Amir: Het zijn de laatste dagen, dus blijf omhoogkijken!

Amir Tsarfati: Shalom uit Noord-Israël! – Gelukkig Wekenfeest (Shavuot) voor Israël en een gelukkige verjaardag voor de Kerk! Een van mijn favoriete aspecten van deze jaarlijkse feesten in Israël is dat ze slechts een schaduw zijn van wat was en wat komen zal. O ja, de feesten zijn iets om naar uit te kijken. O ja, ik vind het mooi dat ze de Joden onderscheiden als een volk met een unieke relatie met de Heer. Maar ik geniet er bovenal van dat ze vooruitwijzen naar de realiteit: Messias Jezus.

Helaas werd de viering van Shavuot dit jaar gevolgd door honderden raketten die door Hezbollah over onze noordgrens werden afgevuurd. In principe verwachten we dat onze terroristische buren hun aanvallen tijdens Joodse feestdagen zullen opvoeren. God is goed. Mijn gezin is veilig. En hoewel ik weet dat ons leger erop voorbereid is om dit probleem aan te pakken, verwacht ik mijn hulp in de eerste plaats van de Heer.

Voordat ik een samenvatting geef van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week in mijn regio van de wereld, wil ik je eraan herinneren om je te abonneren op mijn Telegram-kanaal als je dat nog niet hebt gedaan. Op Telegram plaats ik real-time nieuwsberichten die te maken hebben met Bijbelse profetie en actuele gebeurtenissen, en het is het enige platform dat mij toestaat om transparant te zijn en de waarheid naar buiten te brengen! Telegram:  t.me/beholdisraelchannel

Het Midden-Oosten

Hamas & Gaza

Je weet waarschijnlijk al wel dat God een paar dagen geleden op een geweldige manier heeft gehandeld toen vier Israëlische gijzelaars levend werden bevrijd na een verbazingwekkende operatie van de IDF. Andrey Kozolov, Noa Argamani, Almog Meir en Shlomi Ziv werden allemaal tijdens een gezamenlijke operatie van de IDF, Shin Bet en Yamam (de antiterreureenheid van de politie). Deze operatie was al weken in voorbereiding! Het was mogelijk om vier gijzelaars te redden en tegelijkertijd terroristen te doden. Deze operatie bestond uit veel bewegingen en een heleboel explosies. De Gazanen, inclusief de terroristen, waren geschokt. De VS was zelfs betrokken bij het verschaffen van informatie om deze missie te doen slagen. Ik vertel meer over deze ongelooflijke gebeurtenis in mijn Breaking News segment.

Tragisch nieuws

Helaas was er ook het tragische nieuws van de dood van kapitein Arnon Zamora – de teamcommandant van de antiterreureenheid – die zijn leven gaf om de gijzelaars thuis te brengen. Hij zal nooit worden vergeten. Hij ging als eerste de ruimte binnen waar de gijzelaars werden vastgehouden. Deze operatie is sindsdien omgedoopt tot ‘Operatie Arnon’. Am Yisrael Chai! Dit betekent: ‘Het volk van Israël leeft!’

Het is geen verrassing dat Hamas zijn fysieke oorlogsvoering sindsdien heeft opgevoerd en dreigt de levensomstandigheden van de andere gijzelaars nog slechter te maken. We zijn nog niet klaar. Zoals Netanyahu zei, zullen onze troepen iedereen naar huis brengen. Aangezien Hamas ons laatste aanbod heeft afgewezen, blijven we in Gaza. Trouwens, de leider van Hamas heeft zelfs gezegd dat hij vindt dat burgerdoden ‘noodzakelijke offers’zijn. Hij vindt het nodig dat Gazanen sterven. Israël probeert er zo veel mogelijk te sparen.

Terwijl de IDF doorgaat met het uitzuiveren van dit brok kwaad dat Hamas heet, lijkt de verdorvenheid van deze beesten grenzeloos. Naast de bizarrre dingen die ik eerder al heb gedeeld, vindt de IDF schachten van terreurtunnels in slaapkamers van meisjes. Dit is de manier waarop deze lafaards te werk gaan. Positief is dat de IDF de Philadelphi-as volledig onder controle heeft en de Middellandse Zee bij Rafah heeft bereikt. Hamas is nu van alle kanten afgesneden. Nu moeten we ze nog uit de hoofdstad zien te krijgen, die tientallen meters onder de grond ligt. Bijna 40% van Rafah is nu in onze handen, maar wel tegen een prijs. Tragisch genoeg kwamen woensdag een aantal IDF-soldaten om het leven toen een gebouw instortte, waarschijnlijk door een boobytrap, en raakten anderen gewond.

Ons leger blijft ook dagelijks actief in Judea & Samaria. Deze terroristen zijn overal.

Hezbollah & Libanon

In heel Noord-Israël, inclusief de Golan-regio, zijn raketaanvallen vanuit Hezbollah in Libanon eigenlijk dagelijkse kost. We krijgen er steeds vaker mee te maken. Israël blijft aanvallen uitvoeren in heel Zuid-Libanon. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer: er is oorlog op komst. Er worden voortdurend raketten en drones onderschept in ons luchtruim. De afgelopen dagen hebben we enkele belangrijke Hezbollah-leiders uitgeschakeld.

Het is in feite oorlog in Noord-Israël. Er worden non-stop raketten afgevuurd door Hezbollah en daarbij worden veel burgergebieden aangevallen.

Ik word heen en weer geslingerd tussen mijn wens dat we Hezbollah NU aanvallen en het besef dat we dat geen minuut te vroeg moeten doen. In tijden van oorlog moet je denken met je hoofd en niet met je onderbuik. En in tijden van oorlog moet je kalmte oefenen en geen impulsiviteit. In tijden als deze bid ik nog meer voor onze premier en de leden van zijn oorlogskabinet, die niet zoals andere politici de luxe hebben om loze beloften en holle dreigementen te uiten. Ik besef ook het belang van het vers:

De Verenigde Staten

Helaas blijft het Witte Huis onze regering ondermijnen. Bidens marionet in het oorlogskabinet van Israël – Benny Gantz – verlaat de regering op bevel van het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken in de hoop om daarmee Netanyahu ten val te brengen. Netanyahu’s reageerde daarop: ‘Israël bevindt zich in een existentiële oorlog op verschillende fronten. Benny, dit is niet het moment om de militaire operatie te staken. Dit is het moment om de krachten te bundelen. Mijn deur blijft openstaan voor elke zionistische partij die bereid is om te helpen de overwinning op onze vijanden te behalen.’

Dwaas genoeg geeft de VS nog eens 400 miljoen dollar aan hulp aan de Palestijnen.

Uit het hart van een Israëli

Mijn sociale media-kanalen exploderen door wat mensen lijken te zijn die God vrezen en Jezus liefhebben, maar die een aantal grote conservatieve evenementen bijwonen. Omdat te begrijpen wie sommigen van hen zijn, ga ik vaak naar hun sociale mediaprofielen en kijk ik wat ze schrijven en met wie ze hun tijd doorbrengen. Tot mijn schok en verbazing zie ik vaak dat er veel antisemitische mensen op die profielen te vinden zijn. Waarom ben ik van streek en verdrietig? Ik probeer juist aan diepbedroefde en wanhopige Israëli’s uit te leggen dat hun beste vrienden niet de politici of de progressieve media zijn, maar juist het volk van God. De Kerk! De ware Kerk!

Bedenk dat niet alle conservatieven wedergeboren en met de Geest vervulde gelovigen zijn. In feite zijn de meesten dat niet. Door hun ‘religieuze overtuigingen’ zeggen ze misschien de juiste dingen over gezin, geslacht en nationale identiteit. Maar als het over Israël gaat, braken ze afschuwelijke woorden uit en hangen ze samenzweringstheorieën over Joden aan die oude bloedsprookjes doen herleven. Ze hebben totaal geen Bijbels onderscheidingsvermogen. Hoe komt dat? Omdat ze de Heilige Geest niet hebben. Ze zijn niet gered. Ze zijn alleen maar religieus. Onthoud dat religie nooit het antwoord is geweest. Jezus duidde dat juist aan als het probleem. Ik herinner me dat ik op het dak van een gebouw naast het Vaticaan in Rome zat en de toesprak gaf: ‘Het gaat niet om religie, broeder!’ Noch het jodendom, noch de islam, noch het katholicisme, noch het hindoeïsme, noch het boeddhisme kan ooit iemand redden. Je kunt niet in het geloof geboren worden. En je moet opnieuw geboren worden. Je eerste geboorte zal nooit genoeg zijn!

Probeer het alsjeblieft te begrijpen: We zitten nu in een situatie waarin de Joden zich niet meer hebben bevonden sinds de jaren 30 en 40 van de 20e eeuw. Het zwijgen van de wereld is ongelooflijk luid! De enorme misleiding, onwetendheid en haat zijn onbekend voor jonge Israëli’s die zich op een reis bevonden om deel uit te maken van de wereldgemeenschap. Plotseling werden ze eraan herinnerd wat God ons via Bileam probeerde duidelijk te maken tijdens de Uittocht uit Egypte:

Kies verstandig met wie je omgaat. En ja, kijk wat het standpunt over Israël is. Het zal enorm veel zeggen over iemands geestelijke toestand!

De bediening

CONNECT

Een paar dagen geleden hebben we onze allereerste podcast opgenomen, en wel met mijn goede vrienden Sarah & Steve Berger. Als je nog niet de gelegenheid hebt gehad om het te bekijken/beluisteren, bekijk het dan Hier! We werken momenteel aan een uitzendschema voor de verschillende afleveringen die we bij CONNECT willen faciliteren. Blijf dus zeker op de hoogte! Ik zie er enorm naar uit om te onthullen waar we al maanden aan werken.

Première van de week

Veel religies hebben hun geheime leerstellingen en verborgen waarheden. Maar in het christendom worden alle mysteries onthuld. In mijn onderricht ‘Het mysterie van de Messias’ bespreek ik de meest wonderbaarlijke van deze waarheden: Gods plan voor de redding van de wereld, zowel voor Joden als voor niet-Joden, door het leven, de dood en de opstanding van Zijn Zoon, de Messias. Dit geopenbaarde mysterie moet ons, als leden van Zijn Gemeente, niet tot de gedachte brengen dat wij Israël vervangen, maar ons er juist toe aanzetten om hen te zegenen. Daar hoort ook bij dat onze levende relatie met de Heer Gods uitverkoren volk jaloers maakt. Stem vrijdag om 12:00 PM PDT af op YouTube & Facebook.

Ongefilterde video van 7 oktober

In de komende weken zal ik een ongefilterde video uitzenden van de gebeurtenissen op 7 oktober. De gruwelijkheden zijn erg moeilijk om naar te kijken en zo schokkend dat geen enkel socialmediaplatform me ooit zal toestaan om deze inhoud te laten zien. Dat is precies waar de ontkenners op rekenen! Ter voorbereiding kun je me op twee manieren helpen: (1) Stuur alsjeblieft mijn Telegramkanaal naar iedereen die je kent! (2) Bekijk alsjeblieft de video en stuur hem dan door! Dit is de link naar mijn Telegramkanaal die je met anderen kunt delen: t.me/beholdisraelchannel

Videobronnen

De afgelopen weken heb ik een serie korte, informatieve video’s uitgebracht over verschillende onderwerpen met betrekking tot de Bijbel, Israël en de actualiteit. Deze video’s zijn zeer geschikt om met anderen te delen, want ze bieden feitelijke en geestelijke stof tot nadenken. De nieuwste video, over Jeruzalem, vind je hier.

Mijn nieuwste hulpmiddel voor Bijbelstudie

Discovering Daniel is nu verkrijgbaar in de Behold Israel Shop! [Red. CN: De Nederlandse uitgave zal dit jaar verschijnen bij Het Zoeklicht.] Ook de studiegids die bij deze bestseller hoort, is te bestellen. Ik ben zo blij dat dit boek in handen komt van zowel gelovigen als ongelovigen. Het begrijpen van het Oude Testament is de sleutel tot het begrijpen van het Nieuwe Testament. Wat in Daniël wordt voorzegd, wordt vervuld in Openbaring. Ik verwacht dat dit nieuwe boek voor velen een zeer nuttig hulpmiddel voor Bijbelstudie zal zijn.

Blijf omhoogkijken!

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie meeleven met Behold Israel op zo’n belangrijk moment in de geschiedenis. Ik vind het bemoedigend om te zien hoe jullie trouwe gebeden en liefdevolle opmerkingen sinds afgelopen oktober zijn toegenomen. Bovendien ben ik zo dankbaar voor de gulle financiële steun die de bediening in staat stelt om te doen wat ze doet.

Vrienden, dit is niet ons thuis. We zijn uiteindelijk niet bestemd voor deze aarde. We leven nu in het vergankelijke, maar we verlangen naar het onvergankelijke. Ja, er heerst hier chaos. Ja, we bevinden ons in het laatste uur van de laatste dagen. Dus blijf omhoogkijken! God is aan het werk en Hij wil jou en mij hier en nu gebruiken.

O, ik verlang zo intens naar de dag dat wij Hem gelijk zullen lijken, omdat we dan bij Hem zullen zijn.

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 13 juni 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies