MENU
Zwangere moeder geeft haar leven voor haar zesde kindje

Zwangere moeder geeft haar leven voor haar zesde kindje

16 sep

Carrie en Nick DeKlyen waren afgelopen april geschokt toen uit onderzoek bleek dat Carrie’s aanhoudende hoofdpijn werd veroorzaakt door een hersentumor. Zo snel mogelijk werd ze geopereerd, maar al na enkele weken kwam de kanker weer terug. Al snel werd duidelijk dat Carrie een zeer ernstig type kanker had, namelijk glioblastoma.

Maar er was hoop, ze kwam in aanmerking voor een nieuwe, veelbelovende behandeling, waardoor haar leven tien jaar of nog langer zou kunnen worden verlengd.

Zwanger
Toen was er een totaal onverwachte complicatie. Carrie bleek al acht weken zwanger te zijn. De artsen vertelden haar dat haar ongeboren kindje zou sterven als zij die nieuwe behandeling zou ondergaan. Het enige alternatief was chemotherapie, maar ook dan zou haar kindje sterven.
‘We dachten erover, spraken erover en brachten het in gebed,’ vertelt Nick. ‘Heel bewust koos mijn vrouw voor de baby,’ vertelt hij. Carrie en Nick zijn 17 jaar getrouwd geweest en ontmoetten elkaar voor het eerst in de kerk. Carrie was toen 10 en Nick 12 jaar.

Carrie wilde geen chemotherapie en weigerde ook de nieuwe behandeling. Ze hoopte nog zolang te leven dat haar kindje levensvatbaar zou zijn, hoewel de chirurg aangaf dat ze niet lang meer te leven had. Ze hoopte het vol te houden tot ze 32 weken zwanger zou zijn. In een tweede operatie werd zoveel mogelijk van de teruggekomen kanker verwijderd.
‘We houden van de Heere, we zijn pro-life,’ verduidelijkten DeKlyens hun keuze. ‘We geloven dat God ons deze baby gaf.’ In hun keuze werden ze gelukkig gesteund door hun familie.

In coma
De kanker kwam al snel weer terug. De artsen zagen het niet zitten om haar nogmaals te opereren. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en het enige wat de artsen nog konden doen, was via een drain het vocht uit haar hersenen afvoeren.
Toen de zwangerschap tot 19 weken was gevorderd, werd de pijn door het opgehoopte vocht in haar hoofd zo erg dat Carrie epileptische aanvallen kreeg en een hersenbloeding, waardoor ze in coma raakte.

Nick gaf naar de artsen toe nogmaals aan dat zijn vrouw zolang mogelijk wilde blijven leven voor de baby. Vandaar dat ze kunstmatig werd gevoed en beademd.
Toen de zwangerschap tot 22 weken was gevorderd, begon de groei van ongeboren meisje minder te worden. Twee weken later was ze wel weer gegroeid, maar bewoog ze nauwelijks meer. Er werd besloten tot een keizersnede. Het was de enige mogelijkheid om het leven van het meisje te redden.

Eén pond en vier ons
De piepkleine Life Lynn DeKlyen woog één pond en vier ons toen ze wordt geboren. Moeder Carrie had zo lang mogelijk voor haar gezorgd. Wat een liefde voor haar kindje! Ze offerde zichzelf op voor haar.
‘Nu was het voor haar de tijd om naar de hemel te gaan,’ zegt Nick. ‘Nu is ze niet ziek maar, maar bevrijd, verlost, genezen. Ik heb nog tegen haar gezegd dat ik zoveel van haar hield en dat ik haar terug zou zien in de hemel. Mijn vrouw hield van de Heere Jezus. Ze hield van haar kinderen. Als iemand iets nodig had, stelde ze zichzelf altijd op de laatste plaats.’

‘Carrie, we houden van je en we missen je, we zullen je nooit vergeten,’ schrijft Nick op de Facebook pagina van de familie. ‘Je hebt voor zoveel mensen iets betekend en jouw liefde voor Jezus was voor iedereen zichtbaar. We weten dat we je eenmaal weer zullen zien.’
De kleine Life DeKlyen ligt voorlopig nog op de intensive care. ‘Het gaat beter met haar dan iedereen had verwacht,’ zei Nick na haar geboorte. ‘Ze is gezond en ze ademt de meeste tijd zelf.’
Een aantal maanden geleden verkocht Nick zijn aandeel in een bedrijf om te kunnen zorgen voor Carrie, nu ontvangt hij ook donaties om voor zijn gezin met zes kinderen te kunnen blijven zorgen.

(Bron: LifeSiteNews)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 16 september 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Familie DeKlyen
Website: http://www.facebook.com/pg/cure4carrie/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: