Jolanda Omvlee nieuwe directeur stichting SeeYou

De Raad van Toezicht van stichting SeeYou heeft per 1 december 2024 Jolanda Omvlee-Tijhuis benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Zij volgt Dicky Nieuwenhuis op, die eind 2024 afscheid neemt van de organisatie.

Jolanda Omvlee heeft ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in onderwijs, gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking. Ze was tussen 2009 en 2015 directeur van Compassion Nederland. De laatste jaren werkte Jolanda interim in diverse rollen voor sociaal-maatschappelijke organisaties.

Jolanda Omvlee:

‘Het werk van SeeYou raakt mij. In mijn eerdere werk heb ik ervaren wat het betekent voor mensen met een (visuele) beperking dat zij gezien en gehoord worden. Volwaardig onderdeel zijn van de gemeenschap is zo belangrijk. Het spreekt mij enorm aan dat SeeYou de kracht van lokale mensen versterkt. Ik ben dan ook dankbaar dat ik mij met liefde en professionaliteit voor SeeYou mag gaan inzetten! Ik zie ernaar uit om samen met het team, lokale partners en achterban verder te bouwen aan een hoopvolle omgeving, waarin iedereen meedoet”.

Sander van Bellen, voorzitter Raad van Toezicht:

‘Jolanda brengt ruime bestuurlijke ervaring mee en weet wat werken in een internationale context met een zeer kwetsbare doelgroep inhoudt. De Raad van Toezicht is verheugd dat zij haar ervaring samen met ons team en vrijwilligers gaat inzetten voor het werk van SeeYou.’
Dicky Nieuwenhuis, directeur-bestuurder: “Ik zie ernaar uit om in december mijn taken aan Jolanda over te gaan dragen. Ik ben dankbaar dat ik deze mooie organisatie in zulke goede handen kan achterlaten”.

Over SeeYou

Wij zijn SeeYou, een christelijke organisatie die zich sinds 1982 inzet voor mensen met een (visuele) beperking in Afrika en Azië. Wij zien hen en helpen met (oog)zorg, onderwijs, werk en inclusie. Samen met hen, de lokale gemeenschap én met jou. Omdat ieder mens waardevol en kostbaar is

Web: www.seeyoufoundation.nl
Auteur: Marjanne van Bemmelen
Foto: Stichting SeeYou

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies