Tsarfati: Zelfs in dit tragische seizoen zie ik de trouw van de Heer

Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer – mijn deel van de wereld neemt nooit vakantie. Dit geldt des te meer sinds 7 oktober 2023. De afgelopen vijf maanden hebben geleid tot meer stress dan ik in lange tijd – misschien wel mijn hele leven – heb meegemaakt. Alsof het bloedbad van die zaterdag nog niet genoeg was, zijn we nu al vijf maanden in oorlog met Hamas. Daar komt nog bij dat we in het noorden te maken hebben met een dreigende oorlog met Hezbollah. Bovenop deze twee realiteiten is er een nooit eindigende strijd met de wereldwijde vooroordelen tegen mijn geliefde land…

Zelfs in dit tragische seizoen zie ik de trouw van de Heer. En een van de belangrijkste manieren waarop ik dit zie, is door het behoud van Zijn volk, Israël. Hij heeft ons door de eeuwen heen bewaard en Hij zal ons ook nu bewaren.

Maleachi 3:6
“Want Ik, de HEERE, ben niet veranderd; ú, kinderen van Jakob, bent daarom niet omgekomen.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alle prachtige foto’s en bemoedigende woorden die jullie de afgelopen weken hebben gestuurd. Ze hebben een groter effect gehad dan jullie weten. Ondanks de omstandigheden gaat Behold Israel met volle kracht door met de bediening die God ons heeft toevertrouwd voor 2024.

Actuele gebeurtenissen

Terwijl ik enkele belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen week samenvat, zorg er dan voor dat je mijn Telegramkanaal bekijkt en je erop abonneert als je dat nog niet hebt gedaan, want dit is het platform dat ik gebruik om dagelijks realtime updates te geven over Israël, de regio en gebeurtenissen over de hele wereld. Telegram: t.me/beholdisraelchannel

Gaza & Hamas

Als klap op de vuurpijl is de VS vorige week begonnen met het leveren van humanitaire hulp aan de Gazastrook. Alsof het nog niet genoeg was dat de inwoners van Gaza gezien werden terwijl ze een deel van de hulp in de prullenbak gooiden omdat het uit de VS kwam, werden er ook nog een aantal inwoners gedood tijdens dit proces. Blijkbaar werd een deel van de hulp ten onrechte uit de lucht gedropt, met dodelijke slachtoffers tot gevolg. En laat je niet misleiden, er is genoeg bewijs dat er geen voedseltekort is in Gaza. De mensen hebben volop toegang tot voedsel.

Helaas wordt het nieuws er niet beter op als het gaat om de betrokkenheid van de VS in onze oorlog tegen Hamas. In een recent interview legde president Biden uit dat hij nooit zou stoppen met het leveren van defensieve wapens. Dit betekent dat de huidige regering bereid zou zijn om de levering van offensieve wapens af te snijden als hefboom tegen Israël in de toekomst in een poging om verdere operaties in Gaza te voorkomen. Zowel de VS als Hamas hebben op zijn minst één ding gemeen – ze hebben totaal onrealistische verwachtingen over wat er nodig is om deze oorlog te beëindigen.

Tragisch genoeg heeft Israël vernomen dat ten minste 34 ontvoerden van de 134 die op 7 oktober naar Gaza werden gebracht, zijn omgekomen. Positief is dat vermoedelijk nummer 3 in de hiërarchie van Hamas dit weekend is uitgeschakeld.

De VS wordt langzaam maar zeker ons grootste obstakel als het gaat om het uitroeien van deze terroristische organisatie. Premier Benjamin Netanyahu moest zelfs Biden corrigeren in een recente verklaring waarin hij zei: “Als hij zegt dat mijn beleid tegen de Israëlische belangen en tegen de Israëlische publieke opinie ingaat, heeft hij het op beide punten mis.” Wat er ook gebeurt, Netanyahu blijft vastbesloten om deze oorlog te winnen. Ik ben blij dat we op dit moment een sterke leider hebben.

Niets van dit alles zou ons moeten verbazen, aangezien de regering Biden de afgelopen weken alles in het werk heeft gesteld om haar gezicht te redden bij het pro-Palestijnse publiek, vooral sinds het begin van de Ramadan.

Libanon & Hezbollah

Nu Hezbollah steeds agressiever wordt, heeft Israël de afgelopen dagen een groot aantal raketbeschietingen vanuit Libanon ontvangen, waardoor de IDF genoodzaakt was om te reageren met een aantal aanvallen in Zuid-Libanon en Syrië. Hoewel ons primaire militaire conflict met Hamas in Gaza was, hebben we ook te maken gehad met deze terroristen ten noorden van onze grens. Ten minste 240 van hen zijn gedood als gevolg van Israëlische aanvallen sinds oktober 2023, die plaatsvonden in meerdere steden en dorpen.

De spanningen nemen alleen maar toe. Gezien de recente ontwikkelingen verwachten de Israëli’s een op handen zijnde oorlog met onze vijand in het noorden. Ik moedig je aan om mijn meest recente nieuwssegment over dit onderwerp te bekijken!

De Verenigde Staten

Het is niet onbelangrijk om te zien wat er in de Verenigde Staten gebeurt. De sympathie voor de moslimmentaliteit is uiterst alarmerend. Kijk maar naar Times Square, waar moslims bijeenkwamen om te bidden aan het begin van de Ramadan. Bovendien werden er tijdens de oorlog in Gaza walgelijke pro-Palestijnse flyers gezien in New York City met de teksten “Verkrachting is verzet” en “Baby’s zijn ook bezetters”. Dit is de richting die het westen al jaren opgaat. Het is geen verrassing dat er in New York een toename is van islamitische terreurpropaganda.

Terwijl onze oorlog in Gaza voortwoedt, wordt het met de dag duidelijker dat Biden in een fantasiewereld leeft als het gaat om zijn perceptie van het Midden-Oosten. Hij lijkt te denken dat de Palestijnen staan te trappelen om vrede en dat de Israëlische regering in onmin leeft met haar bevolking. Beide zijn allesbehalve waar.

Rusland

Sinds het begin van de oorlog staat Rusland aan de kant van de Palestijnen. Nog maar een paar dagen geleden ontkenden ze het rapport van de speciale afgezant die onderzoek deed naar de seksuele misdaden tegen Israëlische vrouwen tijdens het bloedbad – misdaden die een overweldigend spoor van bewijs achterlieten. Als de Russen hun positie al niet duidelijk hadden gemaakt over aan wiens kant ze staan, dan hebben ze nu geen enkele ruimte voor twijfel gelaten.

Jemen & de Houthi’s

Na het tot zinken brengen van een Brits schip blijven de door Iran gesponsorde Houthi’s terreur zaaien in de regio. Eind vorige week vuurde de groep een paar ballistische raketten af op een schip dat eigendom was van Singapore. Gelukkig misten de raketten hun doel. Binnen 24 uur onderschepten coalitietroepen en de Amerikaanse marine 15 Houthi-drones in de Golf van Aden. Bovendien kondigden de Houthi’s aan dat ze een Amerikaans containerschip in de Rode Zee hebben aangevallen met verschillende aanvalsraketten. Naar verluidt testen de Houthi’s nu hypersonische raketten en bereiden ze de productie ervan voor.

Israël

Het hoeft geen betoog dat Israël op dit moment zijn handen erg vol heeft. Naast wat ik hierboven heb genoemd, hebben we ongeveer 15.000 troepen ingezet op de Westelijke Jordaanoever voor de maand Ramadan om terreur tegen te gaan en te voorkomen. De IDF is tijdens deze oorlog zeer proactief geweest in het aanpakken van terroristen die van de Westelijke Jordaanoever komen. Helaas houdt onze paraatheid degenen die van geweld houden niet tegen. Zelfs vandaag nog hebben we te maken met de nasleep van meerdere geïsoleerde terreurdaden.

Ik twijfel er niet aan dat mijn land op dit moment sterk leiderschap nodig heeft. De peilingen weerspiegelen dit, want Netanyahu is overweldigend gewenst in tegenstelling tot zijn tegenstander(s).

Over ons werk

De hoop op de komst van Jezus is het belangrijkste waar een gelovige zich vandaag de dag aan kan vasthouden. Hoe komt het dat deze waarheid door zovelen binnen de kerk wordt bespot en vertrapt? Wat zijn de drijfveren achter dit soort denken? Stem af op de première van mijn onderwijs, “Waar is de belofte van Zijn komst?”, deze vrijdag 15 maart om 12:00 PM PDT!

Bedankt voor jullie overvloedige steun door gebed en trouwe financiële giften. Zonder jullie hulp zouden we niet kunnen doen wat we doen. Jullie gebeden blijven ons elke dag van brandstof voorzien.

Nu we dit seizoen naderen waarin we nadenken over het volbrachte werk van de Messias, Jezus Christus, mogen we des te meer naar Hem verlangen! Want ons Pesachlam heeft niet alleen op de meest gruwelijke manier voor ons geleden, maar Hij is ook opgestaan om ons te verzekeren van wat komen gaat! Als je nog niet de beslissing hebt genomen om je vertrouwen op Christus te stellen, waar wacht je dan nog op?

Handelingen 17:30-31
“God dan verkondigt, met voorbijzien van de tijden van de onwetendheid, nu overal aan alle mensen dat zij zich moeten bekeren, en wel omdat Hij een dag vastgesteld heeft, waarop Hij de wereld rechtvaardig zal oordelen door een Man Die Hij daartoe aangesteld heeft. Daarvan heeft Hij aan allen het bewijs geleverd door Hem uit de doden te doen opstaan.”

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 7 maart 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies