Amir: Waarom vernietigde Israël de Iraanse nucleaire installaties niet?

Toen ik vorige week deze nieuwsbrief aan het schrijven was, stond Israël aan de vooravond van een grote vergelding tegen Iran vanwege de historisch grote aanval met UAV’s, kruisraketten en ballistische raketten van 13 april. Maar net toen de laatste hand werd gelegd aan de nieuwsbrief, hoorde ik geruchten over een alternatieve optie.

In ruil voor het feit dat de VS strenge sancties oplegt aan Iran, militaire acties tegen Rafah goedkeurt en financiële hulp overmaakt aan Israël, zou de Israëlische regering afzien van haar voorgenomen aanval. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik geen fan ben van deze handelwijze, maar zei dat het wellicht iets aanvaardbaarder zou zijn als er een vierde punt aan de lijst werd toegevoegd: er moet door Israël een vorm van militaire vergelding worden ondernomen tegen Iran, al zou die maar klein zijn.

Een getemperde aanval

In de vroege uren van de volgende ochtend sloeg Israël toe. Maar in plaats van de verwachte massale vergelding was het een getemperde aanval. Kleine quadcopter-drones werden naar Iran gestuurd om de luchtverdediging in verwarring te brengen. Deze werden gevolgd door straaljagers van de Israëlische luchtmacht (IAF) die raketten afvuurden op de Shikari-basis in Isfahan, waarbij de luchtverdedigingssystemen werden vernietigd die waren ingezet om de kerncentrale van Natanz, 150 km verderop, te beschermen. Vergeleken met wat oorspronkelijk werd besproken, was het zeker een kleine aanval.

Belangrijke factoren

Waarom heeft Israël deze perfecte kans om de nucleaire locaties van Iran te vernietigen niet benut? Er zijn twee belangrijke factoren die ertoe hebben geleid dat Israël zich terughoudend heeft opgesteld. Ten eerste was de Amerikaanse regering er fel op tegen. Als de vorige president nog in functie was geweest, zou de afgelopen week heel anders zijn verlopen. Iran zou onder de vorige regering zelfs nooit het lef hebben gehad om een ​​aanval te lanceren. Maar we moeten het doen met hoe het is, in plaats van met hoe het had kunnen zijn. Premier Netanyahu en zijn regering hebben te maken met een uiterst complexe internationale situatie. Het is natuurlijk gemakkelijk om te zeggen, zoals ik vaak heb gedaan: val gewoon binnen en blaas de nucleaire capaciteiten van Iran op, maar het zou enorme gevolgen hebben als Israël dat deed. Ik geloof nog steeds dat er een tijd zal komen waarin we gedwongen zullen worden om in dit opzicht in ons eentje te handelen, maar ik begrijp dat de premier het noodzakelijk acht om de betrekkingen met de VS sterk te houden. Dit geldt vooral vanwege de volgende factor.

De oorlog zal zich alleen maar uitbreiden

Ten tweede voert Israël al een oorlog, en die oorlog zal zich alleen maar uitbreiden. Als je denkt dat de Israel Defense Forces (IDF) het einde naderen omdat ze zich al een weg hebben gebaand door Noord- en Midden-Gaza en nu oprukken om Rafah (zuidelijk Gaza) binnen te trekken, ontgaat je het grotere plaatje. Als we eenmaal klaar zijn met Gaza in het zuiden, zullen we onze volledige aandacht moeten richten op Libanon en Syrië in het noorden en op de Westelijke Jordaanoever. Wat ons daar te wachten staat, is een veel beter gefinancierd, veel beter opgeleid en veel beter bewapend terroristenleger van Hezbollah. We zullen ook te maken krijgen met meerdere Iraanse proxy-milities in Syrië. Dit is niet het moment waarop we tegen onze bondgenoten, die ons van munitie helpen voorzien, kunnen zeggen: ‘Laat maar zitten, we gaan alleen op pad.’ Nogmaals, die dag zal komen, maar die is niet nu.

26 miljard dollar aan oorlogshulp

Welke voordelen heeft het temperen van de reactie Israël opgeleverd? Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdagavond een pakket buitenlandse hulp goedgekeurd, dat 26 miljard dollar aan oorlogshulp aan Israël omvatte. Dinsdagavond keurde de senaat het wetsvoorstel goed. Verder hebben de VS hun goedkeuring gehecht aan de inval van Israël in Rafah om de strijd tegen Hamas af te ronden. Ten slotte heeft Iran de boodschap van Israël ontvangen: ‘Nu weet je dat we de mogelijkheid hebben om je nucleaire installaties te vernietigen wanneer wij dat maar willen.’

Nogmaals: ben ik volledig tevreden met de vergeldingsmaatregelen van Israël tegen Iran? Nee. Maar ik begrijp de beslissing, en ik erken de ongelooflijk moeilijke wateren waar Netanyahu en zijn kabinet doorheen moeten navigeren.

Het Midden-Oosten

Als je dat nog niet hebt gedaan, abonneer je dan op mijn Telegram-kanaal. Onlangs passeerde het de 500.000 abonnees, en de afgelopen week kwamen er nog eens 25.000 bij. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar ik iedereen volledig op de hoogte kan houden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder dat ik bang hoef te zijn voor censuur. Als je meer wilt weten over wat je in deze nieuwsbrief leest, dan is mijn Telegram-kanaal de plek voor jou! Telegram:  t.me/beholdisraelchannel

Israël

Zondag voerden twee terroristen, een gewapend met een pistool en een ander met een mes, in de buurt van Hebron een aanval uit op IDF-soldaten. Beiden werden gedood. Later probeerde een vrouw met een mes soldaten neer te steken bij een controlepost op de Westelijke Jordaanoever, en ook zij werd gedood. De volgende dag reden twee Palestijnen met hun auto in op een groep Israëli’s in Jeruzalem, waardoor drie voetgangers de lucht in vlogen. De terroristen verlieten vervolgens de auto met een geweer, maar voordat ze konden schieten, blokkeerde het pistool. Omdat ze niet meer mensen pijn konden verwonden, vluchtten de twee aanvallers, maar later werden ze gevangengenomen. De drie voetgangers raakten lichtgewond. Het is niet alleen het gestage spervuur ​​van raketten afgevuurd over de noordgrens dat de spanning in Israël hoog houdt, maar ook deze aanhoudende terroristische aanslagen.

Gaza

De concentratie van strijdkrachten ten oosten van Rafah is begonnen. Dit is een krachtig signaal dat er binnenkort grondmanoeuvres zullen plaatsvinden. Egyptische functionarissen maakten uit het rapport van het plan op dat Israël twee tot drie weken nodig heeft om burgers uit het gebied naar het noorden in de richting van Khan Yunis te verplaatsen, voordat ze Rafah binnentrekken. De Netzarim Corridor zal hen ervan weerhouden verder naar het noorden te gaan. Dit is een bufferzone die Gaza in tweeën deelt. De IDF breidt dit gebied uit en moderniseert het om een ​​sterke militaire aanwezigheid te behouden die Gaza-stad scheidt van Khan Yunis en daaronder.

Eén kreet van antisemitisch links is dat Israël de Gazanen uithongert. Maar is dat de waarheid? Een nieuwspresentator van de regerende Palestijnse factie, Fatah, heeft Hamas er in de ether van beschuldigd hulpverleners te hebben vermoord en voedsel te hebben gestolen om zo een voedselcrisis in Gaza te veroorzaken. De terroristen verzamelden de hulpgoederen in pakhuizen, wat leidde tot ‘deze idiote en irreële prijzen die niemand kan betalen’, zei de presentator. Net zoals Hamas blijk geeft van zijn minachting voor het Palestijnse volk door het als menselijk schild te gebruiken, hongert het doelbewust Gazanen uit voor politieke doeleinden.

Qatar

Waarschuwingen doen de ronde dat Qatar voorbereidingen treft om hooggeplaatste leden van het politieke bureau van Hamas hun comfortabele hotelkamers en zelfs het land uit te zetten, omdat de terroristische groepering niet te goeder trouw onderhandelt over de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Maar deze multimiljonair-terroristen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze op straat terecht zullen komen. Turkije wacht met open armen om hen te verwelkomen. Na de stompzinnige opmerking van de Turkse president Erdogan vorige week waarin hij Hamas-strijders gelijkstelde met Turkse vrijheidsstrijders, genoot hij zaterdag van quality time met Hamas-leider Ismail Haniyeh in Istanbul. Turkije is op zoek naar invloed in de moslimwereld nadat ze vele jaren buiten de radicale islam hebben gestaan. Dit viel volkomen te verwachten voor iedereen die zijn Bijbel kent. Wanneer de oorlog van Ezechiël 38 begint, zal Turkije erbij zijn en samen met Iran en Rusland alle wapens op Israël richten.

Strijd in het noorden

Israël gaat door met het aanvallen van Hezbollah-doelen in Libanon ter voorbereiding op een waarschijnlijke oorlog in de nabije toekomst. Gisteren beweerde de IDF ongeveer 40 doelen in Zuid-Libanon te hebben getroffen, waarbij het zich richtte op opslagfaciliteiten, wapens en terroristische infrastructuur. De dag ervoor werden twee Hezbollah-leiders bij luchtaanvallen gedood. Muhammad Khalil Atiya, een commandant van de elite-luchteenheid Radwan, werd geëlimineerd in Azron. Diezelfde dag kwam Hussein Azqul, een belangrijk figuur in de luchtverdedigingseenheid van Hezbollah, in de buurt van Tyrus aan zijn einde.

Als reactie op de eliminatie van de twee sleutelfiguren van Hezbollah lanceerde de terreurgroep drie drones in de richting van Acre en Krayot in Israël. Alle drie UAV’s werden onderschept door straaljagers. Naast zo nu en dan een drone-aanval blijft Hezbollah zijn gestage dosis raketten over de grens vliegen vanuit Libanon. Om niet achter te blijven, leveren de door Iran gesteunde proxy-milities hun regelmatige bijdrage via raketten afgevuurd vanuit Syrië.

Protesten op universiteiten

We weten allemaal dat de enige activiteit waar universiteitsstudenten meer van genieten dan van een wild studentenfeest, een ouderwets protest is. Helaas is wat er op universiteiten in de Verenigde Staten en in Europa gebeurt, niet te vergelijken met de mars die hun ouders hielden voor gelijke rechten of een einde aan de oorlog in Vietnam. Tegenwoordig hebben we het element Antifa en professionele demonstranten, en zij zijn ongelooflijk bedreven in het opvoeren van de gewelddadige spanning van deze menigte onwetende, beïnvloedbare tieners en jongvolwassenen. Nu zien we dat die druk begint te barsten. Waar het ook is dat de bendes de macht overnemen – op de Columbia-universiteit, Harvard, de Universiteit van Texas in Austin of de Universiteit van Zuid-Californië – overal wordt de politie geconfronteerd met overweldigende aantallen uitzinnige studenten. Velen denken dat ze iets goeds doen, maar ze zijn bedrogen door mensen die beter weten en meesters zijn in het gebruik van leugens en passie om chaos te creëren. Ik weet niet hoe het zich de komende dagen zal ontwikkelen, maar ik maak me grote zorgen. Ik zie dit niet zomaar uiteenvallen, omdat de provocateurs weten dat ze een sterke positie hebben.

Een geestelijke strijd

Ik ben me er zeer van bewust dat dit een geestelijke strijd is. Satan haat datgene waar God van houdt. Dit is een directe aanval van de vijand op het volk dat God heeft uitgekozen als Zijn volk. Hij gebruikt zijn handlangers – de provocateurs – om zijn bevelen uit te voeren, waarbij hij haat tegen Israël bewerkt. Het is heel belangrijk om te erkennen dat dit groter is dan alleen deze protesten. Dit is een goed geplande poging om antisemitisme door te geven aan de volgende generatie. De anti-Israëlische retoriek die deze studenten in hun klaslokalen te horen hebben gekregen, wordt door deze protesten diep in hun hart geplant. Helaas zal het voor velen, zo niet de meesten, daar de rest van hun leven blijven.

Nog een laatste opmerking over deze protesten. Wanneer je op zoek bent naar de grondoorzaken van snode activiteiten, is het altijd goed om het geld te volgen. In de afgelopen twaalf jaar heeft het Israël hatende Qatar meer dan 3 miljard dollar aan Amerikaanse universiteiten gegeven. China heeft ruim 1,7 miljard dollar gegeven; Saoedi-Arabië 1,4 miljard dollar; Rusland 141 miljoen dollar; Turkije 81 miljoen dollar; Libanon 21 miljoen dollar; en de Palestijnse Autoriteit 1 miljoen dollar. Als je kijkt naar de anti-Amerikaanse, linkse onzin die tegenwoordig op Amerikaanse universiteiten wordt onderwezen, hoef je maar één te ding te doen. Wat dat is? Follow the money!

Over Behold Israel

We bevinden ons in de laatste fase van de bouw van CONNECT, en ik ben zo enthousiast! Met het groeiende antisemitisme in de wereld en de ongelooflijke kracht van het valse verhaal van de vijand, heb ik echt het gevoel dat God ons deze richting heeft laten inslaan ‘voor een tijd als deze’. Als ik toekijk hoe de media-apparatuur wordt geplaatst en de kabels door het kantoor en de studio worden getrokken, denk ik aan het bereik dat de Heer ons gaat geven; niet alleen over de hele wereld, maar ook in Israël zelf! Bedankt voor jullie gebeden en jullie steun voor dit belangrijke nieuwe instrument om de hele wereld te bereiken met Gods waarheid.

Korte video

Als je in de war bent door de verhalen die je hoort over rode vaarzen en tempels die worden gebouwd, ben je niet de enige! Zondag heb ik een korte video opgenomen die hopelijk je vragen beantwoordt. In ‘The Third Temple and Red Heifers?’ zal duidelijk worden of dit gebeurtenissen zijn waar wij, als christenen, naar uit moeten kijken en die we moeten steunen.

Hoewel de wedergeboorte van de natie Israël een van de meest onthullende tekenen blijft van de positie van de wereld op de profetische tijdlijn, moet er nog zo veel gebeuren met betrekking tot de Joodse staat. Vóór het bloedbad van 7 oktober 2023 heerste er in Israël een buitgewoon grote verdeeldheid. Nu heeft het land, ondanks het nieuwe eenheidsfront, te maken met een nieuwe oorlog op verschillende fronten. Door de huidige omstandigheden vragen velen zich af wat de toekomst is voor Israël. Komt er nog een oorlog? Is er vrede aan de horizon? Hoe ziet de toekomst eruit voor het Joodse volk? Stem vrijdag af op om mijn nieuwe uitzending met Bijbels onderwijs over dat onderwerp: ‘What’s Next for Israel?’, want daarin beantwoord ik onder andere deze vragen!

Discovering Daniel

Binnen twee weken verschijnt mijn boek Discovering Daniel! Met alle waanzin die in de wereld plaatsvindt, is het zo bemoedigend om te weten dat de hoop in God te vinden is. Discovering Daniel belicht deze hoop en bemoedigt met je de zekerheid dat God boven alles staat en Zijn plannen uitwerkt!

Enorm bedankt voor jullie liefde, gebeden en steun in deze rare tijden. Het is een zegen om te weten dat jullie onze armen ondersteunen en omhooghouden, terwijl wij proberen de waarheid te brengen aan Israël en de wereld.

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 25 april 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies