Prachtig moederdaglied van SeeYou: Samen Lopen

VIDEO – In het kader van moederdag is speciaal voor SeeYou het lied ‘Samen lopen’ geschreven en opgenomen. In dit lied staat de universele liefde van moeders voor kinderen centraal. ‘Samen lopen’ geeft woorden aan de verbondheid tussen mensen over ter wereld. De beelden in de videoclip zijn afkomstig uit verschillende projectlanden van SeeYou.

Vanaf deze week is het lied Samen Lopen voor iedereen te beluisteren, onder andere via de website van SeeYou. Margreeth Bronsema van SeeYou zegt hierover: ‘In dit lied wordt heel krachtig de verbondenheid tussen mensen onderling zichtbaar. Of we nu in Rwanda of in Nederland wonen, de liefde tussen ouders en kinderen herkennen we allemaal. We zijn samen op deze aarde, we vormen een gemeenschap waarin we met elkaar oplopen en er voor elkaar mogen zijn.’

De makers van het lied, Mathijs, Lavina en Tikva Joanne, lieten zich inspireren door het verhaal van de vijfjarige Hana uit Rwanda, die zonder medische ingreep volledig blind zal worden.

‘Toen SeeYou mij benaderde om een lied te schrijven voor een campagne waren ik en mijn man, die producer is, meteen enthousiast. We zagen de waarde in het werk van SeeYou en vonden het erg bijzonder dat Rwanda een van de drie landen is waar SeeYou werkzaam is.

Omdat mijn moeder Rwandees is, ervaar ik een band met het land. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kon doen voor het land van mijn moeder,’ vertelt zangeres Lavina.

‘We hopen dat het lied eraan bijdraagt dat het verhaal van Hana en ook andere Rwandezen een plek vindt in de harten van luisteraars, hier in Nederland. Tot slot hopen en bidden we dat dit lied ervoor mag zorgen dat nog meer blinden en slechtzienden in Rwanda het Licht mogen zien!’

See You Foundation
Videostill YouTube
06-05-2021
Hulpverlening
https://www.seeyoufoundation.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies