MENU
TeenStreet groeit uit tot een wereldwijde tienerbeweging

TeenStreet groeit uit tot een wereldwijde tienerbeweging

23 feb

Wat tientallen jaren geleden begon als een groot internationaal evenement in Duitsland, is uitgegroeid tot een wereldwijde tienerbeweging. In Zimbabwe, Rusland, de Fillipijnen, BraziliŽ en nog 20 andere landen worden er TeenStreet communities opgezet, met als doel: tieners inspireren en toerusten om een discipel van Jezus te zijn. Zij maken een verschil op de plek waar zij wonen en naar school gaan en delen het Evangelie op plekken waar dat nog niet is gehoord.

Ook in Nederland groeit de beweging. TeenStreet is voor iedere tiener toegankelijk: zowel voor de tiener die al een duidelijke keuze voor Jezus heeft gemaakt, als de tiener die nog zoekende is. Leeftijdsgenoten tussen de 12-17 jaar komen uit allerlei verschillende denominaties samen en gaan op zoek naar hoe ze in de voetsporen van Jezus kunnen wandelen. Ze leren hun gaven en talenten in te zetten voor de verspreiding van het Evangelie.

Het hele jaar door trekken tieners op in zogeheten NET-groepen (5-7 tieners en een coach), zo wordt iedere tiener echt gezien en gehoord. Zo zijn er: evangelisatie-acties in Nederland, tienerkampen, trainingsdagen, gebedsavonden, tienerprogrammaís voor kerken en zendingsreizen. Dit gebeurt in afstemming en samenwerking met lokale kerken. Benieuwd naar alle plannen? Kijk dan op www.teenstreet.nl.

Het eerstvolgende event is TeenStreet Spring Break van 3-7 mei. Tijdens dit 5-daagse kamp, zetten tieners weer een stap verder in hun relatie met God. Naast tieners zijn ook coaches en andere vrijwilligers van harte welkom om hier deel van te zijn. Aanmelden kan via www.teenstreet.nl.

Over Operatie Mobilisatie (OM)
Operatie Mobilisatie is een wereldwijde beweging van Jezus-volgers die zich in meer dan 115 landen inzetten voor de verspreiding van het Evangelie. Daarvoor bouwen we mee aan geloofsgemeenschappen die het Evangelie hoorbaar, zichtbaar en tastbaar maken. Hiervoor mobiliseren we christenen in Nederland door ze te inspireren en toe te rusten om in de voetsporen van Jezus discipelmakers te worden. TeenStreet is het tienerwerk van Operatie Mobilisatie. Kijk voor meer informatie op www.operatiemobilisatie.nl en www.teenstreet.nl.

Datum: 23 februari 2022
Auteur: Operatie Mobilisatie - Anne-Lynn Wilbrink
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.teenstreet.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: