MENU
Stichting Stephanos benoemt echtpaar voor Malawi

Stichting Stephanos benoemt echtpaar voor Malawi

04 nov

WERKENDAM - Stichting Stéphanos heeft echtpaar Jos (28) en Caroline Nieuwenhuijse (26) benoemd voor het project in Chilangoma, Zuid-Malawi. Dat maakt stichting Stéphanos vandaag bekend.

Jos gaat zich bezig houden met het vergroten van lokale inkomsten op het gebied van landbouw, daarbij wil hij ook de lokale bevolking helpen met het vinden van de juiste landbouwmethoden om bij te dragen aan duurzame en gezonde voedselvoorziening. Caroline zal zich bezig gaan houden met de (gezondheids)zorg voor weeskinderen en kwetsbare kinderen.

Jos volgde een tuin- en akkerbouw opleiding aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Hij trad in 2016 in dienst van een internationaal opererend bedrijf, Van Oers United. Tot op heden is hij hier in functie als inkoper en relatiebeheerder zaaizaad, en researcher op het gebied van biologische productie van vollegrondsgroente. Jos heeft tijdens en na de opleiding buitenlandervaring opgedaan bij landbouwbedrijven in Ethiopië en Nieuw-Zeeland.
Caroline volgde een opleiding verpleegkundige aan het Hoornbeeck College te Kampen. Na afronding van de opleiding heeft ze tot 2017 als verpleegkundige Geriatrie gewerkt in het ZNA Jan Palfijn Ziekenhuis te Antwerpen. Ze trad in 2017 in dienst van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Tot op heden is ze hier in functie als verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde. Ze heeft buitenlandervaring opgedaan bij een ziekenhuis in Suriname.

Het echtpaar Nieuwenhuijse behoort tot de gereformeerde gemeente te Rotterdam-Zuidwijk.
Beiden hopen samen met achterban en het lokale team hun kennis en kunde in te mogen zetten tot nut van de medemens in Malawi, één van de armste landen ter wereld. Na een voorbereidingsperiode die voornamelijk zal bestaan uit taal- en cultuurstudie zullen ze medio 2020 D.V. uitgezonden worden.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.

Datum: 4 november 2019
Auteur: Stephanos - Harry Droppert
Foto: Stichting Stephanos
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: