World Servants na twee jaar weer op reis

WOLVEGA – Na twee zomers zonder reizen verwacht World Servants komende zomer weer op pad te kunnen gaan. Na het afwegen van medische, ethische en praktische argumenten is de conclusie dat het verantwoord is om weer op reis te gaan. Donderdagavond maakte World Servants het besluit bekend aan deelnemers, ouders en vrijwilligers tijdens een livestream. Er staan ruim 600 deelnemers klaar om op pad te gaan naar twaalf verschillende landen.

De vooruitzichten voor de zomer zijn positief. De ontwikkelingen op coronagebied gaan in Nederland en in de projectlanden de goede kant op. De artsen van het team van medici dat World Servants adviseert geven aan dat de kans om op reis een coronabesmetting met ernstige gevolgen op te lopen gering is. Buitenlandse partnerorganisaties en gemeenschappen geven aan dat ze de groepen van harte welkom kunnen heten. Ook andere betrokkenen en belanghebbenden, zoals vliegmaatschappijen en verzekeraars, zijn in staat om de benodigde ondersteuning te bieden.

Buitenlandse partners en deelnemers reageerden tijdens de livestream positief. ‘Het is een grote opluchting voor de gemeenschappen’, zei Mussa Nyirenda, de coördinatoren van de World Servants-projecten in Malawi. ‘We hebben hier lang naar verlangd en kijken er reikhalzend naar uit.’ Deelnemer Martine Wielinga uit Alphen aan den Rijn, die al 2,5 jaar in voorbereiding is op haar reis, sloot zich daar bij aan: ‘Dit is heel goed nieuws. Vorig jaar vonden we het jammer dat de reis werd uitgesteld. We hebben een jaartje extra gewacht. Fantastisch dat het nu wel doorgaat.’

De eerste twee reizen vertrekken eind april. Om de veiligheid van zowel de deelnemers als de gemeenschappen te waarborgen neemt World Servants extra voorzorgsmaatregelen, zowel in Nederland als op reis. World Servants blijft de situatie nauwlettend in de gaten houden, zowel in Nederland als in de projectlanden, en anticipeert daarop waar nodig.

Dit jaar gaan 600 jongeren van 16 tot 30 jaar oud met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië bouwen ze, binnen het programma van een lokale ontwikkelingsorganisatie, aan scholen, ziekenhuizen en schoonwatervoorzieningen. Het doel is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’.

World Servants – Theunis Sjoerd Elzinga
World Servants
04-03-2022
Hulpverlening
https://www.worldservants.nl/

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies