Maidenspeech Diederik van Dijk: De SGP is de Wilhelmus-partij

SGP – Bekijk hier de allereerste speech van Diederik van Dijk als lid van de Tweede Kamer. Van Dijk sprak zijn maidenspeech uit op dinsdag 12 december 2024. Diederik van Dijk (1971) is sinds 6 december 2023 lid van de Tweede Kamerfractie van de SGP.

Van 9 juni 2015 tot 6 december 2023 was Van Dijk Eerste Kamerlid voor de SGP. Ook was hij directeur van de prolifeorganisatie NPV (Nederlandse Patiëntenvereniging) en daarvoor beleidsmedewerker buitenlandse zaken, defensie en infrastructuur en milieu van de SGP-Tweede Kamerfractie.

Woord houden

Er is te weinig aandacht voor de waarde van ongeboren kinderen en voor het oude, broze leven. Wij vinden: iedereen mag er zijn. Inclusief kinderen met een beperking. Daarom ga ik als Kamerlid voor een cultuur van leven.

Ervaring opgedaan

Van huis uit ben ik jurist. Ik ben directeur geweest van de NPV – Zorg voor het leven, de grootste pro-life organisatie van Nederland. Daarnaast heb ik ruime ervaring als lid van de Eerste Kamer. Eerder in mijn carrière was ik ook fractiemedewerker van de SGP in de Tweede Kamer. Ik zal al deze ervaring nodig hebben, want er zijn nu zeer ervaren mensen uit de fractie vertrokken.

Tikje humor

Behalve mijn professionele bagage breng ik ook mijn karaktereigenschappen mee. Ik vind een tikje humor belangrijk, ik wil graag zo helder en transparant mogelijk zijn en ik gedraag me correct en beleefd. Een Kamerlid moet ook betrokken zijn bij het publiek en daarom altijd het contact en de communicatie opzoeken. Al deze zaken wil ik inzetten voor het behoud van onze rechtsstaat.

Motorrijden

Om te ontspannen en nieuwe energie op te doen, maak ik graag een tochtje met de motor. Waterskiën is een andere hobby van mij. Ook probeer ik tijd te maken voor een potje schaken op zijn tijd en voor een goed boek.

Web: www.sgp.nl
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies