3XM: Ruim 23 miljoen mensen bereikt met het evangelie in 2023

Het Amersfoortse 3xM presenteert vandaag haar jaarverslag over 2023. Wat opvalt is het grote aantal mensen dat een bericht op social media voorbij heeft zien komen: meer dan 23 miljoen. Directeur Martien Timmer is dankbaar.

3xM werkt met lokale partners, die zij financieel ondersteunen en trainen via de 3xM Academy. De lokale partners hebben in 2023 gezamenlijk 673.000 betekenisvolle gesprekken gevoerd met mensen die meer wilden weten over Jezus Christus. Ze mochten 14.370 nieuwe discpelen verwelkomen en 9.733 mensen in een lokale of online gemeenschap onderbrengen.
De social media kanalen van de gezamenlijke partners hebben meer dan 1.1 miljoen volgers. Meer dan 70 miljoen keer zijn video’s bekeken van de partners en meer dan 23 miljoen mensen hebben een bericht gezien op social media.

Social media

“De dankbaarheid overheerst,” aldus Timmer. “Tegelijkertijd zien we nog zoveel kansen om het Evangelie te brengen in landen waar dat tot nu toe heel moeilijk of zelfs onmogelijk was, dat het ons en mij persoonlijk ook ongeduldig maakt. Er zijn nog zoveel mensen te bereiken met de boodschap van hoop en liefde. We denken dat we met onze manier van intra-cultureel discipelschap nog zoveel kunnen bereiken, samen met onze lokale partnerorganisaties.”

Duurzaam

Die partnerorganisaties werken met name via social media, maar ook via lokale initiatieven zoals het ‘Pioneer Business Planting’-project, waarbij lokale christenen worden getraind in het opzetten van een eigen bedrijf. Hiermee kunnen zij vervolgens voorzien in het levensonderhoud van hun en hun familie én het Evangelie vertellen of nazorg bieden voor de lokale partnerorganisatie. Timmer: “Dit is een zeer duurzame manier om onze partners uiteindelijk op eigen benen te laten staan, zodat wij weer kunnen investeren in nieuwe partners in andere gebieden. We zien uit naar wat God gaat doen in 2024!”

Al meer dan 40 jaar

3 miljard mensen hebben nog nooit van Jezus Christus gehoord. Al meer dan 40 jaar brengt 3xM het Evangelie via moderne media zoals social media, internet en televisie in moeilijk bereikbare landen zoals Afghanistan, Bangladesh, Somalië en regio’s als West-Afrika en Centraal-Azië. Het is onze ambitie en commitment om 1.000.000 mensen via moderne media met de boodschap van Jezus Christus geestelijk thuis te brengen voor 2030. Met lokale nazorgteams bieden wij een luisterend oor, beantwoorden wij hun vragen en waar mogelijk verwijzen wij mensen naar een lokale kerk of gemeente.

Web: www.3xm.nl
Auteur: Arianne van Middendorp

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies