Amir Tsarfati vanuit Noord-Israël: Onze hoop is in de Heer

Amir Tsarfati: Shalom uit Noord-Israël! Ik heb de afgelopen week een mix van emoties ervaren bij het nadenken over de situatie waarin mijn geliefde land sinds 7 oktober vorig jaar verkeert, toen het afschuwelijke bloedbad plaatsvond. Het is duidelijk dat God het gebeuren heeft toegelaten.

We kunnen en moeten de daders verantwoordelijk stellen en ter verantwoording roepen. Ze moeten allemaal de maximale straf krijgen, vooral zodat ze nooit meer de kans zullen krijgen om bij een toekomstige gijzelingsovereenkomst te worden vrijgelaten. Maar net zoals de val van de eerste en de tweede tempel van Jeruzalem vaak beschouwd wordt als het directe gevolg van de morele, culturele en geestelijke ineenstorting in de natie Israël, moeten we daar ook bij de huidige ramp rekening mee houden.

Een machtige en luide minderheid in Israël

De innerlijke verdeeldheid binnen het huidige Israël heeft zonder twijfel onze vijanden aangemoedigd om hun boosaardige plan uit te voeren. Ze hebben dat zelfs toegegeven in hun verhoren. Er is een machtige en luide minderheid in Israël. Deze wordt goed gefinancierd en brengt haar agenda vakkundig over, doordat zij de meeste mediakanalen en reclamebureaus bezit. Het hoofdthema van deze minderheid is dat God, de Bijbel en het Joodse geloof de oorzaak zijn van alle problemen van Israël. Ze zien geen sterke, geestelijke band met het land van hun voorouders; evenmin zien ze de verbazingwekkend duidelijke wonderen (die waren voorzegd door de profeten van Israël) die leidden tot de geboorte van de staat Israël in 1948.

Een niet-gekozen hooggerechtshof is hun god

Deze mensen willen een liberale, seculiere en progressieve samenleving. Democratie is een woord dat ze vaak in de mond nemen, maar in werkelijkheid respecteren/accepteren ze de wil van de meerderheid niet wanneer die in strijd is met hun agenda. Hun idee van democratie is dat een wettelijk gekozen regering door een wettelijk gekozen parlement niets mag doen dat indruist tegen de wil van het met liberalen gevulde hooggerechtshof. Met andere woorden: een niet-gekozen hooggerechtshof is hun god. Deze mensen vormen de deep state (de staat binnen een staat) en ze bekleden machtige posities binnen regeringsinstanties, de IDF, de Israëlische politie, onze geheime diensten, ons veiligheidsapparaat, evenals de academische wereld en de media.

Hoop

De gerechtelijke hervorming die op het punt stond de ongezonde realiteit van mijn land te herstellen, vormde een ongelooflijke bedreiging voor hen, en ze blijven volkomen bereid om de natie ten val te brengen zolang ze hun machtsposities niet verliezen. Dus ja, God heeft 7 oktober toegelaten, maar een groot deel van de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is, rust op de schouders van deze mensen. Nu is het aan de rest van de natie om voor hen te capituleren of om dit zieke fenomeen uit ons midden uit te braken! Deze situatie is ook de realiteit in veel andere westerse landen. En gebed is het meest effectieve wapen! We zijn geroepen om in onze gevallen wereld het licht en het zout van de aarde te zijn. We zijn geroepen om het evangelie te verspreiden en te verkondigen dat er hoop is! Hoop wordt niet gevonden in democratie, kapitalisme, socialisme of welk ander ‘isme’ dan ook. Onze hoop is in de Heer.

Filippenzen 3:20
‘Ons burgerschap is echter in de hemelen, waaruit wij ook de Zaligmaker verwachten, namelijk de Heere Jezus Christus.’

Voordat ik inga op het laatste nieuws over de huidige gebeurtenissen in Israël en de regio, wil ik je er ook nu weer aan herinneren om je te abonneren op mijn Telegram-kanaal mocht je dat nog gedaan hebben. Hierop plaats ik real-time nieuwsberichten. Telegram:  t.me/beholdisraelchannel Je kunt me ook volgen op Instagram voor nieuwsupdates in de vorm van videoboodschappen. Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Afgelopen maandag heb ik in onze allereerste Midden-Oosten Update van CONNECT verschillende van de onderstaande punten aangestipt! Ik ben zo dankbaar dat ik nu eindelijk wekelijks inhoud kan delen vanuit onze nieuwe studio. Stem alsjeblieft op ons af!

HET MIDDEN-OOSTEN

Hezbollah

Kon ik maar zeggen dat het wat rustiger aan het worden is, maar dat zou een leugen zijn. Naast de dagelijkse aanvallen van Hezbollah en de Israëlische luchtaanvallen als antwoord, bereiden de Noord-Israëlische ziekenhuizen zich voor op de naderende oorlog met onze vijand. Nog steeds onderscheppen we dagelijks explosieve projectielen. Het uitbreken van een oorlog is niet een kwestie van of, maar van wanneer.

In de tussentijd hebben Israëlische functionarissen gezegd dat het uitstellen van een oorlog deels is vanwege het opbouwen van onze munitievoorraad – zowel offensief als defensief. Ik bedoel dit niet arrogant, maar tegen de tijd dat dit klaar is, zal Hezbollah spijt krijgen. Hezbollah en Libanon zetten zich schrap voor de gevolgen. Libanese bronnen meldden zelfs dat Amos Hochstein deze boodschap van Israël heeft overgebracht aan de Libanese regering: Als Hezbollah zich niet vóór 24 juni heeft teruggetrokken naar het noorden voorbij de rivier de Litani, zal Israël een oorlog beginnen in Libanon.

Woensdag heb ik een een breaking news-update gegeven over het aftellen naar een oorlog met Hezbollah! Luister er zeker naar.

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah

In zijn toespraak van een paar dagen geleden zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah het volgende: (1) De partij die nu bang zou moeten zijn, is de vijand, niet wij. (2) Hezbollah zal doorgaan met de operaties ter ondersteuning van Gaza en is op alle mogelijke scenario’s voorbereid. (3) We beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid informatie. De gisteren gepubliceerde dronebeelden zijn slechts een klein deel van de vele uren die in Haifa zijn gefilmd. (4) We weten dat de Israëli’s oefeningen houden in Cyprus en zijn luchthavens, die ze van plan zijn te gebruiken als hun eigen luchthavens of faciliteiten worden getroffen. (5) We waarschuwen Cyprus om zijn faciliteiten niet open te stellen voor Israël. Als het dat toch doet, beschouwen we dat als onderdeel van de oorlog. (6) Alle wapens die voor Libanon zijn bedoeld, zijn al aangekomen. (7) Deze wapens zullen worden onthuld wanneer dat nodig is, en we hebben nieuwe wapens die we kunnen inzetten. (8) We produceren een deel van de raketten die we nodig hebben. (9) We hebben een groot aantal drones omdat we ze zelf maken. (10) Hezbollah heeft een uitgebreid aantal nauwkeurig vastgestelde doelen binnen Israël en de mogelijkheid om deze doelen te raken. (11) De vijand kan ons verwachten op het land, in de lucht en op zee, en wij zullen vechten zonder beperkingen of enig voorbehoud. (12) De Israëlische vijand weet dat de dreiging vanaf de Middellandse Zee aanzienlijk is. (13) Deze dreiging kan ook de VS tot doel hebben.

Reactie Israël

De Cypriotische ambassadeur in Israël reageerde echter op dit dreigement door te verklaren dat de relatie van Cyprus met Israël sterk is en dat Nasrallah beter op zijn tong kan bijten. Bovendien liet de Cypriotische minister van Buitenlandse Zaken aan de leider van de terreurgroep weten dat Libanon een zware prijs zal betalen als reactie op elke vergelding op Cypriotisch grondgebied. Hij onthulde zelfs dat, indien nodig, de straaljagers van Cyprus zich bij Israël zullen voegen bij aanvallen op Hezbollah. Het is fijn om een vriend als buur te hebben.

Hamas

Terwijl de IDF zo veel vooruitgang boekt in Gaza, heeft Israël ook zijn momenten van verdriet gekend. Op zaterdag vuurde Hamas een antitankraket af op een militair voertuig van de IDF, waarbij acht soldaten werden gedood. Slechts enkele uren later kwamen nog eens drie IDF-soldaten om bij afzonderlijke gebeurtenissen in Gaza.

Een gebroken hart

Op de dag dat we met een gebroken hart elf van onze zonen begroeven die sneuvelden in de Gazastrook bij het verdedigen van hun volk en hun land, kondigde de IDF helaas aan dat ze een humanitair staakt-het-vuren van elf uur zouden toestaan in het Rafah-gebied om honderden hulpvrachtwagens voor Hamas en zijn aanhangers binnen te laten. Ik weet wie ons onder druk zet en ik weet waarom we daaraan moesten toegeven.
De ogen van het kabinet zijn al gericht op de noordelijke grens en we kunnen ons eenvoudigweg geen stop en/of uitstel veroorloven in de zendingen van door de VS gemaakte wapens. Dus nu weet je wie ons bedreigt en op welke manier. Alsof dat nog niet genoeg is, blijven deze op geweld beluste lafaards burgers als menselijk schild gebruiken in het gebied waar onze troepen in Gaza opereren.

Naar verwachting zal de IDF Rafah ergens in de komende weken volledig onder controle hebben.

DE INTERNATIONALE GEMEENSCHAP

Laat me je eraan herinneren dat terwijl er zo veel gebeurt in mijn regio, de agenda van Rusland nog niet van het toneel is verdwenen. Vladimir Poetin heeft nog maar een paar dagen geleden tegen alle buitenlandse mogendheden gezegd dat ze Azië en Europa moeten verlaten. Interessant genoeg zal hij volgens Ezechiël 38 op een dag zijn zin krijgen!

Heb je al een tijdje niets gehoord van de Taliban? Maak je geen zorgen – ze hebben onlangs aan Iran laten weten dat ze bereid zijn om duizenden strijders te sturen om oorlog te voeren tegen Israël, mocht Iran geïnteresseerd zijn. Iran staat klaar om Zuid-Libanon en Zuid-Syrië te overspoelen met golven menselijke strijders uit Afghanistan, Pakistan, Irak en Jemen in een komende oorlog aan het noordelijke front van Israël – en Amerika weet dat. Israël onderschepte enkele dagen geleden een verdacht projectiel uit het oosten. Raad eens – het was een kruisraket gelanceerd door de sjiitische milities in Irak.

DE VERENIGDE STATEN

Onderschat de komende verkiezingen in Amerika niet! Sterke demonische machten zijn nu actief met als doel dat land ten val te brengen, zodat de volgende fase van het globalistische plan kan beginnen. De oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne en het mislukte immigratiebeleid in Amerika, Canada, West-Europa en Australië dragen allemaal bij aan dit beeld. Cyberaanvallen op staatsniveau en hersenspoeltactieken worden ingezet door Rusland, China, Iran en Noord-Korea. De goedgelovige, jongere generatie wordt mentaal aangevallen als nooit tevoren, terwijl corrupte leiders hun landen bedwelmen om alles te doen wat nodig is om een conflict te vermijden en te doen alsof er vrede en veiligheid heerst.

Als een in Israël geboren Jood heb ik geen oplossing! Maar als wedergeboren gelovige wel! Dit is de essentie van ons geloof in de Messias!

2 Korinthe 4:16-18
‘Daarom verliezen wij de moed niet; integendeel, ook al vergaat onze uiterlijke mens, toch wordt de innerlijke mens van dag tot dag vernieuwd. Want onze lichte verdrukking, die van korte duur is, brengt in ons een allesovertreffend eeuwig gewicht van heerlijkheid teweeg. Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig.’

DE BEDIENING

CONNECT

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt bij CONNECT! In de komende weken en maanden zullen we een groot aantal verschillende uitzendingen onthullen waarin we een breed scala aan onderwerpen kunnen behandelen. Het gaat om dagelijkse uitzendingen: Vraag & antwoord-sessies, CONNECT Ronde Tafels, Midden-Oosten-updates, podcasts, Verken de Bijbel, en meer. Er is nog steeds veel gebed nodig voor meer medewerkers bij CONNECT, dus vraag God alsjeblieft om ons de juiste mensen te geven.

Nieuw Bijbelstudieboek

Discovering Daniel is nu verkrijgbaar in de Behold Israel Shop! [Red. CN: De Nederlandse uitgave zal dit jaar verschijnen bij Het Zoeklicht.] Ook de studiegids die bij deze bestseller hoort, is te bestellen. Ik ben zo blij dat dit boek in handen komt van zowel gelovigen als ongelovigen. Het begrijpen van het Oude Testament is de sleutel tot het begrijpen van het Nieuwe Testament. Wat in Daniël wordt voorzegd, wordt vervuld in Openbaring. Ik verwacht dat dit nieuwe boek voor velen een zeer nuttig hulpmiddel voor Bijbelstudie zal zijn.

Facebook en YouTube

Stem vrijdag om 12:00 PM PDT af op Facebook en YouTube! Het feit van het God-zijn van Jezus Christus heeft door de eeuwen heen onder vuur gelegen. Maar voor de schrijvers van het Nieuwe Testament was het een van de bepalende factoren of iemand wel of niet vasthield aan de waarheid. Belichaamt Jezus dezelfde goddelijke eigenschappen als de God over Wie we in het Oude Testament lezen? Is geloven in het God-zijn van Jezus noodzakelijk voor iemands persoonlijke verlossing? Luister naar Amir en zijn speciale gast, dr. Seth Postell, als zij diep ingaan op de vraag: Jezus – Mens of God?

We blijven ook naar de toekomst kijken en zoeken Gods wijsheid in onze planning. We vragen God om ons onderscheidingsvermogen en wijsheid te geven bij al onze beslissingen: over tournees, toespraken, conferenties en nog veel meer. Willen jullie dat ook voor ons bidden? Ik ben zo dankbaar voor de overvloedige giften en trouwe gebeden die de brandstof zijn voor wat we iedere dag doen.

JE BENT EEN WACHTER

Je kunt ofwel deelnemen aan de agenda van de globalisten ofwel ertegen in opstand komen. Als iemand suïcidale gedachten heeft, betekent dat niet dat we hem moeten helpen bij de uitvoering ervan. Hetzelfde geldt voor onze gevallen wereld. We hebben een verantwoordelijkheid! En we moeten het licht van het evangelie en de hoop op verlossing aan mensen brengen! We moeten een leven leiden dat ons geloof weerspiegelt. We moeten verstandige keuzes maken op basis van onze sterke overtuigingen over gezin, seksuele identiteit, de heiligheid van het leven en het steunen van Israël. Als we zeggen dat we als gelovigen niet betrokken kunnen of mogen zijn bij de politiek, dan staat dat gelijk aan weglopen voor verantwoordelijkheid. Dit geldt vooral als die beslissing ertoe leidt dat we niet gaan stemmen! Denk eraan: we zijn allemaal wachters! We zijn ons bewust van zaken op zowel geestelijk als fysiek niveau. De Heer zei het volgende over de rol van de wachter:

Ezechiël 33:3-6
‘[Wanneer de wachter] het zwaard over het land [ziet] komen, en [hij] blaast op de bazuin en waarschuwt het volk, als dan hij die het geluid van de bazuin hoort, die wel hoort, maar zich niet laat waarschuwen, en het zwaard komt en neemt hem weg, dan zal zijn bloed op zijn eigen hoofd rusten. Hij heeft het geluid van de bazuin gehoord en zich niet laten waarschuwen. Zijn bloed zal op hem rusten. Hij echter, die zich laat waarschuwen, redt zijn leven. Als de wachter echter het zwaard ziet komen en niet op de bazuin blaast, zodat het volk niet gewaarschuwd wordt, en het zwaard komt en neemt een leven onder hen weg, dan is dat leven wel in zijn ongerechtigheid weggenomen, maar zijn bloed eis Ik van de hand van de wachter.’

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 20 juni 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies