Studenten Christelijke Hogeschool Ede kunnen nog niet weg uit Israël

Sinds het uitbreken van de gewelddadigheden in Israël, zit een groep van 20 CHE-studenten en 3 docenten vast in Jeruzalem. Zij zijn in Israël in het kader van een minorprogramma. Ook verblijven twee CHE-studenten voor hun studie in Tel Aviv. Hoewel zij op dit moment naar omstandigheden veilig zijn, is snelle repatriëring naar Nederland gewenst. Die wordt bemoeilijkt doordat het internationale vliegverkeer van en naar Israël vrijwel volledig is stilgevallen, ook reizen over land is risicovol.

Hoewel andere EU-lidstaten al begonnen zijn met repatriëringsvluchten, heeft de Nederlandse overheid daar op dit moment nog niet toe besloten. De CHE roept het ministerie van buitenlandse zaken op om dat zo snel mogelijk te doen, zodat onze studenten en collega’s in veiligheid gebracht kunnen worden.

Meer informatie: www.che.nl
Auteur: CHE website
Foto: Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies