Renovatie Binnenhof niet dwarsbomen – Er is ook nog zoiets als een algemeen belang

Opnieuw dreigt de renovatie van het Binnenhof vertraging op te lopen. Dit keer is het de juristen-coöperatie van Johan Vollenbroek van MOB die het werk wil dwarsbomen. Omdat de verbouwing van het Binnenhof valt onder het Rijksvastgoedbedrijf, wil de SGP dat de regering zich achter de provincie Zuid-Holland schaart om te voorkomen dat de noodzakelijke Binnenhof-renovatie nóg veel langer gaat duren. André Flach en Diederik van Dijk dringen daarop aan bij minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken.

“Waar zijn we mee bezig in dit land? Willen we nou écht dat een groepje juristen heel veel noodzakelijke en belangrijke projecten keer op keer weet te frustreren,” zegt SGP-Kamerlid Diederik van Dijk. “Natuurlijk moet alles juridisch op orde zijn, maar dan zit er gezien alles wat nu speelt weinig anders op dan de regels te wijzigen. Zoals het nu gaat, lopen we gewoon vast op onwerkbare wetten en drammerige belangenclubjes. Er is ook nog zoiets als een algemeen belang.”

De vragen van Flach en Van Dijk aan de regering richten zich ook op Johan Vollenbroeks MOB, Mobilisation for the Environment, een soort Extinction Rebellion voor juristen. MOB is in de vorm gegoten van een coöperatie. Kamerlid Flach: “Voor coöperaties gelden wettelijke eisen. De SGP wil van het kabinet weten of MOB daaraan voldoet. Tegelijkertijd moet er goed gekeken worden naar de status van MOB als belanghebbende.”

Lees hier de Schriftelijke Kamervragen van SGP-Kamerleden Van Dijk en Flach aan minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Weerwind voor Rechtsbescherming.

Auteur: SGP
Beeld © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies