MENU
Samenwerking Retail Market en BCB-inkoopbeurs

Samenwerking Retail Market en BCB-inkoopbeurs

04 nov

Op maandag 30 en dinsdag 31 januari 2017 organiseert Retail Market met de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken en muziekvak (BCB) een gezamenlijke inkoopbeurs voor ondernemers.

Met deze nieuwe beursopzet kan de bezoeker zich oriŽnteren op een veel breder aanbod dan voorheen. Beide beurzen krijgen een eigen gedeelte op de gezamenlijke beursvloer. Op Retail Market, die samen met De Groep Algemene Uitgevers (GAU) wordt georganiseerd, staan uitgevers en commissionairs van literaire boeken, non-fictie boeken en kinderboeken. Op de BCB-beurs staan uitgevers en producenten van christelijke boeken, muziekdragers, multimedia, kaarten, gifts en aanverwante artikelen die via de boekhandel worden verkocht.

Bezoekers van beide beurzen zijn eigenaren, inkopers en verkoopmedewerkers van boekhandels en inkopers van winkels die ook boeken verkopen, zoals speelgoedwinkels en kookwinkels. Bezoekers kunnen inkopen nadat ze informatie hebben ontvangen over nieuwe en nieuw te verschijnen titels en geplande marketingacties. De beursvloer is gratis toegankelijk voor bezoekers van beide beurzen.

BCB verruimt met de nieuwe opzet het aantal beursdagen naar twee. Retail Market gaat, specifiek voor de beurs in januari, een dag terug en is in plaats van de gebruikelijke drie dagen, nu twee dagen aanwezig. Een groot deel van de organisatie van de beurs ligt in handen van de Retail Development Company, de organisator van Retail Market. De gezamenlijke januaribeurs wordt gezien als een pilot die achteraf uitgebreid wordt geŽvalueerd met zowel bezoekers als standhouders. Bij succes krijgt de samenwerking in 2018 een vervolg. De zomerbeurs en de najaarsbeurs van Retail Market en de najaarsbeurs van BCB zullen in 2017 nog wel separaat en op de gebruikelijke manier gehouden worden.

Datum: 4 november 2016
Auteur: Nelleke Weeda-de Jong
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.bcbplein.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: