MENU
Kringloopwinkels van Red een Kind succesvol

Kringloopwinkels van Red een Kind succesvol

20 feb

In 2018 opende Red een Kind onze eerste kringloopwinkel in Zwolle. Inmiddels staat er ook één in Amersfoort en bereiden we alweer twee nieuwe winkels voor.

In de gezellige kringloopwinkels van Red een Kind verkopen we gebruikte, maar goede en hoogwaardige producten. Kleding, boeken, decoratie, kleine meubels en speelgoed vinden hun weg naar een nieuwe gebruiker. De winkels worden gerund door vrijwilligers en de opbrengst is voor het werk van Red een Kind.

Tijd en talenten
‘Daarmee slaan we twee vliegen in één klap’, vertelt Anki van Bruggen, manager Fondsenwerving van de stichting. ‘We weten dat veel mensen graag iets willen doen voor kinderen in armoede. Ze willen niet alleen financieel bijdragen, maar ook graag hun tijd en talenten inzetten. Dat zien we bij al onze vrijwilligers en zeker ook bij de mensen die in de winkels werken. Voor het krijgen van de producten die we verkopen geldt hetzelfde: we horen dat mensen hun nog goede spullen graag gunnen aan de winkel van Red een Kind. Juist omdat het geld dat ermee verdiend wordt, naar zo’n mooi doel gaat.’

Ede en Groningen
Nu de winkels in Zwolle en Amersfoort goed lopen, zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor twee nieuwe vestigingen. Zowel in Ede als in Groningen onderzoeken we de mogelijkheden. Er zijn al verschillende contacten gelegd. Wie wil helpen met het opzetten van de winkel is van harte welkom om aan te haken. Stuur daarvoor een bericht naar winkel@redeenkind.nl, dan nemen we snel contact met je op!

Datum: 20 februari 2020
Auteur: Red een Kind - Alka Schuitema
Foto: Red een Kind - P Baas
Website: http://www.redeenkind.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: