Christelijke tv heeft impact in Ivoorkust

Christelijke tv-programma’s hebben een flinke impact op kijkers in Ivoorkust. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1178 respondenten dat Media Research Institute onlangs uitvoerde in opdracht van stichting 3xM.

3xM steunt de productie en uitzending van twee christelijke tv-programma’s in het West-Afrikaanse land. Miel Mortel (Dodelijke Honing) stelt de hiv/aids-problematiek aan de orde en Et Votre Famille (En uw familie) staat stil bij aspecten van het gezinsleven.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek mogen de volgende cijfers berekend worden. Van de 10,8 miljoen mensen in het zuiden van Ivoorkust hebben er 4,3 miljoen Miel Mortel ten minste één keer gezien en 2,6 miljoen kijkt minstens één keer per week. Van het totaal aantal kijkers zegt 3,4 miljoen (77%) dat zijn gedrag veranderd is. 175.000 mensen begonnen de Bijbel te lezen, 37.000 bezochten een kerk en 125.000 gaan regelmatiger naar de kerk. Ruim de helft van de kijkers heeft zijn gedrag op het gebied van seksualiteit en relaties veranderd.

Het tv-programma Et Votre Famille wordt door 14% van de mensen bekeken. Van het totaal aantal kijkers kijkt 35% omdat het programma antwoorden geeft op (levens)vragen, terwijl bijna 20% steun vindt om met zijn/haar problemen om te gaan. Bijna 52% zegt nu meer respect te hebben voor andere denkbeelden. Dit laatste is erg waardevol in een land met een grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen.

Zowel 3xM als haar partnerorganisatie PEMA/ACT zijn verrast over deze uitkomsten. “Het inspelen op sociaal maatschappelijke noden blijkt een goede ingang om mensen te bereiken”, vertelt Martien Timmer, directeur van 3xM. “Wij brengen dank aan God, die ons op deze manier iets laat zien van Zijn koninkrijk. Het stimuleert ons om door te gaan met het brengen van de christelijke boodschap via visuele media!”

Aanbevelingen

Het onderzoek leverde ook waardevolle aanbevelingen op, zoals het ondertitelen van de programma’s in een veelgesproken inheemse taal zodat meer mensen deze kunnen volgen.

3xM

Zendingsorganisatie 3xM helpt al bijna 30 jaar lokale christenen met het produceren en uitzenden van televisieprogramma’s. Hierbij krijgen uitzendingen en nazorg via internet steeds meer aandacht. Het overdragen van kennis is een onderdeel van de missie. 3xM richt zich vooral op landen waar weinig christenen wonen.

28-10-2009
Evangelisatie
https://www.3xm.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies