Changemaker festival met Edukans, Togetthere en World Servants

Changemaker Nederland, een samenwerkingsverband tussen Edukans, Togetthere en World Servants, organiseert op 16, 17 en 18 september aanstaande voor het eerst het Changemaker festival. Dit weekend vormt het startpunt voor het Changemaker programma, wat jongeren een concrete manier biedt om hun ervaring van een ontwikkelingsproject om te zetten in actie.

Tijdens het festival worden ze uitgedaagd elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en zelf te onderzoeken welke vervolgstappen bij ze passen. Met een interactief programma van diverse workshops en activiteiten is er een breed aanbod van mogelijkheden hiervoor.

Voor het Changemaker festival zijn oud-deelnemers van de diverse projecten en reizen van Edukans, Togetthere en World Servants uitgenodigd. Op zaterdag blikken ze tijdens plenaire programma’s terug, volgen ze workshops en kunnen kennismaken met diverse andere organisaties. ‘s Avonds is er een gezamenlijk avondprogramma met als leidraad de acht millenniumdoelen, waarin op mondiaal niveau de afspraken met betrekking tot armoede, duurzaamheid en ontwikkeling beschreven staan.

Het avondprogramma wordt afgesloten met het formuleren van een negende millenniumdoel, ieders persoonlijke actie richting een rechtvaardiger wereld. Op zondagochtend spreekt weerman Reinier van den Berg over de verantwoordelijkheid die elk mens gekregen heeft. Als afsluiting zullen de ca. 600 aanwezige jongeren een manifest ondertekenen, waarin ze verklaren ‘zelf de verandering te maken die de wereld nodig heeft’.

Tijdens het festival worden de vier Changemaker traineeships gepresenteerd. Dit professionele trainings- en coachingsprogramma is het hart van Changemaker. Hiermee worden jongeren uitgedaagd om vanuit hun persoonlijke passie concrete stappen te zetten op weg naar een rechtvaardige wereld. De vier traineeships zijn: een opleiding tot gastdocent voor het vak burgerschap op (V)Mbo-scholen, een actieplan opstellen om de schoolkantine eerlijk te maken, in de kerk aan de slag te gaan met duurzaamheid of de jongeren bedenken een eigen idee. Daarmee krijgen de jongeren de kans om hun eigen omgeving, bijvoorbeeld in hun school of kerk, positief te veranderen.

14-09-2011
Hulpverlening
https://www.worldservants.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies