MENU
Zeven journalisten vloggen over hun werk bij het Reformatorisch Dagblad

Zeven journalisten vloggen over hun werk bij het Reformatorisch Dagblad

03 feb

Zeven jonge journalisten van het Reformatorisch Dagblad gaan op YouTube vloggen over hun werk. Hoe maak je een krant? Wat komt er allemaal kijken bij een telefonisch interview? Waar komen verhaalideeŽn vandaan?
Hoe maak je eigenlijk een krant? Wat komt er kijken bij een interview en hoe werkt het op de redactie? Waar haal je nieuws vandaan? Zeven journalisten van het Reformatorisch Dagblad vloggen over hun werk. Iedere vrijdagavond /uploaden ze een nieuwe video op het YouTube-kanaal van het RD en op hun eigen kanaal: rd.nl/inside.

Als aanvulling op de papieren krant
en de digitale versies starten zeven
journalisten met een eigen
YouTube-kanaal.


Erdee Media Groep heeft ruim 200 medewerkers en profileert zich als een extern gerichte organisatie die zowel voor de eigen achterban als voor anderen kwalitatief goede producten wil ontwikkelen. Het Reformatorisch Dagblad (RD) is een Nederlands, christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het is de belangrijkste activiteit van de Erdee Media Groep. De krant verschijnt doordeweeks als avondkrant en op zaterdag als ochtendkrant. De krant heeft een oplage van ruim 40.000 exemplaren en is veruit de grootste christelijke krant van Nederland.

Als aanvulling op de papieren krant en de digitale versies gaan zeven journalisten nu starten met een eigen YouTube-kanaal. Daarmee ondersteunen ze de andere uitgaven en geven ze een kijkje achter de schermen.

Het RD blijft slim vernieuwen en nieuwe wegen zoeken om het nieuws te publiceren en ook voor jongeren interessant te maken. Hun wekelijkse magazine De Week is daar ook een mooi voorbeeld van. Aan het einde van elke week maken ze een selectie uit de beste artikelen die ze die week publiceren in het Reformatorisch Dagblad. Ze bundelen de artikelen in een strak vormgegeven en handzaam papieren magazine, dat elke zaterdagmorgen bij de abonnees op de mat valt.

Het RD blijft slim vernieuwen en nieuwe
wegen zoeken om het nieuws te
publiceren en ook voor jongeren
interessant te maken.


Reformatorisch Dagblad zegt over de Week: 'Jij staat midden in de maatschappij. Je haalt je informatie overal vandaan, de hele dag door. Een traditioneel krantenabonnement past niet binnen jouw nieuwsbuffet. Maar je hebt wťl behoefte aan duiding en diepgang in de maalstroom aan nieuws die elke dag tot je komt. Je wilt regelmatig gewoon goede achtergrondartikelen en opinies lezen die jou helpen om als christen in de samenleving te staan. Daarom wil het RD je voorstellen aan De Week. Een magazine met daarin elke zaterdag een selectie van de beste duiding, achtergronden en opinies uit een week Reformatorisch Dagblad. Op papier, omdat je in het weekend rustig wilt kunnen lezen wanneer jou dat uitkomt. Tegen een scherpe prijs.'

Best mogelijk dat het magazine De Week
en het nieuwe YouTube-kanaal elkaar extra
gaan versterken en aanvullen.

Datum: 3 februari 2019
Auteur: Reformatorisch Dagblad - Christelijknieuws
Website: http://www.rd.nl/inside

Dit artikel delen:

Meer nieuws: