Amir: Het is ongekend spannend in Israël, maar we vertrouwen op God

Shalom uit het Beloofde Land. Ja, de situatie in het noorden escaleert. Ja, er is politieke onrust. Ja, het is chaotisch in mijn regio van de wereld. Maar niets ervan verandert het feit dat de beloften van God zeker zijn. God begon mijn gezegende land door Abraham. Hij redde het door Mozes. Hij herstelde het door Jozua. Hij behoedde het door David. Hij liet het herrijzen uit de as van de Holocaust en Hij zal in de toekomst een geweldig werk doen in mijn volk, precies zoals Hij heeft beloofd via de profeten en de schrijvers van het Nieuwe Testament.

Dinsdag heb ik een belangrijke update over het Midden-Oosten gegeven vanuit CONNECT. Dit was de tweede update vanuit de nieuwe studio hier in Galilea. Het is opwindend en verfrissend om wekelijks nieuws te kunnen brengen vanuit dit gebouw!

Zoals in elke nieuwsbrief wil ik je er ook nu weer aan herinneren om je te abonneren op mijn Telegram-kanaal mocht je dat nog niet gedaan hebben. Hierop plaats ik real-time nieuwsberichten over Bijbelse profetie en actuele gebeurtenissen, en het is het enige platform dat mij toestaat om transparant te zijn en de waarheid naar buiten te brengen!

HET MIDDEN-OOSTEN

Israëls interne omstandigheden

Tragisch genoeg blijft de progressieve beweging binnen Israël druk uitoefenen ondanks onze existentiële bedreigingen. Deze mensen zijn bereid om alles te laten instorten, zolang dat betekent dat Netanyahu uit zijn ambt zal worden gezet. Eerst sloegen ze munt uit COVID en het nepproces, vervolgens maakten ze misbruik van de justitiële hervorming en nu van de gijzelaars. Ik heb medelijden met de families van de gijzelaars. De progressieven sympathiseren alleen met de gijzelaars voor hun eigen gewin. Ze worden gebruikt en misbruikt!

Als mijn land iets geleerd heeft van 7 oktober, dan is dat hopelijk dat we nooit onze vijand moeten onderschatten en onze eigen capaciteiten overschatten. Het heeft ons nu al meer dan acht maanden gekost in Gaza, en zo zal ook Hezbollah zich niet gewonnen geven zonder een lange en pijnlijke strijd. Ik hoop en bid dat er deze keer geen gijzelaars deel zullen uitmaken van onze oorlog! We moeten ervoor zorgen dat Hezbollah niet de kans krijgt om ons hetzelfde aan te doen als Hamas.

Oorlog in Gaza

De oorlog woedt verder terwijl de IDF zich voornamelijk op Rafah richt. Onze troepen blijven echter ook doelen in andere steden uitschakelen. Onze soldaten hebben zelfs pas een paar dagen geleden nummer 4 in de hiërarchie van deze verdorven terroristische groepering uitgeschakeld!

Hamas is eraan gewend geraakt om een oorlog te beginnen, te onderhandelen over een staakt-het-vuren, de Golfstaten en het Westen te smeken om geld voor de wederopbouw en vervolgens het grootste deel van dat geld te gebruiken om tunnels te bouwen en zich voor te bereiden op de volgende ronde. Ondertussen worden hun leiders rijker. De andere Palestijnen zijn slechts nuttige pionnen. Wat was zal niet meer zijn!

De Westelijke Jordaanoever

Woensdagavond voerden onze soldaten een nachtelijke operatie uit in Jenin, waarbij één soldaat werd gedood en zestien anderen gewond raakten nadat een geïmproviseerd explosief (IED) naast hun pantservoertuig tot ontploffing werd gebracht. Toen de reddingstroepen arriveerden, ging er nog een IED af. We blijven dagelijks actief op de Westelijke Jordaanoever (Judea & Samaria).

De komende oorlog in het noorden

Er vinden dagelijks wederzijdse aanvallen plaats tussen Israël en Hezbollah, hoewel er technisch gezien geen oorlog is verklaard. Bovendien vinden er steeds vaker gerichte moordaanslagen plaats. Verschillende landen over de hele wereld hebben hun burgers opgeroepen om Libanon onmiddellijk te verlaten. Iedereen weet dat er een oorlog dreigt. De aanvallen blijven echter niet beperkt tot Libanon. Israël heeft zich onlangs ook gericht op door Iran gesteunde milities in Oost-Syrië. Als het aanpakken van Hezbollah nog niet genoeg is, weten we nu dat Iran er niet voor terugdeinst om ons rechtstreeks aan te vallen. Het is van plan zich te mengen in elke oorlog die we met Hezbollah voeren. En Iran staat hierin niet alleen. Hun milities in Irak hebben gezworen om zich er ook in te mengen. De situatie wordt met de dag profetischer.

Veel christenen vragen mij wat ze kunnen doen om te helpen. Het antwoord is vandaag hetzelfde als gisteren en zelfs tientallen jaren geleden: bid! De situatie zal bijzonder moeilijk, hevig, lelijk en pijnlijk worden. Maar sinds wanneer vertrouwt het volk van God op de omstandigheden? We hebben twee beloften: (1) De God van Israël zal Israël helpen en Hij zal niet toestaan dat het wordt vernietigd! (2) De vijanden van Israël zullen opnieuw verslagen worden! Mijn gebed is dat door de pijn, het verdriet en de rouw waar mijn land doorheen gaat, steeds meer mensen hun ogen zullen opheffen en zien dat onze hulp van de Heer komt en dat het tijd is om naar Hem terug te keren. Dus kort gezegd, bid alsjeblieft voor twee dingen: (1) dat Gods overwinning snel zal komen, en (2) dat Israël de nederigheid zal hebben om te erkennen dat de overwinning van de Heer komt.

Onrust in de Golf

De Houthi’s hebben opnieuw een aanval geclaimd op een commercieel schip in de Golf van Aden, naast een aanval op het vliegdekschip USS Dwight D. Eisenhower in de Rode Zee. Dit schip is nu op weg naar de Middellandse Zee voordat het terugkeert naar de VS.

Russische activiteit

Na de ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben de twee landen enkele dagen geleden een militaire overeenkomst gesloten. Als gevolg van deze overeenkomst is Noord-Korea nu van plan om een aantal van zijn soldaten naar Oekraïne te sturen om te helpen met de oorlog van Poetin.

GEBEURTENISSEN OVER DE HELE WERELD

De apathie en manipulatie van de VS blijft een constant probleem voor Israël, terwijl we het einde van Hamas nastreven. Je moet je nu toch wel afvragen waarom een land Israël in de weg staat, nu het probeert een terroristische organisatie uit te schakelen die 1400 burgers heeft gedood. Ironisch genoeg heeft de VS gezworen alle hulp te bieden die we nodig hebben als we een oorlog met Hezbollah beginnen, maar we zullen zien wat er gebeurt als het puntje bij paaltje komt. Hooggeplaatste Amerikaanse militairen zijn al begonnen met het herroepen van deze belofte.

De pro-Iraanse milities in Irak hebben een droneaanval uitgevoerd op de Al-Tanf-basis van de Amerikaanse strijdkrachten aan de grens tussen Syrië, Jordanië en Irak. Dit is de eerste aanval van de milities tegen de Amerikanen in bijna vijf maanden. Je zou denken dat dit soort activiteiten de regering Biden wel moet doen inzien dat we met dezelfde bedreigingen te maken hebben en dat het tijd is om te stoppen met het spelen van diplomatieke spelletjes in de aanloop naar nieuwe verkiezingen.

Helaas heeft Armenië nu besloten om, als negende land, een Palestijnse staat te erkennen. De wereldwijde misleiding blijft duidelijk toenemen.

DE BEDIENING

Connect

Het was een bijzondere week in de studio van CONNECT, want we waren in de gelegenheid om meer uitzendingen te verzorgen, waaronder mijn meest recente update over het Midden-Oosten en de tweede opname van The Anchor Podcast. In deze aflevering komt mijn vriend dr. Golan Broshi aan het woord, bij het behandelen van het onderwerp ‘Israël: vervangen of omarmd?’ Ik raad je van harte aan om af te stemmen op deze unieke aflevering.

Nieuw Bijbelstudieboek

Discovering Daniel is nu verkrijgbaar in de Behold Israel Shop! [Red. CN: De Nederlandse uitgave zal dit jaar verschijnen bij Het Zoeklicht.] Ook de studiegids die bij deze bestseller hoort, is te bestellen. Ik ben zo blij dat dit boek in handen komt van zowel gelovigen als ongelovigen. Het begrijpen van het Oude Testament is de sleutel tot het begrijpen van het Nieuwe Testament. Wat in Daniël wordt voorzegd, wordt vervuld in Openbaring. Ik verwacht dat dit nieuwe boek voor velen een zeer nuttig hulpmiddel voor Bijbelstudie zal zijn.

Facebook en YouTube

Stem vrijdag om 12:00 PM PDT af op Facebook & YouTube! Door de geschiedenis heen hebben de nakomelingen van Abraham, Izak en Jakob een centrale rol gespeeld in zowel Bijbelse zaken als zaken die de wereld betreffen. Israël is immers het enige volk waarmee God ooit een verbond heeft gesloten – een verbond dat betrekking had op hen als volk maar ook op hun land. Na de instelling van dit verbond kwam al snel de haat op tegen hen als volk en als natie en die is er tot op de dag van vandaag nog steeds. Zelfs beroemdheden spuien hun haat tegen Israël. Wat is jodendom? Wat is zionisme? Waarom zijn deze twee, als ze samengaan, zo’n stuwende kracht achter het antisemitisme? Ga met Amir mee op reis door de Bijbelse en de wereldgeschiedenis, waarbij hij helderheid brengt over ‘Jodendom, zionisme & antisemitisme’.

Dank

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie vurige gebeden en gulle financiële giften die ons in staat stellen om door te gaan en de bediening te vervullen die de Heer ons heeft toevertrouwd. Jullie gebeden zijn de brandstof voor wat wij iedere dag doen. Blijf alsjeblieft bidden dat God ons creativiteit, onderscheidingsvermogen en visie wil geven in de komende maanden. We leven in ongekende tijden en het is ons verlangen om de tijd die ons nog rest zo goed mogelijk te gebruiken!

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 27 juni 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies