MENU
Fietsevenement Stephanos met 70 deelnemers

Fietsevenement Stephanos met 70 deelnemers

29 jun

Afgelopen zaterdag hebben zo’n 70 deelnemers aan het nieuwe fietsevenement van Stichting Stéphanos meegedaan. Het gezelschap was zeer divers; van individuele deelnemers met elektrische- of stadsfiets tot complete wielrenteams. De jongste deelnemer die de volledige route fietste, was 12 jaar, de oudste 61. De volledige route was 240 kilometer lang. Ook waren er nog twee alternatieve routes van 134 en 106 kilometer. De foto is genomen bij aankomst bij Fuite Mengvoeders te Genemuiden van de jongste deelnemer.

Alle deelnemers lieten zich sponsoren voor deze uitdagende activiteit. Deze sponsoractiviteit heeft het bijzonder hoge bedrag van meer dan € 70.000 opgeleverd. Het sponsorgeld is bedoeld voor het project “onderwijs voor Joseph”.

Directeur/bestuurder Johan van der Ham; “We mogen spreken van een zeer gezellige en geslaagde dag, en we zijn dankbaar dat dit evenement zonder ongelukken mocht plaatsvinden. Misschien is dit wel een begin van een traditie! Met het opgehaalde bedrag kan Stéphanos (wees)kinderen en hun families in Malawi (één van de armste landen ter wereld) aan een toekomst helpen door middel van evangelisatie, onderwijs- en landbouwprojecten. Juist in deze tijd is dat zeer welkom!’. Van der Ham fietste zelf ook de 240 kilometer route. Het plan voor de eerste Stéphanos fietstour ontstond na een succesvolle solo sponsor fietsactie van Van der Ham in 2020.

De route startte ’s morgensvroeg bij Haringhandel Hoek te Katwijk. De eerste deelnemers zaten al rond 6:00 uur op de fiets. Vervolgens voerde de route door verschillende natuurgebieden naar lunchplaats Camping de Solse Berg te Garderen. Daarna ging het heuvel op richting Apeldoorn, om na Apeldoorn de IJssel over te steken richting de tussenstop RGS Groep te Rijssen. Vanuit Rijssen werd de route vervolgd richting Kooiker Infra te Staphorst. Van hieruit vertrokken de deelnemers richting eindpunt Fuite Mengvoeders te Genemuiden. Rond 17:30 uur kwamen de eersten hier aan.

Op de diverse punten was er eten en drinken beschikbaar, en in Garderen en Genemuiden stonden er respectievelijk een lunch en buffet klaar.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.

Datum: 29 juni 2021
Auteur: Stephanos - Van der Ham
Foto: Stichting Stephanos
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: