Manifestatie voor een veilig Israël

Vrijdagmorgen praat de regering over de situatie in Gaza. Verschillende joodse en niet-joodse organisaties willen hun stem laten horen. Op vrijdag 9 januari om 11:00 uur zullen ze op het Plein in Den Haag laten zien dat er steun is voor het recht van Israel zijn burgers te verdedigen. Het is tijd dat de regio vrede kent, waardoor Joden en Palestijnen met respect en zonder geweld kunnen samenleven.

Een groot aantal joodse en niet-joodse organisaties steunt deze manifestatie, die is georganiseerd door CIDI, Christenen voor Israel, Genootschap Nederland-Israel, Nederlands Israelietisch Kerkgenootschap, Het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom, Portugees-Israëlitisch Kerkgenootschap, Federatie Nederlandse Zionisten, Joods Maatschappelijk Werk, Nederlands Joodse Jongeren, WIZO Nede

Tijdens de Israëlische actie in Gaza verschansten Hamasmilitanten zich op openbare plaatsen: steeds weer offert het zijn burgers op in de strijd tegen het bestaan van Israel. Ook dat moet ophouden. Het is tijd dat de regio vrede kent, waardoor Joden en Palestijnen met respect en zonder geweld kunnen samenleven. De genoemde organisaties zijn voor Israel en voor Vrede.

Daarom willen deze organisaties er vrijdag bij de Nederlandse regering en het parlement op aandringen, steun te blijven geven aan Israels recht zijn burgers te verdedigen. Elk bestand dat wordt gesloten, moet garanties bevatten dat Hamas zich niet opnieuw kan bewapenen en geen raketten meer op Israel afvuurt. Het mag geen mensen meer gebruiken als schild en de burgers van Gaza verdienen eindelijk een behoorlijk bestaan. Tijdens de manifestatie willen zij een petitie aanbieden aan de regering.

09-01-2009
Samenleving
https://www.cidi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies