MENU
World Servants lanceert projecten in Oeganda en Bangladesh

World Servants lanceert projecten in Oeganda en Bangladesh

17 mei

Nieuw dit jaar: World Servants start werkzaamheden in Oeganda en keert terug naar Bangladesh. In de zomer van 2019 krijgen 890 jongeren de kans om te bouwen aan verandering in ontwikkelingslanden. Samen met lokale gemeenschappen bouwen ze aan een school, kliniek, woning voor leerkrachten, een MFC of een coŲperatiegebouw.

Jaarlijks bouwen 800 jongeren via World Servants mee aan een vaak lang gewenst gebouw. Zo dragen ze bij aan concrete ontwikkeling in Afrika, AziŽ of Latijns-Amerika. Ze werken drie weken samen met mensen uit de lokale cultuur. Door met elkaar op te trekken leren ze van elkaar. Het doel van een project is tweedelig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling.

Niet alleen door het gebouw wat wordt gerealiseerd, maar ook door een toegenomen gevoel van capabiliteit en waardigheid en door voorbeeldgedrag dat de jongeren vertonen, bijvoorbeeld op het gebied van gender. Aan de andere kant verandert voor jongeren hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. Jongeren gaan anders consumeren, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.

Aanstaande vrijdag (18 mei) maakt World Servants de 25 nieuwe projecten voor de zomer van 2019 bekend. Bijzonder is dat World Servants actief wordt in een nieuw land: Oeganda. In de regio rond de hoofdstad Kampala werkt World Servants samen met de organisatie AEE Uganda aan verbetering van onderwijsfaciliteiten.

Daarnaast is voor het eerst sinds 2015 een project in Bangladesh, waar samen met The Leprocy Mission International (TLMI) wordt gebouwd aan faciliteiten voor leprapatiŽnten. Bijzonder aan dit project is dat er ook Nederlandse jongeren met een beperking aan deel kunnen nemen.

De projecten voor 2019 zijn te vinden via www.worldservants.nl/werkvakanties.

Datum: 17 mei 2018
Auteur: Theunis Sjoerd Elzinga
Foto: World Servants video
Website: http://www.worldservants.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: