Supertyfoon raast over Filipijnen

Opnieuw is Cebu, en een groot deel van de Filipijnen, getroffen door een ramp. Op 16 december trok supertyfoon ‘Rai’ – lokaal bekend als ‘Odette’ – recht over het eiland Cebu. Dit was één van de zwaarste stormen dit jaar. De verwoestende tyfoon, met windstoten tot wel 260 kilometer per uur, heeft enorme schade aangericht aan huizen en andere gebouwen.

Ook de Pasuk sponsorkinderen zijn getroffen. Bij tenminste 7 kinderen is het dak van het huis gewaaid, andere huisjes zijn compleet ingestort. Het gebouw van onze kerkpartner ‘Cebu Bible Church’ zijn zwaar beschadigd.

Update: vrijdag 17 december

Het openbare leven is momenteel erg chaotisch. Overal ligt puin en afgebroken bomen. In de hele stad is de stroom uitgevallen. Ook komt er nauwelijks water uit de kraan. Mensen zijn op zoek naar drinken en andere eerste levensbehoeften. Het mobiele netwerk functioneert gelukkig nog wel en we hebben momenteel contact met de Pasuk projectleiding. Uitdaging is dat hun smartphones bijna leeg zijn en nog niet kunnen worden opgeladen. Ons team inventariseert momenteel de omvang van de schade en checkt het welzijn van alle sponsorkinderen. Een lichtpuntje is dat de kinderen eerder deze week allemaal hun kerstpakket hebben ontvangen. We zijn dankbaar dat hun kerstpakket nu als noodrantsoen kan dienen, waarmee ze eten hebben voor enkele dagen.

Op korte termijn is dringend behoefte aan:

– Water, om te drinken

– Zonneladers, voor minimale stroomvoorziening

– Golfplaten, houtpanelen en spijkers, om de daken en wanden te repareren, zodat de kinderen weer droog en veilig kunnen slapen.

Noodfonds geopend

Pasuk Foundation heeft een noodfonds geopend om de getroffen kinderen te helpen in hun eerste levensbehoeften en wederopbouw van de huizen. Wilt u hierin een bijdrage doen? U kunt hier eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt!

Pasuk Foundation

Pasuk Foundation is een christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie. Met een groep gepassioneerde vrijwilligers bieden wij structurele hulp aan Filipijnse kinderen die opgroeien in extreme armoede. Wij geloven dat ieder kind uniek en waardevol is, geschapen vanwege een doel. In de Bijbel roept God ons op om kinderen die in armoede opgroeien, te helpen. Zodat zij hun gekregen talenten kunnen ontwikkelen en op hun beurt weer anderen tot dienst kunnen zijn. Lees meer over wat wij geloven.

Hoewel de activiteiten van Pasuk Foundation plaatsvinden sinds 1999, is Stichting Pasuk Foundation opgericht per notariële akte op 10 februari 2006. Pasuk Foundation is een stichting zonder winstoogmerk en heeft de volgende doelstelling:

Het creëren van scholingsmogelijkheden voor personen, woonachtig in de Filipijnen, die vanwege hun financiële situatie anders niet of nauwelijks opleidingsmogelijkheden hebben, alsmede het verrichten van handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Pasuk Foundation
Pasuk Foundation
17-12-2021
Buitenland
https://www.pasukfoundation.org/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies