Alle ChristenUnie-fracties zijn gevraagd om samen te werken met Takecarebnb

Bij alles wat deze week gebeurde, overheerste steeds de oorlog in de Oekraïne. Het was een week die ons vol vertwijfeling laat afvragen wat we kunnen doen. Maar het was ook een week die ons liet zien dat we in ieder geval 1 ding kunnen doen: ons voorbereiden op de komst van meer vluchtelingen. Verderop in dit weekbericht leest u hoe wij dat hebben gedaan door alle gemeentelijke CU-fracties aan te schrijven en door hen te vragen om samen te werken met Takecarebnb.

Misschien wilt u ook helpen. U kunt bijvoorbeeld op de volgende manieren helpen:

– Als matchmaker voor Takecarebnb. Als matchmaker voert u intakegesprekken en maakt u matches tussen een statushouder en een gastgezin. Ook begeleidt u tijdens de logeerperiode. Directeur Robert Zaal van Takecarebnb liet ons donderdagavond weten hoe hard matchmakers nu nodig zijn: “We hebben inmiddels 5.000 gastgezinnen die zich bij ons hebben aangemeld en de teller blijft hard oplopen. Dat betekent dat we nu heel dringend behoefte hebben aan matchmakers. We zoeken heel specifiek mensen die al volgende week beschikbaar zijn om per telefoon (of videobellen) de screening van de aangemelde gastgezinnen te doen. We willen namelijk per se een toets: weten de mensen waar ze aan beginnen, wat hebben ze precies te bieden, wat verwachten ze? We hebben mensen nodig die als matchmaker gedurende een of enkele weken meerdere dagdelen per week beschikbaar hebben. We gooien niemand in het diepe en verzorgen een training. Matchmakers zijn cruciaal om de koppeling van al die gastgezinnen aan vluchtelingen te realiseren! Aanmelden via info@takecarebnb.org Dank je! Groet, Robert”

– Door het tijdelijk opvangen van een statushouder. Wilt u meer informatie over het tijdelijk opvangen van een statushouder in uw gezin? Neemt u dan vooral contact op via info@takecarebnb.org.

– Door uw (burgerlijke) gemeente te vragen om samen te werken met Takecarebnb. Wellicht wilt u contact met uw gemeente opnemen om dit te vragen, zeker als uw gemeente niet is vermeld in het overzicht dat hieronder is opgenomen.

Hieronder vindt u de reacties van wethouders en gemeenteraadsleden van de ChristenUnie van 55 gemeenten in Nederland en van een fractiemedewerker van de ChristenUnie Statenfractie van de provincie Fryslân.

We hebben de volgende reacties ontvangen:

– Achtkarspelen: “Donderdag zullen we dit onderwerp bespreken in onze fractievergadering.” + een tweede reactie: “De motie is aangenomen met 19 van de 20 stemmen.”

– Alkmaar: “Wij zijn in Alkmaar erg bezig met de opvang van vluchtelingen, in Alkmaar speelt dit onderwerp al een geruime tijd en is het college zelfs gevallen nadat onder anderen wij een extra raadsvergadering hadden uitgeschreven om opvang te regelen voor het COA mbt de instroom vanuit de afghaanse vluchtelingen. Tot op heden is het ons niet gelukt om een AZC locatie open te houden voor vluchtelingen in Alkmaar. Wel weer een tijdelijke locatie voor 2 jaar voor statushouders. Kortom; we zetten ons maximaal in. Als we opnieuw in de raad komen na 16 maart en het onderwerp leent zich ervoor. Zullen wij dit zeker inbrengen.”

– Apeldoorn: “Het initiatief Takecarebnb was bij mij niet bekend, maar mooi om te zien dat het tot goede resultaten heeft geleid. Ik heb uw mail doorgestuurd naar mijn collega’s van de fractie, zodat we samen kunnen bekijken of we er mogelijk in Apeldoorn ook iets mee kunnen doen.”

– Baarn: “In Baarn zijn we in november jl de samenwerking aangegaan met TakeCareBnb.”

– Best: Ook in Best gaan wij de motie indienen op de laatste vergadering voor de verkiezingen. Niet als verkiezingsstunt maar omdat het – vooral nu – zo nodig is. Heet iedereen welkom en gun ze de integratie in ons land die ze verdienen. Mijn betoog over dit onderwerp moet ik nog schrijven, maar wilde je dit al wel laten weten. Ook heb ik contact gehad met collega CU raadslid (Henk Jager) in Eindhoven die ook graag deze motie wil ontvangen. Ik heb deze naar hem verstuurd.

– Bodegraven-Reeuwijk: “Mijn dochter vroeg vanmiddag of wij ons huis open wilde stellen voor vluchtelingen, als de situatie zich voor zou doen. Daar staan wij zeker voor open. We bespreken je mail in onze eerstvolgende fractievergadering.”

– Capelle aan den IJssel: “In Capelle hebben we ons al hard gemaakt voor de noodopvang van vluchtelingen. Dus dat doen we zeker nu ook voor de vluchtelingen uit de Oekraïne. We hebben maandag als raad overleg met het college hoe we dat in Capelle gecoördineerd willen oppakken. Ik zal de mogelijkheid van de takecarebnb zeker meenemen als mogelijkheid. Dank voor de suggestie, ik kende hem nog niet echt. Dus wordt vervolgd.”

– Dalfsen: “Afgelopen week hebben we dit initiatief meegenomen in de bespreking in de raad van het Uitvoeringsplan Inburgering. Dat werd heel positief ontvangen en we hoorden dat de beleidsmedewerkers zelfs al contact met jullie hebben gehad om te bespreken welke mogelijkheden er voor Dalfsen zijn. Wordt zeker vervolgd.”

– Delft: “Een motie die zich richt op één specifieke organisatie heeft in de gemeenteraad van Delft geen schijn van kans. Daarom pakken we het op als het past bij een reeds geagendeerd onderwerp. Daarnaast is in de huidige concrete situatie de brute aanval op Oekraïne de situatie zo dat we als gehele raad, dus alle raadsfracties, in gesprek zijn met het college om de Airbnb regel van maximaal 60 dagen per jaar per adres te versoepelen als mensen uit Oekraïne er tijdelijk kunnen worden gehuisvest. Zie verder ook de schriftelijke vragen[2] die we hebben gesteld over het treffen van voorbereidingen op mogelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen.”

– Den Haag: “Wij zijn in Den Haag al in contact met takecarebnb.”

– Dijk en Waard: “Wij zullen dit onderwerp a.s. dinsdag bespreken in de fractie van ChristenUnie Dijk en Waard.”

– Doetinchem: “Ondertussen heeft de wethouder n.a.v. mijn telefoontje het ook genoemd in zijn raadsmededeling: “Zoals altijd nemen wij in Doetinchem onze verantwoordelijkheid in de opvang van vluchtelingen. Daarom zijn we bezig en maken we serieus werk van de opvang van Oekraïners. We richten ons op verschillende soorten opvang. Denk aan privé-opvang en aan de opvang op plekken die we tijdelijk kunnen huren. Belangrijk is de afstemming met COA over mogelijke opvanglocaties. We verwachten hier op korte termijn meer concrete informatie over te kunnen geven”. Privé-opvang wordt genoemd en wordt verder uitgewerkt.”

– Dronten: “Gisteravond is bijgevoegde motie[3] in onze gemeenteraad door de voltallige raad ingediend en door het college overgenomen. Op initiatief van de PvdA, met aanvullingen vanuit D66 en ChristenUnie. Dank u voor het aanreiken van de mogelijkheid van logeeropvang/Takecarebnb, we hebben dit laten meenemen in deze motie.”

– Ede: “Een motie (zie bijlage) is op 24 februari aangekondigd. Hij wordt voor oordeelsvorming toegevoegd aan de agenda van 7 april. Besluitvorming zal vermoedelijk twee weken daarna zijn.”

– Eindhoven: “Als we opnieuw in de raad komen dan ga ik kijken of we er wat mee kunnen.”

– Fryslân: “Ter info stuur ik u de schriftelijke vragen[4] toe die wij samen met Groenlinks, PVDA, D66 en SP hebben ingediend in de Staten van Fryslân. Ik stuur ze even door vanwege de aandacht die hierin ook wordt gevraagd voor Takecarebnb.”

– Groningen (gemeente): “Takecarebnb is onder onze aandacht en we zijn van plan daar de komende weken aandacht voor te vragen.” Inmiddels heeft de CU-fractie in de Groningse gemeenteraad vragen gesteld, zie het Dagblad van het Noorden[5]

– Harderwijk: “Ik pak het hier – Harderwijk- op.”

– Hattem: “Maandag aanstaande zullen we het meenemen in ons fractie overleg.” + een tweede reactie: “Wij hebben inmiddels een motie (a la Zwolle) geschreven. Maandag aanstaande hebben wij raad en zullen we de motie indienen.” + een derde reactie: “Vanmorgen is onze motie besproken in het presidium. Overige partijen willen eerst ontwikkelingen in Oekraïne afwachten. We brengen de motie daarom nu nog niet in stemming. We komen er op terug.”

– Heerenveen: “Onze lijsttrekker heeft onze adjunct-griffier gevraagd of zij de Zwolse motie op Heerenveen toepasbaar wil maken. Beweging!” + een tweede reactie: “Deze (bijlage) motie gaat naar de fracties en wordt donderdag ingediend tijdens de raadsvergadering door CU lijsttrekker Lia de Heij. Hopelijk krijgt het steun.” + een derde reactie: “Unaniem aangenomen in Heerenveen!”

– Hengelo: “Hartelijk dank voor uw mails. Uiteraard hebben wij deze gezien, gelezen en ook al met mensen betrokken bij COA, vluchtelingenwerk en lokale projecten omtrent de hulp aan vluchtelingen, asielzoekers en statushouders besproken. We gaan er nog deze week verder concreet mee aan de slag. Ik probeer u hierover op de hoogte te houden.”

– Hilversum: “ik zou wel graag even contact met u willen bellen over wat een gemeente meer kan betekenen voor uw organisatie dan wat de organisatie zelf kan bereiken qua samenwerking.” NB: de gemeente Hilversum en Takecarebnb hebben contact voor samenwerking.

– Hoogeveen: “We hebben binnenkort fractie en hopen dan deze brief te bespreken. In het kader van campagne is dit nog niet besproken. Na 8 maart hoor je van ons.”

– Hoorn: “We sluiten ons hier graag bij aan. We kunnen helaas momenteel geen motie indienen zoals onze fractieleden in Achtkarspelen dat wel hebben gedaan. We zullen hier op een andere manier bij aandringen bij onze gemeente. Dit is inderdaad een heel mooi initiatief wat zeker op korte termijn al van heel veel waarde kan zijn voor mensen vanuit Oekraïne.” + een tweede reactie: “We hebben samen met andere partijen (D66, Groenlinks, PvdA) al vragen gesteld over de opvang van vluchtelingen. We zullen hier samen met deze partijen optrekken om ook dit mooie initiatief van de grond te krijgen in Hoorn.”

– Houten: “Ik had niet gereageerd, maar de mail wel doorgestuurd naar de fractie. Echter onze laatste raadsvergadering is al geweest. Het is een prachtig initiatief. We gaan kijken of we er nog iets mee kunnen in de campagne.”

– Leiden: “Gisteren heb ik samen met bijna alle andere partijen uit de Leidse gemeenteraad een statement naar buiten gebracht waarin we ons uitspreken voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Leiden. Je kan er hier[6] meer over vinden. Als ik daarvoor een geschikte mogelijkheid zie, zal ik bij het College ook wijzen op Takecarebnb. als mogelijke partner.”

– Maassluis: “Ik ga het met de fractie bespreken en ook wil ik het met het lokale vluchtelingenwerk opnemen. Op basis daarvan wil ik bekijken of we het inderdaad kunnen meenemen in de komende verkiezingsdebatten.

– Medemblik: “We gaan dit zeker bespreken.” Na deze reactie is een motie in Word-vorm verzonden voor het indienen van een motie in de gemeenteraad in Medemblik.

– Meppel: “wij hebben tijdens de fractie van de week besloten om het idee in verkiezingsdebatten naar voren te brengen en na de verkiezingen ermee aan de slag te gaan.”

– Midden-Drenthe: “We gaan het bespreken in onze fractie.” + een tweede reactie: “Een van onze fractieleden vangt zelf zo nu en dan statushouders op. Het opvangen van statushouders in eigen huis vinden we echter vooral een persoonlijke afweging. Van daaruit zijn wij terughoudend om hier langs politieke weg aandacht voor te vragen in de gemeente. Neemt niet weg dat we ons ook hier in Midden-Groningen inzetten voor ruimhartige opvang en huisvesting van vluchtelingen en statushouders. Gelukkig hebben we een politieke cultuur waar hier ook ruim draagvlak voor is.”

– Nunspeet: “In Nunspeet hebben we afgestemd met de betrokken ambtenaar en de wethouder. Zij staan er positief tegenover zich verder te verdiepen in takecarebnb. We hebben afgelopen woensdag schriftelijke vragen gesteld. Ik zal je op de hoogte houden van de ontwikkelingen.”

– Ommen: “We ontvangen op dit moment veel e-mails van bezorgde inwoners van onze gemeente die vragen wat de ChristenUnie kan doen voor vluchtelingen, maar onlangs natuurlijk vooral t.a.v. de Oekraïense vluchtelingen. Niet alleen de fractie van de ChristenUnie, overal krijgen politieke partijen uit de samenleving opmerkingen over het trieste noodlot van onze naaste in deze wereld die de dupe zijn van oorlog en/of hongersnood. Wij willen het in onze gemeente dan ook breed oppakken, zoals we dat vaker gedaan hebben en eigenlijk los van elke politieke kleur hierover spreken om zo tot een zo breed mogelijke actie te komen.”

– Opsterland: “Wij willen bij ons in de gemeente graag kijken of wij er als CU iets mee kunnen. Mijn vraag, is er een voorbeeld motie in omloop welke je mij kunt mailen. Ik zal het dan in de fractie bespreken en dan met hen beslissen of/wat we kunnen.”

– Rheden: de CU-fractie heeft het college van b&w gevraagd of het college het zinvol acht om met Takecarebnb samen te werken en of het college dit wil onderzoeken.

– Rotterdam: “Geweldig initiatief, en voor ons reden om eind vorig jaar een motie[7] in te dienen om te zoeken naar een manier om als gemeente Rotterdam met takecareBNB te gaan samenwerken. Die motie is aangenomen en gesprekken zijn bezig. … Heel goed dat je dit initiatief breder onder de aandacht brengt. Geweldige manier om de samenleving te mobiliseren, Bij integratie zijn we allemaal aan zet! We doen dus ook een appél op de sameleving. We zijn als fractie in gesprek met kerken om dit appél ook via kerken te doen.”

– Sliedrecht: “Dank voor uw e-mails over TakeCareBNB. Wat een prachtig initiatief! We hebben uw eerdere e-mail besproken in de fractievergadering en hoewel we het een mooi initiatief vinden, zien we op dit moment geen rol voor ons als politiek weggelegd.”

– Smallingerland: “We hebben morgenavond de laatste raadsvergadering vóór de verkiezingen. Daar is de volgende motie aan de orde die wij mee indienen” … (motie voor opvang Oekraïners) … “De door jou genoemde motie lijkt hier wel wat op maar is niet gelijk. We overwegen na de verkiezingen met deze motie te komen.”

– Stadskanaal: “Wij als ChristenUnie Stadskanaal hebben gisteren een motie ingediend (alle partijen hebben medeondertekend dus unaniem) inzake onderzoekmogelijkheden opvang vluchtelingen vanuit Oekraïne. Hierbij ook gevraagd wat takecarebnb voor Stadskanaal kan betekenen.”

– Staphorst: “Als gemeente Staphorst wordt er al gebruik gemaakt van de logeerregeling. Ik ga dit binnenkort intern bespreken of en hoe we dit kunnen intensiveren.”

– Steenwijkerland: “Wat een mooie organisatie. Binnen Steenwijkerland blijven we alle ontwikkelingen volgen en waar mogelijk brengen we deze organisatie actief onder de aandacht, zoals deze week al gebeurd is bij een concept aankondiging van een motie.”

– Súdwest-Fryslân: “Een hele sympathieke motie. We gaan hier zeker wat mee doen.”

– Terneuzen: “Onze fractie (CU Terneuzen) gaat deze week schriftelijke vragen indienen bij B&W over dit onderwerp.”

– Teylingen: “Jullie plan voor opvang van de statushouders steunen wij graag. In de eerste raadsvergadering na de verkiezingen willen we daarom graag een motie daarover indienen.”

– Tholen: “Hartelijk dank voor de mail met informatie over deze opvangmogelijkheid. We zullen deze zeker betrekken bij de vragen die zonder twijfel aan ons als gemeente gesteld gaan worden. Ik heb de overige collegeleden eveneens op de hoogte gebracht.”

– Twenterand: “Wij werken in onze gemeente veel samen met VluchtelingenWerk Nederland en het werk van Takecarebnb kende ik nog niet. Ik ga dit zeker bespreken in onze fractie.”

– Tytsjerksteradiel: “Omdat we wel wat haken en ogen zien, zal ik niet een motie indienen, maar het college mondeling vragen te onderzoeken hoe takecareb&b een rol kan spelen in de opvang van vluchtelingen. Belangrijkste knelpunt lijkt ons het feit dat de wachttijd voor een huurhuis in onze gemeente voor statushouders 10-12 maanden is, dus dat staat op gespannen voet met de termijn van 3 maanden die gehanteerd wordt voor gastgezinnen. Desalniettemin is het het waard om te onderzoeken wat eventueel wél mogelijk is.”

– Utrecht: “Op vragen van een aantal fracties heeft onze CU wethouder Rachel Streefland al aan de gemeenteraad gemeld dat de gemeente en deze organisatie al met elkaar samenwerken en dat Takecarebnb ook actief gepromoot wordt. Dus ook in Utrecht is er al samenwerking met Takecarebnb.”

– Utrechtse Heuvelrug: “Dit initiatief heeft zeker onze sympathie. De motie in Zwolle dateert van november 2021. Gelet op de aandacht die de motie verdient hebben we besloten dat we dit element meenemen in de nieuwe gemeenteraad en het inbrengen in de besprekingen. Wij hopen dat we opnieuw een raadsprogramma met de hele raad kunnen maken en dat honorering van dit initiatief daarin een plek krijgt.”

– Veenendaal: “Verleden week hebben wij uw bericht besproken in onze fractievergadering. Dat heeft er toe geleid dat wij vandaag schriftelijke vragen[8] hebben gesteld aan het college.”

– Velsen: “Ik zal dit punt meenemen in de debatten en naar voren brengen als het gaat om opvang statushouders. Als we statushouders op onze wachtlijst hebben, moet het mogelijk zijn dat ze alvast in de gemeente Velsen komen logeren (via takecarebnb), om zo kennis te maken, de taal te leren en zich welkom te voelen.”

– Vijfheerenlanden: “Hartelijk dank voor uw e-mail aan onze lokale afdeling / fractie. De boodschap en inhoud ervan kunnen wij volledig onderstrepen. Vandaag heeft het college van Vijfheerenlanden bekend gemaakt dat Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in het leegstaande gemeentehuis in Meerkerk. De ChristenUnie fractie heeft daar de oproep aan gekoppeld om ook individuele opvang te faciliteren door samen te gaan werken met organisaties als Takecarebnb. De link daar dit bericht treft u hier[9] aan”.

– Westerkwartier: “Hartelijk dank voor uw mail. Deze breng ik onder de aandacht bij het raadslid dat dit onderwerp in portefeuille heeft.”

– Westland: “Dank voor je bericht. Ik zal dit delen in mijn omgeving, veel zegen toegewenst in Zwolle.”

– De Wolden: “Wat een prachtig initiatief!! Het lijkt mij wel een idee dat jullie binnen de Wolden een keer jullie verhaal doen over dit plan. Er wonen hier veel rijke mensen met grote woningen, dus mogelijkheden genoeg!!”

– Woudenberg: “In Woudenberg is de laatste dagen vanuit de samenleving een platform ontstaan wat op diverse manieren praktische hulp wil leveren. Er wordt ook gedacht aan opvang/huisvesting. Daarbij is op verschillende manieren, zowel vanuit de rol van betrokken burger als namens het college/gemeente de Takecarebnb-organisatie door ons onder de aandacht gebracht.”

– Zutphen: “Dank voor uitgebreide mail over opvang statushouders en vluchtelingen. Wij nemen het mee met de start van de nieuwe raadsperiode. In de verkiezingshectiek van dit moment is het nauwelijks zinvol hiervoor aandacht te vragen in Zutphen. De eerste reguliere raadsvergaderingen starten weer in april. Blijf ons alsjeblieft herinneren.”

– Zwolle, wethouder Dorrit de Jong: “Takecarebnb is een erg mooi initiatief dat zowel de vluchteling als de Zwolse samenleving kansen biedt om elkaar snel en goed te leren kennen. Met deze breed aangenomen motie[10] van de gemeenteraad ga ik graag aan de slag. We zijn nu in gesprek met Takecarebnb om het in gang te zetten en zo snel mogelijk de eerste matches te maken.”

Donderdag is de informatienota “Zwolle gastvrij voor statushouders”[11] door het Zwolse college overgedragen aan de gemeenteraad. De gemeente Zwolle heeft donderdag ook het persbericht “Zwolse gastgezinnen heten statushouders welkom”uitgebracht.

Gebed van de week

Het “Gebed van mensen op de vlucht” van Tirtsa Liefting uit weekbericht 69 is afgelopen week gepubliceerd op de website van Kerk in Actie. Deze week is het gebed van de week van Bram Beute, predikant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Kampen-Zuid (Bazuinkerk):

Goede God, Vader, die ons geschapen heeft naar Uw beeld,

Jezus Christus, die gekomen bent om Uzelf te geven als losgeld voor velen,

Heilige Geest, die elke mens Adem en Leven geeft.

Wij danken voor Uw mensen, gemaakt naar Uw beeld,

die moedig blijven protesteren tegen geweld en onrecht en niet ophouden aandacht te vragen voor hun medemensen in nood.

Wij danken U voor mensen die U vrijgekocht heeft,

die volhouden om ook voor anderen vrijheid en vrede te zoeken en zich voor hen inzetten in bestuur, politiek, journalistiek, mensenrechtenorganisaties, of waar ook maar.

Wij danken U voor de mensen U Adem en Leven geeft,

die ademruimte en leven willen geven aan vluchtelingen door hun ogen, harten, handen en huizen voor hen te openen.

Vader, Zoon en Geest.

Wij bidden U voor Uw mensen, die U gemaakt heeft,

Voor de kinderen die schuilen in kelders en metrostations en telkens weer schrikken door vallende bommen, granaten en raketten. Voor de kinderen op de vlucht zonder te weten wie hen welkom zal heten.

Voor de kinderen die zich zorgen maken om hun vaders die vechten in de oorlog. Dat zij geborgenheid en veiligheid mogen vinden. Dat zij niet alleen zijn, maar Uw troostende aanwezigheid mogen ervaren.

Wij bidden U voor Uw mensen, waarvoor U zichzelf als losgeld gegeven heeft.

Voor de soldaten met dodelijk wapens in hun handen. Voor grenswachten. Voor bewakers van vluchtelingenkampen. Voor hen die ook nu leiding geven aan pushbacks, vluchtelingen weigeren op grond van huidskleur of afkomst. Laat niet haat en liefde voor geweld hun harten vervullen. Maar schijn ook Uw licht in hun harten en levens. Dat niet geweld zegeviert, maar Uw recht en waarheid.

Wij bidden U voor Uw mensen, die U Adem en Leven geeft.

Wij bidden U voor allen die een geliefde verloren in de oorlog of tijdens de vlucht. Geef dat zij hun verdriet en woede kunnen uiten en er erkenning voor vinden, zonder dat dat tot meer verbittering en haat leidt. Zie hun tranen, hoor hun klacht. U kunt toch zelfs tranen vruchtbaar maken.

Wij bidden ook voor onszelf. Geef ons Uw Adem en Leven als geweld en dood ons de adem benemen. Geef ons de moed, de creativiteit en de bereidwilligheid te doen wat we kunnen.

Dat bidden wij U, Vader, Zoon en Heilige Geest.

Wees sterk en houd moed en ook nu, dank u wel voor uw aanhoudende steun en inzet!

Zie voor vorige gebeden van de week de websites van de Raad van Kerken in Nederland en van Kerk in Actie Dank u wel voor uw aanhoudende steun en inzet!

Bidden voor #500kinderen

Deze nieuwsbrief is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid wekelijks overzicht van allerlei initiatieven rond de actie #500kinderen. Elke nieuwsbrief eindigt met een gebed. U kunt deze gebeden gebruiken voor uw eigen vieringen en gebedsmomenten. Wilt u de weekbrief ook ontvangen, mail dan naar beerjg@hotmail.com.

Dit bericht is met vriendelijke toestemming overgenomen uit Weekbericht nummer 75 over de vluchtelingen van Lesbos, van: Bert Sluijer, Carla Troost, Claudia van Bruggen, Freddy Eikelboom, Joop van Ommen, Philip Troost, Ruth Stoorvogel, Sybrena Vonck en Jan de Beer.

Weekbericht 75 – Jan de Beer
Takecarebnb
05-03-2022
Samenleving
https://www.takecarebnb.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies