Amir: We zien Gods hand op wonderbaarlijke manieren

Amir Tsarfati: Shalom uit Israël, een land waar Gods hand op wonderbaarlijke manieren blijft bewegen! Het is zeker een donkere tijd geweest in mijn land, waarschijnlijk de donkerste sinds de oprichting in 1948.

De meeste van mijn medeburgers, inclusief ikzelf, zijn diep ondergedompeld in alle berichten over de verschrikkingen die plaatsvonden op 7 oktober 2023, en in de chaos die daarop volgde. Wanneer er zoveel slecht nieuws is, is het gemakkelijk om de waarheid te verliezen dat er ook goed nieuws is. Hoe weet ik dat er goed nieuws is? Omdat ik weet dat God aan het werk is. En waar Hij werkt, voert Hij Zijn plannen uit en volbrengt Hij Zijn wil. Omdat Hij de liefhebbende, almachtige Schepper is die vervuld is van genade, barmhartigheid en gerechtigheid, weet ik dat Hij zijn ogen niet heeft afgewend voor Israël. Het is juist het tegenovergestelde. De waarheid dat de Joden Zijn uitverkoren volk zijn en dat Israël Zijn uitverkoren land is, vertelt me dat Hij elke dag nauw betrokken is bij wat er in dit land gebeurt.

We zullen Hem zien

We hoeven alleen maar te kijken en we zullen Hem zien. Dat is waar deze speciale nieuwsbrief over gaat. We hebben gezien waar de hand van de vijand was met alle moorden en ontvoeringen en terreur die plaatsvond. Nu is het tijd om stil te staan en aan te geven wat belangrijker is. Waar kunnen we de hand van God zien? Ik zal tien gebieden opnoemen waar we Gods interventie kunnen zien. Dan, aan het einde, zal ik afsluiten met een paar gedachten.

De tactieken van Hamas waren slim, maar hun strategie was dom

Een aanvalsstrategie is zo goed als de dag erna. En dat is waar Hamas geen rekening mee hield. Als ze de tijd hadden genomen om dit goed uit te stippelen, hadden ze er een regionale oorlog van kunnen maken met meerdere fronten die Israël tegelijk zouden aanvallen. Als dat waar was, had deze oorlog veel erger kunnen zijn dan hij nu is. In plaats daarvan schoten ze eerst en richtten ze later. Daarom zijn ze op de vlucht en komt niemand hen te hulp.

Geen hulp voor Hamas

Hamas dacht bij het begin van deze aanval dat als Hezbollah, Iran, Jemen en alle andere radicale islamitische staten en organisaties hun grote succes zouden zien, ze ook mee zouden willen doen. Als ze dat om de een of andere reden niet deden, geen probleem. Hamas had nog steeds zijn menselijk schild op zijn plaats in Gaza. Ze zouden zich gewoon terugtrekken, zoals ze na elke aanval deden. Israël zou een paar bommen gooien en dan zouden ze stoppen. Europa, de VS en de rest van het Midden-Oosten zouden Israël niet meer laten doen. Bovendien was Israël op dat moment intern zo verdeeld, hoe konden ze dan reageren?

Psychopaten

Maar Hamas heeft zijn hand overspeeld. Ze vielen niet alleen militaire doelen aan. Ze gingen tekeer in een gewelddadige orgie van moord, marteling, verkrachting, verminking, het levend verbranden van mensen en ontvoering. De ergste nachtmerries van elk weldenkend mens over de hele wereld werden door terroristen en gewone Gazaanse burgers uitgespeeld tegen de onschuldige Israëli’s aan de zuidgrens. Europa veroordeelde Hamas. De VS veroordeelden Hamas. Zelfs de secretaris-generaal van de Verenigde Naties veroordeelde de acties van Hamas, een zet die een echte geopolitieke eenhoorn is. In feite waren hun acties zo verschrikkelijk dat zelfs Hezbollah en de ayatollahs in Iran zeiden: “Ja, we zullen een beetje lawaai maken om ons gezicht te redden. Maar jullie psychopaten staan er alleen voor.”

Ze vertrouwden op hun tunnels

Hamas vertrouwde op hun bondgenoten, ze vertrouwden op hun tunnels, ze vertrouwden op hun menselijk schild. God bewees dat Hij groter is dan al die factoren en nu heeft de Israel Defense Forces (IDF) de militaire leiding van Hamas omsingeld in het al-Shifa ziekenhuiscomplex. Alleen Hamas kon de ongevoeligheid opbrengen om hun dodelijke terroristische hoofdkwartier te verbergen onder een ziekenhuis met de naam al-Shifa, wat het Arabische woord is voor “genezing”. De helft van Hamas’ twee miljoen man sterke menselijke schild is aan hun controle ontsnapt en naar het zuiden gevlucht. Gaza en zijn tunnels werden verondersteld het ondoordringbare schild van de terroristen te zijn. “Sommigen vertrouwen op strijdwagens, anderen op paarden, maar wij gedenken de naam van de Heer, onze God” (Psalm 20:7). Wij gedenken Hem omdat Hij door de eeuwen heen keer op keer heeft bewezen dat Hij ons gedenkt. Voordat Hij ooit kracht gaf aan de IDF, gaf Hij zwakte aan de geesten van Hamas.

Hamas geloofde dat de IDF zwak en verward was

Hoewel ik het moeilijk vind om dit te doen, moet ik de liberale media bedanken. Ik heb het over Israëlische kranten, vooral de Engelstalige versies, de Europese media, Al Jazeera, UPI, de New York Times, noem maar op wat voor links blad je bent. Ze meldden allemaal dat de IDF in wanorde verkeerde. Soldaten waren gedemoraliseerd en onderbevoorraad. Belangrijke generaals, pilotenvloten en een groot deel van het reservekorps zouden weigeren zich te melden als ze werden opgeroepen. Premier Netanyahu en zijn justitiële hervorming hadden de poten onder een reeds verzwakt leger weggeslagen. Israël lag voor het oprapen.

Vrijwilligers van over de hele wereld

Dat is tenminste wat de media zeiden. Ze konden er niet meer naast zitten.
Hamas viel aan en de waarheid werd bevestigd. De grootste oproep van reservisten in de geschiedenis van het land bracht vrijwilligers uit heel Israël en van over de hele wereld. Ons “verzwakte” leger drong de grootste terreurbasis ter wereld binnen en in minder dan twee weken tijd pakken we het hoofdkwartier aan. Deze oorlog heeft ons in staat gesteld om de wereld de kracht te laten zien die God aan ons leger heeft gegeven. Onze Iron Dome, David’s Sling en Arrow 3 raketafweersystemen zijn zo effectief gebleken dat andere regeringen al aan het onderzoeken zijn hoe ze de Arrow 3 hypersonische raketafweer in handen kunnen krijgen. Wacht maar tot ze de kracht van het Iron Beam lasersysteem zien zodra het uit de testfase is.

Duizenden dode soldaten?

Israël was gewaarschuwd: “Als je Gaza aanvalt, zul je duizenden dode soldaten hebben.” Tot nu toe hebben we er ongeveer 40, en ons land rouwt om elk van hen. Maar ondanks onze verliezen is onze natie vastbesloten om door te gaan. Gisteren las ik een brief van de vader van de gesneuvelde soldaat Gilad Nehemiah aan onze regering en militaire leiders. De rouwende man schreef: “Toen jullie deze oorlog begonnen, zeiden jullie dat ‘er een prijs betaald moest worden’, en inderdaad hebben we betaald. Wij, en vele andere goede families, betaalden met het bloed van onze beste zonen. Ik roep en eis van jullie, stop niet. Dit is de tijd en de orde van het uur. Ontdek het historische Joodse heldendom en ga door met deze oorlog totdat al zijn verworvenheden volledig zijn verslagen.”

Kracht en vastberadenheid

Die vader toont de kracht en vastberadenheid waarmee onze vijanden worden geconfronteerd. Het resultaat is tot nu toe dat aan de kant van Hamas 15 van hun 24 bataljons weg zijn. Dit hele conflict begon toen Israël de tactiek van Hamas onderschatte, en dat zullen we nooit meer doen. Dit conflict zal eindigen omdat Hamas de kracht en vastberadenheid van de IDF onderschatte. Dat zullen ze ook nooit meer doen, want ze zullen niet meer bestaan.

Het menselijk schild werd een troef voor Israël

Hamas bouwde 500 km aan tunnels onder twee miljoen burgers met de gedachte dat het hen bescherming zou bieden. Maar toen Israël de deur opende voor dat menselijk schild om te ontsnappen, kon minstens de helft daarvan profiteren. Nu zijn de tunnels blootgelegd en zitten er massa’s mensen zonder huis vanwege hun eigen leiderschap. Nooit eerder werd Hamas zo gehaat door hun eigen volk, omdat velen van hen hun situatie erkennen. Israël zal hen nooit meer zo dicht bij zijn grenzen toelaten. Egypte heeft hen nooit gewild en zal hen neerschieten voor ze hen over hun grenzen toelaten. Jordanië deporteerde duizenden Palestijnen in 1970 en wil ze niet terug.

Burgers als menselijk schild

Deze massa dakloze vluchtelingen ligt vierkant aan de voeten van Hamas. Jarenlang heeft Israël gezegd: “Hé, deze mensen zijn zo verschrikkelijk dat ze hun burgers als menselijk schild gebruiken en hun wapens en hoofdkwartier onder humanitaire schuilplaatsen zoals ziekenhuizen, moskeeën en scholen plaatsen.” Europese regeringen en anderen zeiden: “Nee, dat doen ze niet.” Maar toen het menselijk schild eenmaal verwijderd was, werd bewezen dat alle beschuldigingen van Israël waar waren. Zelfs de Europeanen werden gedwongen om Hamas’ misbruik van hun onschuldige burgers te veroordelen.

Hezbollah, Iran en de Houthi’s hebben Hamas verraden

Er was een plan bedacht in Teheran voor Hamas, Hezbollah en andere Iraanse proxy milities zoals de Houthi’s van Jemen om een gecoördineerde aanval op Israël uit te voeren. Omdat Hamas de eer aan zichzelf wilde houden, negeerde het de anderen en lanceerde het de aanval in zijn eentje. Hun gedachte was dat iedereen zou meedoen als ze hun succes zagen. Ze gaven de aanval zelfs de naam “al-Aqsa Storm” in de veronderstelling dat de hele Islam hen te hulp zou schieten. Ze hadden het mis. Waar ze geen rekening mee hielden is dat Iran en de Arabische wereld hen haten. Het laatste wat zij zullen doen is hun eigen leven riskeren door Hamas te hulp te schieten nadat ze voortijdig en halfslachtig een aanval hebben ingezet.

Hun steun is slechts lippendienst

De scheldwoorden die je hoort van de geestelijken in Teheran en Hezbollah’s Hassan Nasrallah zijn in wezen stoere, gezichtssparende retoriek. Hun steun is slechts lippendienst. Hezbollah stuurt raketten over de grens, maar veel meer dan dat doen ze niet. De geruchten over een massale opbouw langs de grens zijn aan het verdwijnen. Iran richt zijn aandacht op de Amerikaanse bases in Irak en Syrië en gebruikt hun proxy-milities om aan te vallen met raketten en drones. Het grote complot van de Iraanse as van het kwaad werd verijdeld door de arrogantie en het ongeduld van Hamas. Nog een bewijs van de hand van God.

Turkije heeft Hamas in de steek gelaten

President Erdogan is klaar met Hamas. Istanbul was vroeger een van de favoriete locaties voor de miljardairsleiders van Hamas om zich in luxe hotels uit te sloven voor het welzijn van het Palestijnse volk. Nu niet meer. Hij heeft ze verdreven, waardoor ze hun gezicht konden redden door te zeggen dat ze vrijwillig vertrokken. Erdogan is een man die tussen twee werelden in probeert te leven. Hij wil gezien worden als een held van de islam, dus zegt hij alle verplichte nare dingen tegen Israël en het westen. Maar wat hij eigenlijk doet, is wachten tot dit allemaal voorbij is, want hij wil dolgraag Israëlisch gas. Uiteindelijk zal Turkije zich aansluiten bij een coalitie tegen Israël, maar die tijd is nu niet gekomen.

De Arabische Liga heeft zijn veroordeling van Israël getemperd.

Sommigen verwachtten dat de Arabische Liga harde maatregelen tegen Israël zou nemen. Er was zelfs een resolutie om alle banden met de Joodse staat te verbreken. Wat uiteindelijk werd aangenomen was een veroordeling van Israëls “barbaarse” methoden in Palestina, terwijl de strafmaatregel jammerlijk faalde. Met andere woorden, allemaal praatjes maar geen daden. De dagen zijn voorbij dat Arabische staten zich uniform opstellen als vijanden van Israël. De VAE, Bahrein, Marokko en Soedan zijn nauw verbonden met de Joodse staat. Jordanië leeft van de hand van Israël. De economie van de VAE is nauw verweven met die van Israël. Egypte heeft ons gas nodig. Het is een nieuwe wereld in het Midden-Oosten en Gods hand is duidelijk zichtbaar in dat wonderbaarlijke werk.

Saoedi-Arabië zal doorgaan met het normaliseren van de betrekkingen met Israël nadat dit voorbij is

De Saoedische koning Salman is een hardliner en staat aan de kant van de Palestijnen. Maar hij is ook 87 jaar oud en heeft veel van zijn gezag overgedragen aan zijn zoon, kroonprins Mohammed bin Salman (MBS), die geen fan is van Hamas. De Saoedi’s hebben Iran en de Houthi’s zien samenwerken. Ze weten dat zodra de Houthi’s klaar zijn met het afvuren van hun raketten op Israël, ze deze weer richting Riyad zullen sturen. Iran dacht dat hun geplande aanval op Israël de Abraham Akkoorden zou stoppen. In plaats daarvan heeft het ze alleen maar versneld.

Europa was geen militair schild voor Hamas

Hamas was geschokt toen Europa hen de rug toekeerde. Men kon er altijd op rekenen dat de Europese Unie en de Verenigde Naties hun kant zouden kiezen in elk conflict tegen Israël. De Palestijnen hielden er echter geen rekening mee hoe ontzet Europa zou zijn over wat ze zagen op 7 oktober. Dit is vooral waar toen de Europeanen om zich heen keken in hun grote steden en hun eigen massale moslimbevolking de straat op zagen gaan. Ze realiseerden zich dat wat ze zagen aan de zuidgrens van Israël ook hun verhaal was. In wat alleen de hand van God kon zijn, stond Europa achter Israël. Uitgerekend Duitsland is van alle Europese naties onze naaste bondgenoot geworden.

Tweestatenoplossing

Wat betreft de Europese plannen voor een tweestatenoplossing voor Israël en Palestina, zelfs dat kreeg een klap. Europa steunt Oekraïne, omdat dat land een noodzakelijke buffer is tussen hun huizen en het Rusland van Poetin. Ze begrijpen nu het gevaar voor Israël als er geen buffer is tussen hen en een moorddadige horde die zulke gruweldaden zou begaan. Ik denk dat ze nog steeds, samen met de Amerikaanse president Biden, zullen aandringen op de tweestatenoplossing, maar het zal moeilijker te verkopen zijn dan voorheen.

Israël wil in Gaza blijven

Hamas heeft daar geen rekening mee gehouden. Ze hadden nooit gedacht dat Israël zou zeggen: “We hebben jullie dat land gegeven en kijk eens hoe jullie ons hebben terugbetaald. Het is tijd dat we het terugnemen.” Dit zal de eerste keer zijn in het tijdperk van de moderne staat Israël dat we land terug annexeren. Hamas wilde ons verzwakken. In plaats daarvan zijn zij verantwoordelijk voor onze versterking en uitbreiding. Dit is een enorme moraalkiller voor Hamas.

Israël heeft een nieuwe spirit en eenheid als nooit tevoren

Het hele idee van een komende Israëlische burgeroorlog was een creatie van de media. Hamas dacht dat hun actie de tweedeling in gang zou zetten die het land in stukken zou scheuren. Ze begrepen de Israëlische mentaliteit niet dat wanneer we bedreigd worden, we zullen samentrekken tot een vuist van staal. Generatie na generatie hebben onze vijanden geworsteld om die les te leren.
In Israël maken we een enorme breuk met het secularisme mee. Jong en oud zijn op zoek naar waarden en spiritualiteit. Sommigen vinden die in het orthodoxe jodendom. Anderen creëren hun eigen vorm van Jodendom. Materialisme was de drug die Israël in zelfgenoegzaamheid heeft gesust. Wij zijn een samenleving die nu uit haar sluimering is ontwaakt. De dood van deze onschuldige slachtoffers heeft onze natie nieuw leven ingeblazen.

De Heere is bij de Israëlische natie

God is levend en wel in de Israëlische natie. In plaats van ons af te vragen waar God op 7 oktober was, kiezen we ervoor om ons te richten op alle waarnemingen van Hem op die verschrikkelijke datum en alle dagen daarna. Er zijn drie gedachten waarmee ik wil afsluiten:

Dit is niet de oorlog van Ezechiël 38

Dit is niet de oorlog van Ezechiël 38. De Verenigde Staten staan aan onze kant, wat niet waar zal zijn in die toekomstige oorlog. Dit is ook een strijd waarin de meeste Israëli’s meer vertrouwen op het leger dan op God. Wanneer de Ezechiël 38 oorlog komt, zal er geen twijfel over bestaan dat alleen God die strijd voert.

Steeds meer Joden keren terug

De oorlog van Ezechiël 38 zal komen wanneer er onbewoonde dorpen zijn (vers 11). De mensen zullen overal vrede en veiligheid voelen. Wanneer de oorlog van vandaag voorbij is, zullen we geen hekken meer nodig hebben omdat Hamas zal worden geëlimineerd. We zullen weten wie onze vijanden zijn en we zullen ook de snelle toename van onze vrienden zien. Er zullen ook steeds meer Joden terugkeren naar hun thuisland. Als ze het toenemende antisemitisme in Europa en Amerika zien, zullen veel Joden zich realiseren dat Israël hun enige veilige optie is. Het zal als een tweede exodus zijn. Mensen zullen de naties verlaten waar ze generaties lang naar verbannen zijn geweest en zullen terugkeren naar hun Beloofde Land.

Dat velen tot Christus zullen komen

Ons grootste gebed is dat door dit alles velen tot Christus zullen komen. We weten dat alleen door het werk van de Heilige Geest de sluier van de harten van het Joodse volk kan worden opgelicht (2 Korintiërs 3:12-18). De Bijbel vertelt ons ook dat er aan het einde van de verdrukking een tijd zal komen waarin heel Israël zijn hart aan de Heer zal geven. Ons gebed is dat ze de waarheid zullen vinden voordat ze de verschrikkingen van de verdrukking moeten doorstaan, want wat er in die zeven jaar zal worden meegemaakt zal op de een of andere manier zelfs dat overtreffen wat op die verschrikkelijke dag 7 oktober plaatsvond. Bid voor de vrede van Israël en bid voor de verlossing van Zijn uitverkoren volk.

Connect

Om jou en anderen op de hoogte te houden van het nieuws over Israël en het Midden-Oosten, verwerkt door de lens van de Schrift, creëert Behold Israel Connect. Deels nieuwsruimte, deels studio, deels ontmoetingsplaats voor rondleidingen en lokale Israëli’s. We vertrouwen erop dat dit een ongelooflijk hulpmiddel zal worden dat de Heer kan gebruiken om Zijn waarheid in Israël en de rest van de wereld te verspreiden. Als je meer wilt weten over hoe je betrokken kunt zijn bij Connect, bezoek dan onze site: Zie Israël Connect.

Moge God je zegenen terwijl je voor Israël blijft bidden.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), en dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Amir Tsarfati / Nieuwsbrief 14 november 2023

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies