Wereldwijd lijdt één op de tien mensen honger

Wereldwijd lijdt één op de tien mensen honger. Doe mee aan de Dorcas Voedselactie en help mensen in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten aan voldoende en gezond voedsel. Niet alleen voor nu, maar ook voor later.

Wat kun jij doen?

Voor slechts 25 euro help je iemand in nood al aan een voedselpakket. We werken ook aan oplossingen voor de lange termijn. Als je 40 euro doneert, geef je een persoon een lespakket voor een vaktraining. Hierdoor kan iemand een (nieuw) beroep leren en zelf zorgen voor een inkomen. Voor 80 euro geef je een veevoerpakket aan boeren die leven en werken in extreem droge gebieden. Boeren zijn dankzij dit extra voer in staat hun vee in leven te houden en kunnen vervolgens leven van de verkoop van melk.

Natalia uit Moldavië: ‘Deze kas betekent veel voor ons’

Oleg en Natalia uit Moldavië ontvingen via Dorcas elke twee maanden een voedselpakket. Hierdoor hadden zij en hun zes kinderen nét genoeg te eten. Inmiddels zijn de voedselpakketten niet meer nodig. Dankzij een training van Dorcas verbouwt Natalia nu meer dan genoeg groenten in haar eigen kas. ‘Deze kas betekent veel voor ons. De groenten zijn genoeg voor onze familie om van te leven. En soms hebben we zoveel dat we zelfs nog wat kunnen verkopen’, vertelt een trotse Natalia.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de Dorcas Voedselactie? Maak dan een online collectebus aan en deel deze met je familie, vrienden en kennissen. Het aanmaken van een online collectebus is heel eenvoudig. In de video leggen wij je uit hoe hoe je in een handomdraai jouw eigen collectebus kunt aanmaken en delen.

Dorcas Voedselactie 2023: Broodnodig

We voeren actie voor mensen wereldwijd die moeten leven zonder dagelijks een gezonde maaltijd. Samen met vrijwilligers in heel Nederland komen we in actie voor mensen in crisis. Met de actie verzamelen we geld voor pakketten waar mensen weer mee verder kunnen. Voedselpakketten, zodat er eten is. Maar ook training of materiaal voor irrigatie, zodat mensen zelf weer gewassen kunnen verbouwen. Samen zorgen we voor het broodnodige. Jouw hulp is broodnodig voor voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst. Doe mee met de Dorcas Voedselactie. Kies wat jij wilt geven.

Voedselpakket

Conflicten en rampen leiden vaak tot gebrek aan voedsel. Door voedselpakketten uit te delen maken we verschil. Voor 25 euro help je al mee. Doneer een voedselpakket!

Lespakket

Door klimaatverandering mislukken veel oogsten in Afrika. Soms jaren achter elkaar. Geef een boer voor 40 euro een lespakket, bijvoorbeeld om te leren over gewassen die bestand zijn tegen droge tijden.

Veevoerpakket

Steun een boer en zijn vee en doneer een veevoerpakket voor 80 euro. In landen waar regelmatig droogte heerst, krijgt het vee vaak niet genoeg voer. Door vee bij te voeren kan de boer toch melken en kan hij melk blijven verkopen.

Web: www.dorcas.nl
Geven: voedselactie
Auteur: Betty Hooekstra / Dorcas
Foto’s: Dorcas Nederland

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies