MENU
Nieuw lespakket: werken aan samenleving waarin iedereen welkom is

Nieuw lespakket: werken aan samenleving waarin iedereen welkom is

07 sep

Stichting SeeYou, voorheen Light for the World Nederland, lanceert deze week een nieuw lespakket met het thema ‘Iedereen hoort erbij’. Ieder kind is kostbaar en waardevol, met én zonder handicap, is het uitgangspunt van het lespakket. Directeur Dicky Nieuwenhuis: “SeeYou wil graag stimuleren dat álle kinderen welkom zijn en zich welkom voelen in de klas. Met filmpjes, leuke opdrachten en een escaperoom geven we dat op een laagdrempelige manier vorm.”

De scholen zijn weer begonnen. Veel kinderen kijken er weer naar uit om naar school te gaan en hun vriendjes en vriendinnetjes te ontmoeten. Maar voor sommige kinderen is het een uitdaging. Zij voelen zich alleen op school omdat zij zich anders voelen of als anders behandeld worden. Groot of klein, blond of bruin haar, handicap of niet… iedereen hoort erbij. Ieder kind is het waard om gezien te worden en daarom wil SeeYou met dit nieuwe lespakket basisschoolleerkrachten helpen met het creëren van een positieve sfeer in de klas waarbij iedereen zich thuis voelt.

Dicky Nieuwenhuis: “We zijn allemaal naar Gods beeld geschapen, of we nu leven met of zonder beperking. In de praktijk – en zeker in de landen waar SeeYou werkt - zien we dat kinderen met een handicap op grote achterstand staan. Vanwege hun beperking is het voor kinderen met een handicap vaak lastiger om te spelen en vriendjes te krijgen. Met dit pakket willen we scholen stimuleren zich extra in te spannen zodat álle kinderen welkom zijn en mee kunnen doen. Daarnaast leren kinderen ook hoe het is om met een handicap te leven in de allerarmste gebieden in Afrika en Azië.

Het scholenpakket ‘Iedereen hoort erbij’ is geschikt voor alle groepen van de midden- en bovenbouw. Het pakket bevat onder andere verhalen, groepsgesprekken, filmpjes en een escaperoom.

Over SeeYou
SeeYou, de nieuwe naam van Light for the World Nederland, zet zich sinds 1982 in voor mensen met een (visuele) beperking in Afrika en Azië. SeeYou helpt hen met (oog)zorg, onderwijs, werk en inclusie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met mensen met een beperking zélf, de lokale gemeenschap en achterban en donoren. Zie voor meer informatie www.seeyoufoundation.nl.
Het lespakket is gratis aan te vragen via seeyoufoundation.nl/scholen

Datum: 7 september 2021
Auteur: See You - Hans van Lindenberg
Foto: See You
Website: http://www.seeyoufoundation.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: