Het Reformatorisch Dagblad is meer dan het wijzende vingertje

RD-jubileum – “De krant is niet bedoeld als veilig dagblad waar je je niet aan stoort,” zegt Steef de Bruijn. Het begin van een gesprek over de rol die het Reformatorisch Dagblad in de eigen gezindte had en heeft. In deze tweede aflevering spreekt Francina Stolk met Wim Kranendonk, Steef de Bruijn, ds. J.M.D de Heer en dhr. P.J. Vergunst over het zijn van een dam tegen de tijdgeest. Lukt het om die tijdgeest buiten de deur te houden?

Historicus Christoph van den Belt vertelt over het moment dat het Reformatorisch Dagblad werd opgericht. Onlangs verscheen zijn boek “Eigentijds en eigenzinnig” waarin hij ruim vier jaar onderzoek naar de geschiedenis van het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad beschrijft.

Ook de huidige directeur Cornell Heutink neemt deel aan het gesprek. Hoe gaat de krant zich positioneren op het veranderde christelijke erf?

Het eerste deel van deze serie is terug te kijken op rd.nl/jubileum.

——————————————————————————–

Welkom op het kanaal van het Reformatorisch Dagblad! Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op ons YouTube kanaal brengen wij persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen we allemaal vanuit ons christelijk perspectief.

RD-Jubileum
Videostill – RD
28-03-2022
Media
https://www.rd.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies