MENU
Zendelinge Marlies in Guinee krijgt wekelijks een huwelijksaanzoek

Zendelinge Marlies in Guinee krijgt wekelijks een huwelijksaanzoek

25 jul

In ‘Uit of Thuis?’ vertelt Marlies ten Voorde (33) over haar werk voor de Zending Gereformeerde Gemeenten in Guinee. Ze brak haar opleiding tot neuroloog af nadat ze sterk door God geroepen werd om de zending in te gaan.

Sommigen vonden het idioot om een leven als dokter in te ruilen voor de zending. Zelf heeft Marlies geen moment meer getwijfeld aan het opgeven van haar baan. Ze vertelt over de bijzondere manieren waarop ze God aan het werk ziet in het West-Afrikaanse Guinee.Marlies: In 2018 ben ik vanuit de gemeente Amersfoort uitgezonden naar Guinee. In het verleden was ik werkzaam in het ziekenhuis, als arts-assistent in opleiding tot neuroloog. Toen de stem van God duidelijk klonk in mijn leven heb ik deze opleiding afgebroken om in gehoorzaamheid de Heere te volgen.

Samen met Hanneke van der Blonk ben ik nu werkzaam in het dorp Coliah, midden in het Araponka-gebied. Coliah ligt een aantal uur rijden bij Garama en Boké vandaan en het zendingswerk heeft er een aantal jaar stilgelegen. Hopelijk zal het team in Coliah zich in de toekomst verder uitbreiden.

Het werk in Coliah bevindt zich nog echt in de eerste fase van pionieren. Nadat ik eerst twee jaar het Susu heb geleerd en me verdiept heb in de cultuur, zoek ik nu naar openingen om het Evangelie te kunnen delen. In de eerste plaats is het daarvoor belangrijk dat ik de mensen leer kennen en dat de mensen mij kennen en vertrouwen. Daarnaast kijk ik naar mogelijkheden die op mijn pad komen. Wellicht kan mijn eerdere werkervaring daarin een rol spelen.

Datum: 25 juli 2022
Auteur: RD-Uit of thuis
Foto: Videostil - RD
Website: http://www.rd.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: