Wat inspireert Jan Wolsheimer, directeur van CAMA Zending?

In de rubriek ‘Zeven maal zegen’ spreekt Uitdaging leiders van christelijke organisaties om uit te vinden wie en wat hen inspireert… Dit doen ze aan de hand van zeven bronnen (een bijbeltekst, een persoon, een kunstwerk, etc). Dit keer aan tafel: Jan Wolsheimer, directeur van CAMA Zending.

Bijbeltekst: Johannes 5:39-40

“Voor mij is dit de sleutel tot de Bijbel. Waar het om draait. Jezus praat hier met mensen die dag en nacht in de Schrift lezen, en zegt hun dan: jullie zijn niet goed bezig! Je kunt heel veel over Gods Woord weten, maar als het daarbij blijft, is dat alleen scratching the surface. Het is de bedoeling dat je met Hem gaat leven. Dat gaat veel dieper: een relatie met God is het diepste wat er is.”

Wilde zoektocht naar Jezus

“Ik heb het reformatorische milieu waarin ik ben opgegroeid, op jonge leeftijd verlaten, in een soort wilde zoektocht naar Jezus. Wat geloof ik nou over Hem? En wat niet? Ik heb zo veel tijd gestopt in dat weten. Maar het bracht me niet verder, ook niet toen ik al voorganger was. Dat ben ik in 2005 geworden, midden in de tijd van die gemeentegroei-bewegingen. Iedere keer moest je kerk weer in een ander maakbaar idee geperst worden. Het werd een raar copycat-wereldje dat me zo ging tegenstaan. Deze woorden van Jezus wezen me een andere weg. Het gaat er niet om hoeveel boeken je gelezen hebt, het gaat er niet om op welke podia je staat, het gaat om een relatie met Hem.”

De Bijbel open

“Uiteindelijk was het Frans Horsthuis die mij leerde leven met Jezus. Frans was een katholiek priester die op den duur besloot om in praktijk te brengen wat hij studenten al een tijdlang leerde: leven zoals het Evangelie ons voorhoudt. Hij sloeg met een aantal studenten de Bijbel open en las het verhaal van Jezus en de rijke jongeling (Matteüs 19:16-22): ‘Verkoop alles … enzovoort.’ Dus dat deed hij: hij ging leven zonder bezittingen, helemaal gericht op God. Hij schreef er een boek over, De Koninklijke Weg, en heeft veel mensen in die weg begeleid. Ook ik mocht jarenlang naar hem toe gaan. Hij heeft mij onder andere vertrouwd gemaakt met de spiritualiteit van Ignatius van Loyola, en veel meer vanuit de oude kerk. Frans is inmiddels overleden, maar er zijn regelmatig bijeenkomsten van mensen die door hem begeleid en geïnspireerd zijn. Daar ga ik graag heen.”

Ontdek ook welke persoon, podcast, actualiteit, foto en welk lied en kunstwerk Jan geïnspireerd hebben op uitdaging.nl
Artikel: Uitdaging.nl 
Foto: Jan Wolsheimer

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies