MENU
Nieuwe Muskathlon voor wielrenners in Rwanda

Nieuwe Muskathlon voor wielrenners in Rwanda

17 jun

Voor het eerst organiseren De 4e Musketier en Compassion Nederland een Muskathlon voor wielrenners. In de zomer van 2016 zullen 50 mannen én vrouwen samen 4 etappes van zo’n 100 kilometer fietsen in Rwanda. Daarmee halen ze geld op voor Compassion, dat via verschillende projecten in Rwanda de allerarmste kinderen helpt aan voedsel, onderwijs en medicatie. Elke dag starten en finishen de deelnemers bij een Compassion-project.

Anna van der Breggen
Professioneel wielrenster Anna van der Breggen – die dit jaar onder meer de Waalse Pijl won – is ambassadeur voor de racefiets-Muskathlon. Zij zal komend jaar overal waar zij komt andere wielrenners en -rensters aanmoedigen om mee te fietsen voor het goede doel. Ook zal ze de deelnemers in de aanloop naar het evenement klaarstomen door middel van wielren-clinics, waarbij ze waardevolle fietstips en voedingsadvies geeft. Verder sponsort Van der Breggen sinds kort zelf
een 4-jarig meisje in Rwanda via Compassion.

Muskathlon
De Muskathlon is een ultieme uitdaging op extreme locaties, waarbij deelnemers door middel van financiële sponsoring bijdragen aan de strijd voor sociale gerechtigheid. Sinds 2012 organiseert De 4e Musketier Muskathlons in diverse landen, zoals Kenia, Tanzania, Oeganda, Griekenland en het Midden-Oosten. Deelnemers kunnen daarbij kiezen uit verschillende disciplines: hardlopen, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en nu voor het eerst ook wielrennen. De allereerste Muskathlon vond in 2012 ook al plaats in Rwanda, toen 33 deelnemers er de marathon liepen. Met de racefiets-Muskathlon keert het sponsor-evenement weer terug in het Centraal-Afrikaanse land.

Rwanda
Rwanda staat onder wielrenners bekend als het ‘land van de duizend heuvels’ en heeft een bijzondere band met de wielersport. De ‘Tour du Rwanda’ maakt al sinds 1988 deel uit van de UCI Africa Tour. Bovendien vormde de aan lager wal geraakte Amerikaanse profwielrenner Jacques Boyer er in 2006 het nationale ‘Team Rwanda’ van door de burgeroorlog getraumatiseerde weesjongens. Zij deden in 2012 zelfs mee aan de Olympische Spelen van Londen, zoals te zien is in de documentaire ‘Rising from Ashes’. Acteur Leonardo di Caprio heeft plannen om van het verhaal nu ook een speelfilm te maken.

Informatie en aanmelden
De racefiets-Muskathlon vindt plaats van 3 tot en met 11 juni 2016. Elke deelnemer haalt 10.000 euro aan sponsorgeld op, of helpt 10 kinderen van Compassion aan een sponsor. Een combinatie zoals 5.000 euro en 5 sponsorkinderen kan ook. Wielrenners die meer informatie willen of zich willen Fiets door het prachtige Rwanda, en bevrijd kinderen van extreme armoede! aanmelden voor de racefiets-Muskathlon kunnen terecht op de website: www.compassion.nl/muskathlonrwanda/

Compassion
Het sponsorgeld dat de deelnemers ophalen komen gaat naar de projecten van Compassion in Rwanda. Compassion is een internationale hulporganisatie die kinderen in armoede helpt zich gezond te ontwikkelen en uit de armoede te komen. Dat doet de organisatie via een holistisch kindsponsorprogramma. Via Compassion worden wereldwijd momenteel ruim 1,6 miljoen kinderen in 26 landen ondersteund. Een belangrijk onderdeel van het sponsorprogramma is de briefwisseling tussen kind en sponsor.

Datum: 17 juni 2015
Auteur: Nathan van Dam
Website: http://www.compassion.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: