Jaarlijkse Dorcas Voedselactie in november

Wereldwijd lijdt één op de tien mensen honger. Vaak is het een gevolg van verschillende crisissen die zich opstapelen. Mensen worden ziek en raken uitgeput. En de toekomst? Die lijkt vaak ver weg… Dorcas houdt daarom in november de jaarlijkse Dorcas Voedselactie. Een actie waarbij ze samen met vrijwilligers, kerken, winkels en andere partners zoveel mogelijk geld inzamelen voor voedsel voor mensen in nood.

Moldavië en Ethiopië

Zo delen ze voedselpakketten uit aan mensen die getroffen zijn door een oorlog of ramp. In Moldavië helpen ze door kassen te bouwen en zaden en andere landbouwmaterialen uit te delen. En ze geven in Ethiopië vaktrainingen zodat mensen zelf geld kunnen verdienen. Op die manier zorgen ze dat er weer brood op de plank komt.

Ook jíj kunt meedoen aan de Dorcas Voedselactie! We hebben jouw hulp echt hard nodig om te zorgen voor voedsel voor mensen in nood. Niet alleen voor nu, maar ook voor later.

Doe mee en collecteer online

Dat kan heel eenvoudig door een online collectebus aan te maken. Deze deel je met familie, vrienden en bekenden. Zo zorg je samen met ons voor brood op de plank bij mensen die onze hulp het allermeest nodig hebben. Maak je collectebus aan: > lees meer
Vul het formulier in op de wegsite en ontvang jouw digitale collectebus pagina per mail. Deel de pagina met je familie, vrienden en kennissen. De actie stopt op 30 november. Dan sluiten wij alle collectebussen. Wij zijn blij met iedere gift, groot en klein. Namens de mensen in nood, alvast ontzettend bedankt!

Over de Dorcas Voedselactie

De opbrengst van de Dorcas Voedselactie wordt besteed aan mensen die zelf niet of nauwelijks aan voedsel kunnen kopen. We zorgen voor voedselpakketten voor hulp op de korte termijn, maar we dragen ook bij aan een betere toekomst. Zo bieden we trainingen aan, delen we zadenpakketten uit en zorgen we voor irrigatiesystemen voor boeren.

Wil je meedoen met je kerk of wil je flyers uitdelen in de supermarkt, bakker of andere winkel? Op onze website dorcas.nl/voedselactie vind je een overzicht van alle mogelijkheden en materialen.

Maak je collectebus aan: > lees meer
Lees meer over de voedselactie: > lees meer
Meer informatie: www.dorcas.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies