Lees en Luisterfestival vervangt boekenbeurs

Een van de bekendste evenementen op het gebied van boeken en muziek in christelijk Nederland, de jaarlijkse beurs in de IJsselhallen in Zwolle, verandert volledig van opzet. Op zaterdag 17 oktober wordt het eerste Lees & Luisterfestival georganiseerd in de Reehorst te Ede.

De beurs in september was meer dan dertig jaar een begrip, eerst in Barneveld, vanaf 2002 in Zwolle. Op aangeven van veel standhouders en bezoekers gaat het roer in 2009 om: geen grote beursvloer meer, maar een levendig programma op meerdere podia – een echt festival dus.

De organisator van het evenement, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), constateerde al enkele jaren een afnemend enthousiasme bij vooral boekenuitgevers. Zij vonden de mogelijkheden om op een creatieve manier aandacht te vragen voor hun nieuwe uitgaven te beperkt. In de nieuwe opzet komt er een zevental hoofdpodia, die uiteenlopende thema’s meekrijgen, waaronder romans & literatuur, kinderen, muziek, bijbel & theologie, gezin & samenleving. Op elk podium wordt een dagvullend programma gepresenteerd, met een opvallende hoofdgast. Naar verwacht zal het Lees&Luisterfestival door zo’n 3 à 4000 enthousiaste lezers en luisteraars worden bezocht.

BCB gaat voor het nieuwe festival samenwerken met meerdere partners, zoals het christelijke vrouwenmagazine Eva, het Nederlands Bijbelgenootschap en het Nederlands Dagblad. Deze verbreding maakt het mogelijk een nog aansprekender programma te realiseren. Met een aantal organisaties is BCB nog in gesprek over eventuele samenwerking.

Iedere maand brengt BCB een nieuwsbrief uit met de meest actuele informatie over het Lees&Luisterfestival. Geïnteresseerden kunnen zich hierop gratis abonneren via een mailtje naar info@bcbplein.nl

15-04-2009
Media
https://www.bcbplein.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies