Hartverwarmend veel hulp voor Afghaanse vluchtelingen

Deze week is er veel hulp geboden aan de recent in Nederland aangekomen Afghaanse vluchtelingen. Het team van Jan de Beer verstuurde hierover een bericht met daarin vele nieuwsberichten van vrijwilligers in Nederland die er voor vluchtelingen willen zijn. ‘Het laat ons zien dat mensen willen delen en vluchtelingen welkom willen heten.’ Bekijk hieronder bijvoorbeeld het bericht van Omroep Groningen over de inzamelingsactie voor Afghaanse vluchtelingen.

In Ede wordt een actie gehouden om te laten weten dat Afghaanse vluchtelingen welkom zijn.

Omroep Gelderland bericht hoe de directeur van het Nederlandse Rode Kruis aangeeft dat het Rode Kruis landelijk voorlopig meer dan genoeg kleding en andere spullen heeft voor de vluchtelingen uit Afghanistan: “Het is hartverwarmend om te zien hoe begaan Nederland is met het lot van de Afghanen door alle inzamelingsacties die zijn gestart.”

In Groningen brachten stadjers tientallen tassen, dozen en zakken vol kleding bij de Kledingbank en is de Kledingbank nu een actie gestart voor winterkleding voor kinderen en tussenjassen.

In Harskamp heeft de plaatselijke voetbalclub de afgelopen weken vluchtelingen voorzien van voetballen en is een voetbalwedstrijd tussen Harskamp spelers en Afghanen gespeeld. De voorzitter van de voetbalclub vertelt waarom: “Dat hebben we in alle stilte gedaan. Voor ons als club is het belangrijk medemensen te helpen daar waar kan… Het resultaat (van de wedstrijd) is volkomen onbelangrijk. Maar het wederzijdse plezier is belangrijk. Dat telt”.

Ook in Harskamp stuurde het Centrale Orgaan opvang Asielzoekers een brief naar omwonenden om te bedanken voor alle hulp: ”Zo organiseerden jongerenwerkers een voetbaltoernooi voor jongeren uit Harskamp en Afghaanse jongeren. En Coördinatie Vrijwiligers Vluchtelingen Ede (CVVE) heeft ons geholpen met het coördineren van alle aanvragen van mensen die iets willen betekenen voor de evacués. Zo organiseerden vrijwilligers uit de buurt via CVVE wandeltochten voor evacués die daar behoefte aan hebben. Ook zijn er iedere ochtend sport-, spel- en knutselactiviteiten voor de kinderen. Ook werd massaal kleding gedoneerd. We willen de lokale gemeenschap bedanken voor de steun die we hebben ervaren, nadat er in het begin nog veel onduidelijk was. Dat maakt daadwerkelijk verschil voor de evacués die vanuit een zeer onveilige situatie in Afghanistan naar Nederland zijn gehaald. Wij realiseren ons dat er een bijzonder appel op de lokale gemeenschap is gedaan en wij zijn dankbaar voor de wijze hoe daar uiteindelijk mee om is gegaan.”

In Zeist bracht sportvereniging KRC Rolling vluchtelingen rolschaatsen. De voorzitter van KRC Rolling vertelt hoe deze werden onthaald: “Al snel stonden tientallen kinderen rolschaatsen te passen en ‘nog sneller te crossen’, toen de winkelwagen met rolschaatsen uit de bus kwam. “Schreeuwend van plezier. Hun vaders en onze chauffeurs stonden erbij te huilen van geluk!”

Het gebed van deze week is van Teun van der Leer, voorganger Cama Parousia Gemeente Woerden en docent Baptistenseminarium Vrije Universiteit Amsterdam:

Barmhartige Vader,

U die Uw zon laat opgaan over rechtvaardigen en onrechtvaardigen, (Mat. 5:45)

U die goed bent, zelfs voor wie ondankbaar en kwaadwillig zijn, (Luc. 6:35)

U die ons doet wonen in dit land van rijkdom en welvaart,

bewerk toch ons harde hart met Uw milde zachtmoedigheid,

en geef ons ogen om te zien wat U ziet,

oren om te horen wat U hoort,

handen om te zegenen wat U zegent,

en harten vol bereidwilligheid om te geven en te delen,

altijd weer,

tot aan die dag dat Uw zon stralend zal opgaan over deze wereld

en genezend de vleugels zal uitspreiden over al het lijden van deze wereld. (Mal. 3:20)

Zie voor vorige gebeden van de week de websites van de Raad van Kerken in Nederland en van Kerk in Actie. Dank u wel voor uw aanhoudende steun en inzet!

Zie voor vorige gebeden van de week de websites van de Raad van Kerken in Nederland en van Kerk in Actie Dank u wel voor uw aanhoudende steun en inzet!

Bidden voor #500kinderen

Deze nieuwsbrief is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid wekelijks overzicht van allerlei initiatieven rond de actie #500kinderen. Elke nieuwsbrief eindigt met een gebed. U kunt deze gebeden gebruiken voor uw eigen vieringen en gebedsmomenten. Wilt u de weekbrief ook ontvangen, mail dan naar beerjg@hotmail.com.

Dit bericht is met vriendelijke toestemming overgenomen uit Weekbericht nummer 51 over de vluchtelingen van Lesbos, van: Bert Sluijer, Carla Troost, Claudia van Bruggen, Freddy Eikelboom, Joop van Ommen, Philip Troost, Ruth Stoorvogel, Sybrena Vonck en Jan de Beer.

Weekbericht 52 – Jan de Beer
Videostill – OOG
25-09-2021
Hulpverlening
https://www.raadvankerken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies