World Servants brengt werkers uit 13 landen bijeen

WOLVEGA/HEINO – World Servants maakt zich op voor een uniek evenement: de World Servants-partnermeeting. Een meerdaags evenement waarbij delen, leren en ontmoeten centraal staan. World Servants-coördinatoren ontmoeten elkaar en geïnteresseerden.

Van 18 april tot 1 mei zullen 14 projectcoördinatoren in Nederland zijn om deel te nemen aan de partnermeeting. De partnermeeting bestaat uit verschillende trainingen, bezoekjes, workshops en inspirerende verhalen van World Servants-deelnemers. De coördinatoren zullen met elkaar nadenken over de visie, ontwikkelingen en werkwijze van World Servants. Daarnaast wil World Servants van de gelegenheid gebruik maken om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Zo hopen ze te investeren in een partnerschap met nog meer betekenis en impact.

Partnermeeting

Ook staat de partnermeeting in het teken van ontmoeting, waarbij de coördinatoren een bezoek zullen brengen aan het hoofdkantoor van World Servants. Ze zullen hier collega’s ontmoeten en zien hoe World Servants in Nederland te werk gaat. Ook mag een ontmoeting met de groepen die komend jaar op reis gaan niet ontbreken. Daarom zullen de partners tijdens het voorbereidingsweekend aanwezig zijn en aansluiten bij de verschillende groepen die zij komend jaar zullen ontvangen. Tenslotte wordt er een meet & greet georganiseerd op vrijdag 19 april voor alle mensen die de coördinatoren willen ontmoeten.

Door Nederland

Na de partnermeeting zullen de coördinatoren van 26 april tot 1 mei een week lang door Nederland trekken. De projectlandcoördinatoren zullen groepen jongeren bezoeken die zich voorbereiden op een reis naar hun land. Op die locaties beleven de partners ook Koningsdag, natuurlijk in een passende outfit. Maar ook bezoeken ze op zondag verschillende kerken om tijdens de kerkdiensten een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld in Giessenburg, Utrecht, Hoogeveen en Voorthuizen.

Jaarlijks gaan 800 jongeren mee

Deze groepen en de andere projectgroepen van 2024 die dit jaar op reis gaan zijn van 16 tot 25 jaar. Zo gaan er gemiddeld jaarlijks 800 jongeren verspreid over Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Nederland bouwen aan verandering. Samen met World Servants werken de jongeren binnen het programma van een lokale ontwikkelingsorganisatie aan beter onderwijs, gezondheidszorg, inclusie en eerlijker handel. Het doel van de projecten is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’. World Servants vindt het belangrijk om met mensen waarmee zij samenwerkt goed te ondersteunen: deelnemers, leiders, en ook de lokale coördinatoren met hun organisaties. Daarom is de partnermeeting een ultieme gelegenheid om bijeen te komen.

World Servants

Met Jezus als voorbeeld en de overtuiging dat elk mens kan bijdragen aan een rechtvaardige wereld, wil World Servants mensen uitdagen om te dienen, zodat door gelijkwaardige interactie levens veranderd worden. We doen dat door jongeren te leiden in een dienstbaar avontuur vol levensveranderende ontmoetingen, met tastbaar resultaat.

Auteur: Theunis Sjoerd Elzinga
Web: www.worldservants.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies