De droom van Nelson: andere jongeren ook aan een baan helpen

VIDEO – Hulporganisatie Red een Kind gelooft dat iedereen de kans moet krijgen om de talenten te ontwikkelen die God in hen heeft gelegd. Dit is het verhaal van Nelson. Als het aan Red een Kind ligt, krijgen nog meer jongeren zoals Nelson een vaktraining.

Nelson kon via het programma een landbouwtraining volgen van 6 maanden. Hij leerde hoe hij de opbrengst van het land kon vergroten. Eerder bracht mijn land niet veel op, maar na de training is mijn oogst ze veel groter! Hij is ook lid geworden van een zelfhulpgroep waarin ze samen geld sparen. Met het geld dat hij leende van de groepskas, kocht hij een varken. Dat varken kreeg biggetjes. Die verkocht hij met winst en kocht daarvan een geit. Hij is trots dat hij nu vijf varkens, vijf geiten en twee kippen heeft. Zijn doel is om zich verder te ontwikkelen in landbouw en veehouderij zodat hij zijn bedrijf kan uitbreiden. Daarmee kan hij andere jongeren ook aan een baan helpen!

Help je mee? Zo kunnen we samen met jongeren bouwen aan een toekomst zonder armoede. Bezoek de website van Red een Kind via onderstaande link.

Red een Kind
Videostil – Red een Kind
14-04-2022
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies