Op de bres voor Israël met gebed en betrokkenheid

De organisatie ‘Israël en de Bijbel’ roept ons op om te bidden voor Israël. Ze schrijven op hun website: Zaterdagochtend 7 oktober werd Israël opgeschikt door een grote aanval vanuit Gaza. Zeker 2500 raketten werden afgevuurd op Israël. In korte tijd doken er honderden gewapende terroristen uit Gaza op die via land, lucht en zee Israël binnendrongen.

In nabijgelegen steden werden bewoners beschoten en drongen Hamas-terroristen kibboetsen en huizen binnen om dood en verderf te zaaien. Op een vredesfestival werden maar liefst 250 jongeren meedogenloos gedood. En naar schatting zijn er zo’n 150 Israëli’s ontvoerd naar Gaza, waaronder (jonge) mannen, vrouwen, kinderen, ouderen en soldaten.

Profetische woorden

Hoe actueel zijn de profetische woorden uit Psalm 83:2-5: “O God, zwijg niet, houd U niet doof, wees niet stil, o God! Want zie, Uw vijanden tieren, wie U haten, steken hun hoofd omhoog. Zij beramen listig een heimelijke aanslag tegen Uw volk en beraadslagen tegen Uw beschermelingen. Kom, zeiden zij, laten wij hen uitroeien, zodat zij geen volk meer zijn en aan de naam van Israël niet meer gedacht wordt.”

Met Israël zijn we in shock door het verschrikkelijke drama waarin volk en land zijn terechtgekomen. Met spanning wachten we af wat de komende dagen en weken gaan brengen.

Ons hart en gebed gaan in het bijzonder uit naar de vele families die zijn getroffen door het verlies van hun geliefden en voor degenen die zijn ontvoerd en momenteel in grote angst in Gaza leven: “Red mij, HEERE, van slechte mensen. Bescherm mij tegen de mannen van geweld, die veel kwaad in hun hart bedenken, elke dag samenscholen om te strijden.” (Ps. 140:2).

Staat u ook met uw gebed en betrokkenheid op de bres voor Israël?

Bid u mee voor:

  • De vrouwen, kinderen, ouderen, soldaten die gekidnapt zijn en zich ergens in Gaza verborgen worden gehouden. Zij en hun families en vrienden leven van minuut tot minuut in kwellende onzekerheid en angst.
  • De families die getroffen zijn door het verlies van hun geliefden;
  • De ethische en strategische dillema’s waar de regeringsleiders van Israël voor staan;
  • De reddingswerkers en het verplegend personeel;
  • De (jonge) Israëli’s die in de IDF dienstdoen. Velen van hen zijn tussen de 18 en 21 jaar. Inmiddels zijn ruim 300.000 reservisten opgeroepen, onder hen bevinden zich ook veel Messiaanse broeders en zusters.
  • Onze werkers Paul en Sarah en hun jonge gezin. Momenteel is Paul met zijn team aan het kijken of ze het koffiehuis tot een plek van ontmoeting en gebed kunnen maken.
  • Graag uw gebed dat in deze vreselijke tijd waarin de veelgeroemde Israëlische veilheidsdiensten hebben gefaald, Israëli’s ontvankelijk mogen zijn voor Gods Woord en bij de Heere hun steun zullen zoeken? Dat zij mogen beseffen ‘er is niemand buiten U, en is geen rotssteen als onze God’ (1 Sam 2:2)
  • Dat de Bijbels die dit jaar onder Israëli’s zijn verspreid hen tot troost en bemoediging mogen zijn en hen tot kennis van hun Messias mag brengen.
  • Voor onschuldige Palestijnse burgers die eveneens door dood en verderf getroffen zijn, en ongewild leven onder de nietsontziende Hamas-terreur
  • Daarnaast roept de Bijbel ons ook op om te bidden voor de vijand. In Psalm 83:17 lezen we: “Bedek hun gezicht met schande, dan zullen zij, HEERE, uw Naam zoeken”. Laten we daarom bidden dat er onder hen zijn die hun schande inzien, tot inkeer komen en de Heere zullen zoeken.
  • De Joodse mensen die vanuit Oekraïne hun toevlucht hebben gezocht in Israël en – tegen elke hoop en verwachting in – zich opnieuw in een vreselijke oorlogssituatie bevinden.
  • De Joden en Israëli’s die buiten Israël wonen? Dit soort spanningen en confrontaties in Israël zijn altijd een aanjager voor het wereldwijde antisemitisme. Zo zijn er al twee Israëlische toeristen in Egypte gedood, werden er op veel plaatsen anti-Israëlische demonstraties gehouden.
  • Dat de scheiding tussen anti-Israëlisme en antisemitisme flinterdun is blijkt wel uit het feit ook in Nederland Joodse gebouwen en instellingen extra bewaking nodig hebben.

Reacties van Israëlische gelovigen:

Dov Bikas:

“Blijf alsjeblieft bidden voor Israël! Onze natie bloedt. Als ik de vreselijke video’s zie van de plaatsen waar de terroristen de Israëlische nederzettingen naast Gaza infiltreerden en hele families executeerden, en wat ze doen met de ontvoerde Israëli’s in Gaza (inclusief ouderen en baby’s), doen deze scènes me denken aan de Holocaust. Israël zal na deze oorlog nooit meer hetzelfde zijn.”

Meno Kalisher:

“De situatie in het noorden ligt erg kwetsbaar. Hezbollah kan niet lang uit de oorlog blijven. Daarom werden veel legereenheden naar het noorden geroepen en zijn ze klaar voor het ergste. WE HEBBEN JULLIE GEBEDEN NODIG! Sommige Israëlische Arabieren (moslims) gaan Joodse wijken binnen, op zoek naar Joden om te doden. Twee werden gisteren betrapt in onze buurt en ook in andere wijken. Hun imams vertelden hen om elk wapen dat ze hebben vast te houden en Joden af te slachten. Houd ons alstublieft in uw gebeden.”

Israël Pochtar:

“De enorme omvang van de gruweldaden tegen Israël gaat elk voorstellingvermogen te. Dit is veruit de donkerste dag van Israël sinds zijn geboorte als staat in 1948. Dit is Israëls nine-eleven”

Nederlands echtpaar vanuit Israël:

“Gebed voor wijsheid voor de regering, voor de reddingswerkers en verplegend personeel. En gebed voor het leger, er zijn veel reservisten opgeroepen. Gebed voor de Messiasbelijdende Gemeenten rond de Gazastrook. Dat ze anderen tot troost kunnen zijn. Gebed voor onze Palestijnse broeders en zusters in de Gazastrook. Helaas is er niet veel contact met hen. Maar dat ze in deze donkere nacht een baken zullen mogen zijn om Gods licht te verspreiden.”

Meer informatie: www.israelendebijbel.nl
Bron: Website Israël en de Bijbel
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies