Corien Oranje viert 20-jarig schrijversjubileum

Corien Oranje viert dit jaar dat het meer dan 20 jaar geleden is dat haar droom om schrijfster te worden werkelijkheid werd. Ze heeft meer dan 125 titels op haar naam staan. Van de delen ‘Juf van het Jaar’ en ‘Juf op Hol’ van de serie kinderboeken over Juf Fiep verscheen onlangs een tweede druk. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Frans, Indonesisch, Chinees, Fins, Hongaars en Koreaans.

Coriens moeder was journalist. Ze was altijd aan het schrijven op een ouderwetse typemachine. Corien was nog geen vijf jaar toen ze dacht: dat wil ik ook! Het duurde nog even voor het zover was. Ze moest nog leren lezen en schrijven. Maar toen ze dat eenmaal kon, is ze begonnen met het schrijven van verhalen, gedichten en liedjes, en ze is er nooit meer mee gestopt.

Corien studeerde na de middelbare school theologie. “Als je theologie hebt gestudeerd, kun je dominee worden in een kerk of je kunt godsdienst geven op een school. Je kunt ook bijvoorbeeld in de gevangenis werken. Maar je kunt natuurlijk ook boeken schrijven!” Ze schrijft over Bijbelverhalen, maar ook over allerlei avonturen die kinderen kunnen beleven bijvoorbeeld in de klas bij Juf Fiep. Van de delen ‘Juf van het Jaar’ en ‘Juf op Hol’ van de serie kinderboeken over Juf Fiep verscheen onlangs een tweede druk bij uitgeverij Columbus dat onderdeel uitmaakt van Jongbloed Christelijke Media. Marja Meijer maakte de tekeningen voor deze kinderboeken.

Een van deze boeken gaat ook over een jubileum. Juf Fiep viert niet zoals Corien Oranje een twintigjarig jubileum maar een tienjarig jubileum. Het zijn kinderboeken op leesniveau 3 die ze zelfstandig kunnen lezen in de klas of thuis. 

Meer informatie: www.corienoranje.nlwww.marjameijer.nlwww.jongbloedmedia.nl
Auteur: Rosanne de Boer
Beeld: Corien Oranje

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies