Deelnemers Kenia Indepth terug in Nederland

Vrijdag 13 augustus kwamen de deelnemers van Kenia Indepth vanuit Afrika terug. Na drie weken van workshops, lezingen, bijbelstudie, reizen en handen uit de mouwen steken, keren ze nu weer terug in de Nederlandse verzorgingsstaat. De intensieve leer-werkreis was een gezamenlijk initiatief van World Servants, Tear en de Keniase organisatie LISP.

Zeventien Nederlanders hebben, samen met een aantal Keniase deelnemers, een veelzijdig programma gevolgd. Ze hebben concrete activiteiten uitgevoerd zoals opruimacties in de grote sloppenwijk Kibera in Nairobi, gemeenschapswerk bij de Maasai en in de rimboe van Yatta.

Daarnaast voorzag het programma in een veelheid aan colleges en workshops zoals colleges over de Keniase maatschappij, politiek en stammencultuur. Maar ook over ontwikkeling van het christendom in Kenia, christelijk ontwikkelingswerk, begrip van zendings- en ontwikkelingswerk in Kenia en een oriëntatie op de culturele en ontwikkelingsgerichte activiteiten van de kerk in dit Afrikaanse land.

Doordat de deelnemers van Kenia Indepth de weken écht hebben doorgebracht met en tussen de Kenianen, hebben ze de Keniase werkelijkheid écht voor een deel leren kennen. Het was een leerzame tijd voor de meeste mensen. Reisleider Anne Nijboer: “Vanuit de groep komen veel verschillende reacties op de afgelopen drie weken, maar het is duidelijk dat de meeste mensen diep geraakt zijn door de tegenstellingen tussen arm en rijk. Iedereen wil op een eigen manier aan de slag met de ervaringen die ze de afgelopen weken hebben opgedaan.

Toch klonk de veelvoorkomende uitspraak in de groep dat je het gevoel krijgt zo weinig te kunnen doen. Maar dan realiseer je je dat het knuffelen van een kind met hiv/aids al een wereld van verschil kan maken. Gewoon de kleine dingen doen die je handen vinden om te doen is al een begin…””

Voor veel deelnemers breekt nu de tijd aan om hun ervaringen een plaats te geven in hun dagelijks leven. Wat deze ervaringen gaan betekenen voor een individueel mensenleven, kunnen de deelnemers persoonlijk vertellen.

14-08-2010
Buitenland
https://www.worldservants.nl/projecten.php?project=ke110″

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies