Els Nijman vertrekt als directeur van World Servants

Elf jaar lang gaf Els Nijman als directeur op energieke en vernieuwende wijze leiding aan de in Wolvega gevestigde Stichting World Servants Nederland. Per 1 november aanstaande neemt zij afscheid.

Nijman heeft met name bijgedragen aan de professionele ontwikkeling van de organisatie in een goede onderlinge sfeer met zowel de vaste als de vele vrijwillige medewerkers. Mede onder haar leiding is World Servants een sterke speler geworden die een unieke ervaring geeft aan de deelnemers onder het motto: bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander.

Bestuur en directeur hebben altijd een uitstekende samenwerking gehad en zo nemen zij ook afscheid van elkaar. Gedurende de zomer waarin meer dan 500 deelnemers op reis gaan, blijft Nijman op de haar vertrouwde wijze leiding geven aan de organisatie.

World Servants is een christelijke organisatie die met inzet van bijna 800 jongeren en volwassenen bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In zo’n twee à drie weken tijd helpen ze mee aan de bouw van scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen.

Het doel van World Servants is om mensen vanuit het geloof in Jezus Christus enthousiast te maken om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld. Deelnemers maken kennis met andere leefomstandigheden, met een andere cultuur en vaak met een andere geloofsbeleving. De projecten vinden in het voor- en najaar plaats. De eerste projecten voor de zomer vertrekken deze week. Er gaan de komende twee maanden in totaal negentien groepen op pad.

Betty Hoekstra
World Servants
03-07-2012
Hulpverlening
https://www.worldservants.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies