de stad. Het doel is dat vrouwen letterlijk een beweging van licht vormen voor en door de stad en geld inzamelen voor een Lume-project in Sri Lanka; hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting.

Dwars door Kampen zijn twee routes uitgestippeld: van 5 en 10 kilometer. De kortste afstand kan ook gewandeld worden. De route voert door mooie straatjes en langs enkele verrassende plekken waar licht en liefde worden uitgedeeld. Start- en finishlocatie is de Hanzestad in Kampen. De Lume Ladies Light Trail kan gezien worden als funloop, er is geen tijdsregistratie. Deelnemers worden uitgedaagd om zelf ook zoveel mogelijk licht bij zich te dragen tijdens het rennen en wandelen. Zo wordt het ook voor publiek langs de route een leuk schouwspel.

Inschrijven

Bij de Lume Light Trail is plek voor 400 deelnemers, de teller staat inmiddels al op ruim 150. Deelnemers (ladies only) kunnen zich inschrijven via www.wijzijnlume.nl/lighttrail, alleen, samen of als team. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Hiervoor ontvangt elke deelnemer een startbewijs, een Lume Ladies Light Trail-sportshirt (hardlopers) of muts (wandelaars), een consumptie na afloop en een goodybag. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij ook een donatie doen voor het goede doel van minimaal 25 euro (dit staat gelijk aan één maand hulp voor een kind). Zij kunnen dit bedrag bij inschrijven zelf doneren of zich laten sponsoren door familie of vrienden. Hiervoor zijn online actiepagina’s beschikbaar.

Team Vida Kampen LLLT © Wesley fotografeert

Ook voor bedrijven

Ook bedrijven kunnen bijdragen aan de Lume Ladies Light Trail; als sponsor of via een bedrijventeam. Bedrijventeams mogen meedoen in een eigen bedrijfsshirt; zo kunnen bedrijven laten zien dat zij licht willen uitstralen en de missie van Lume ondersteunen. Zo hebben Resilienza Uitvaartbegeleiding en Van Dijk Bikes uit Kampen zich al als hoofdsponsor verbonden aan dit evenement.

Over Lume

Lume is een beweging voor en door vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, motiveren en helpen om hun geloof te delen en licht te zijn op de plek waar God hen plaatst. Dat gebeurt op wijzijnlume.nl en op Insta en Facebook. Onder het motto ‘Lume helpt’ zet de beweging zich ook in om geld in te zamelen voor projecten van Lume-vrouwen in binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.wijzijnlume.nl
Foto’s: © wesleyfotografeert.nl
Auteur: Hagar Prins 

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies