MENU
Dorien Wietsma nieuwe bestuursvoorzitter Compassion Nederland

Dorien Wietsma nieuwe bestuursvoorzitter Compassion Nederland

24 maa

Dorien Wietsma is per 1 maart 2016 de nieuwe voorzitter van het bestuur van Compassion Nederland. Zij volgt daarmee Angela The op, die deze functie sinds juni 2012 vervulde. Zij zal aanblijven als bestuurslid. Dorien is lid van het bestuur sinds 2014. Wout Adema, lid van het bestuur sinds 2012, is per 1 maart 2016 gekozen tot vice-voorzitter.

Angela The: “Wij zijn dankbaar dat Dorien de rol van bestuursvoorzitter van Compassion Nederland op zich heeft genomen en Wout de rol van vice-voorzitter. Wij hebben Dorien en Wout in de afgelopen jaren leren kennen als capabele en betrokken bestuurders met een groot hart voor de ontwikkeling van kinderen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij een waardevolle bijdrage blijven leveren aan de verdere groei van Compassion Nederland en ik wens hen daarbij veel succes en zegen.”

Dorien Wietsma: “Ik heb de afgelopen jaren met plezier gewerkt in het bestuur van Compassion Nederland en ik vind het een voorrecht om de organisatie vanuit deze nieuwe rol verder te mogen dienen. Als bestuur zien we er naar uit om samen met Nienke Westerbeek, directeur van Compassion Nederland, het werk verder uit te bouwen. Wij zullen ons de komende jaren samen met de medewerkers, vrijwilligers en de vele sponsors van Compassion blijven inzetten om zoveel mogelijk kinderen een betere toekomst te geven.”

Het bestuur van Compassion Nederland bestaat uit Dorien Wietsma, Angela The, Wout Adema, Pieter Knauff, Bob Peters en Gerard van der Schee.

Compassion is een internationale, christelijke hulporganisatie die kinderen in armoede helpt zich gezond te ontwikkelen en uit armoede te komen. Dat doet de organisatie via een uniek kindontwikkelingsprogramma. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een plaatselijke kerk wordt uitgevoerd. Via Compassion worden wereldwijd momenteel ruim 1,7 miljoen kinderen in 26 landen ondersteund.

Datum: 24 maart 2016
Auteur: Nelleke van Santen
Foto: Compassion
Website: http://www.compassion.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: