Peter en Jeannette de Groot vertellen over hun werk in Zuid-Soedan

RD – In ‘Uit of Thuis?’ vertellen Peter en Jeannette de Groot over hun werk voor de GZB in Zuid-Soedan. In eerste instantie zei Jeannette tegen Peter: ‘Ik ga er echt niet heen, dan ga je maar alleen.’ Toch is ze nu helemaal op haar plek in het zendingsveld. Ze is aan de slag gegaan om trainingen te geven over gezondheid en hygiëne aan jonge vrouwen.

Ze wisten dat kinderloosheid een taboe was in Afrika, maar dat het zo’n grote rol zou spelen had het echtpaar niet verwacht. De studenten vroegen zelfs aan Peter: ‘Waarom ben je niet gescheiden van je vrouw?’ ‘We voelen ons echt geroepen om vanuit onze eigen situatie te laten zien dat God zegen belooft, ook als je huwelijk kinderloos blijft’, vertelt Peter.

Welkom op het kanaal van het Reformatorisch Dagblad! Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op ons YouTube kanaal brengen wij persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen we allemaal vanuit ons christelijk perspectief.

Abonneer je gratis op ons kanaal voor meer nieuws vanuit het christelijke perspectief. Heb je zelf nog goede ideeën over onderwerpen die wij kunnen behandelen? Wij zien het graag voorbij komen in de comments!

RD-Uit of thuis
RD
04-08-2022
Evangelisatie
https://www.rd.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies