SGP-voorstel tegen telefonische verkoop aangenomen

Op dinsdag 4 juni heeft de Tweede Kamer ingestemd met het voorstel van SGP-Kamerlid André Flach om telefonische verkoop aan banden te leggen. Daarmee wordt het gebruik van oude en bestaande klantgegevens voor commerciële contracten verboden.

Flach: “Dit is een mooie stap als het gaat om consumentenbescherming en een einde aan een ergernis voor velen. Veel te veel mensen zijn van een koude kermis thuisgekomen na telefonische verkooppraatjes. Ze kregen een veel minder gunstig energie- of telefoniecontract dan aan de telefoon werd voorgespiegeld.”

Via het amendement wordt wettelijk geregeld dat bedrijven voortaan, voor energiecontracten en andere commerciële contracten, alleen consumenten mogen benaderen die vooraf toestemming hebben gegeven. Europese regels maken het lastig om telefonische verkoop volledig te verbieden.

Web: www.sgp.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies