Waarom de SGP wél en de CU géén zetel haalde in het Europees Parlement

RD-actueel – De wekelijkse videopodcast waar we de gesprekken van de redactievloer bij je thuisbrengen. In elke aflevering bespreken we nieuws uit de afgelopen week. Met deze week: EU-redacteur Cornelis Boon, Linda den Hollander (hoofd binnenlandredactie), en Gijsbert Bouw (adjunct-hoofdredacteur).

Europees Parlement

Vorige week donderdag stemde Nederland voor het Europees Parlement. De SGP haalde een zetel binnen, de ChristenUnie greep ernaast. Waarom deed de SGP het zo goed? En waarom haalde de CU geen zetel? Cornelis Boon analyseert de uitslagen en blikt terug op de campagnes van SGP en CU. “De SGP had veel, heel veel geld te besteden. En het was glashelder waarvoor de SGP stond. De ChristenUnie was veel minder uitgesproken.”

Eppo Bruins

Linda den Hollander had onderwijs jarenlang in haar journalistieke portefeuille. Artikel 23 van de Grondwet, de vrijheid van onderwijs, staat al jaren onder druk. PVV, VVD, NSC en BBB maakte er afspraken over in het hoofdlijnenakkoord. Linda houdt de plannen tegen het licht. Juist deze week werd bekend dat oud-CU-Kamerlid Eppo Bruins namens NSC minister van Onderwijs wordt in het nieuwe kabinet. CU-leider Mirjam Bikker reageerde kribbig op die stap. Linda vindt hem van toegevoegde waarde voor de vrijheid van onderwijs.

Over het RD

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal. Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Web: www.rd.nl
Auteur: Reformatorisch Dagblad
Beeld: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies