Vakbeurs voor boekhandelaren

De brancheorganisatie van het christelijke boeken en muziekvak (BCB) organiseert maandag voor het eerst een voorjaarsbeurs in Voorthuizen en volgende week wordt een vergelijkbare beurs gehouden in Wezep.

Tijdens deze beurzen tonen uitgevers nieuwe producten aan boekhandelaren.

Maandag 8 februari 2010 in Partycentrum Edda Huzid, Hunnenweg 16 te Voorthuizen. ‘s Avonds is er aansluitend het jaarlijkse boekhandelsoverleg.

Maandag 15 februari 2010 in Partycentrum Coelenhage, Zuiderzeestraatweg 486 te Wezep. ‘s Avonds is er aansluitend het jaarlijkse boekhandelsoverleg.

Deze beurzen trekken ieder jaar pnieuw veel verkopers van de christelijke en evangelische boekwinkels. Zij kunnen zich op een ongedwongen manier laten informeren of alle nieuw boeken en cd’s die net verschenen zijn of binnenkort uitgegeven zullen worden.

De beurs is specifiek bedoeld voor het boekenvak en daarom niet algemeen toegankelijk. In het najaar van 2009 organiseerde de BCB voor het eerst een beurs onder de naam: Lees en Luister festival. Deze beurs wel toegankelijk voor het publiek. Ook hier presenteren uitgevers hun nieuwste producten. Vaak zijn er dan diverse activiteiten zoals presentaties, miniconcerten, voorleesmomenten en lezingen.

Of er dit jaar opnieuw een Lees en Luisterfestival georganiseerd wordt is nog onzeker. Het bezoekersaantal van de vorige editie was minimaal, ongeveer 1000 personen, terwijl er voorheen op de najaarsbeurs in Zwolle zeker 3000 bezoekers afkwamen, en de kosten van een dergelijk evenement zijn aanzienlijk. Voor de BCB-organisatoren is het en uitdaging om activiteiten te organiseren waar het publiek warm voor loopt en die zowel door uitgevers als boekhandelaren worden ondersteund.

07-02-2010
Media
https://www.bcbplein.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies