MENU
Geloof, hoop en liefde pijlers van Nieuw Hydepark

Geloof, hoop en liefde pijlers van Nieuw Hydepark

15 jun

Op zaterdag 13 juni, de dag van de bouw, is er een gedenksteen onthuld bij de toekomstig ingang van zorghotel en conferentiecentrum Nieuw Hydepark. Dit gebouw wordt momenteel in opdracht van de Protestantse Kerk op landgoed Hydepark in Doorn gebouwd.

Ds. G. Timmer (voormalig bouwvakker), mw. R. Metselaar (vrijwilliger tijdens zorgvakanties) en mw. A. Spijkerman (gast van het huidige Roosevelthuis) onthulden namens alle toekomstige gebruikers de gedenksteen. Met behulp van een hijskraan werd de vlag van de Protestantse Kerk gehesen. Daarmee werd de gedenksteen zichtbaar.

De gedenksteen is gemaakt van een gevelsteen van het voormalige landhuis dat op het landgoed stond. Op de gedenksteen staat de bijbeltekst: "En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde" (1 Korinthe 13:13). Ds. Gerrit de Fijter, voorzitter van de werkgroep fondsenwerving, benadrukte in zijn toespraak bij de onthulling van de gedenksteen dat geloof, hoop en liefde de belangrijkste drie pijlers van Nieuw Hydepark zijn. "Geloof vormt de basis en is een pijler diep in de grond. Hoop is een pijler richting de hemel. En liefde omvat dit alles."

Er waren ongeveer 250 mensen bij de onthulling van de gedenksteen aanwezig.

Datum: 15 juni 2015
Auteur: Marloes Nouwens-Keller
Foto: Sandra Haverman
Website: http://www.protestantsekerk.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: